Denizli Yöresi Patlıcan Çentme Tarifi

Konu sahibi son olarak 1685 gün önce görüldü
patlican-centme_cb457296.jpg

Malzemeleri
2 patlıcan
2 domates
2 sivri biber
3 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Patlıcan çentme: Patlıcan, domates ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla çentin. Sarımsakları havanda dövüp ekleyin ve karıştırın.

Karışımı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.Patlıcan çentme artık hazır, afiyet olsun.

LezzetCom

hmm beğendim denemek lazım.

yoğurtlayıp üstüne kıyma sosu yapsak, ali nazik olucak. çok da farklı bişey değil aslında :T:

ali naziğr daha çok var sen çok yanlış gelmişsin dön geri :D

sadece resimler ile hayal kuruyoruz aslında , bunları yapacak kadın sayısı çok az bana göre.

Böyle bizleri kandırıp evledikten sonra dayayacaklar mercimek ve hazır corbayı. abimden alıntı :)

sadece resimler ile hayal kuruyoruz aslında , bunları yapacak kadın sayısı çok az bana göre.

Böyle bizleri kandırıp evledikten sonra dayayacaklar mercimek ve hazır corbayı. abimden alıntı :)

tabi öyle olcak, ne sandıınn :D
ama benim gibi insaflıysa çorbanın yanında salata da olur, yoksa şansına küsersin .p

o zaman 2-3 eş alcaz hepsi bişiler yapsın ki sofra güzel olsun :D

lanemoje ben sizden daha şanslıyım evde 2 bayan var birisi annem birisi yabancı kadın hafta sonu geliyor annem kadar severim :D

Çok basit bunu yapmak hemde lezzetli yapın yapın yiyin kaloriside az :p

lanemoje hiç sanmıyorum beni aç bırakacak kadının anlını karışlarım ben evlilik esnasında sorarım ne yapıyor diye oda biraz mutfaklık birşeyler öğrenecektir umuyorum. neyse ben kendime o konuda güveniyorum en azından kadınım benim karşımda mutlu şekilde yemek yer bakımlıyım ben ilerliyen dönemlerde daha iyi olacağım

lanemoje hiç sanmıyorum beni aç bırakacak kadının anlını karışlarım ben evlilik esnasında sorarım ne yapıyor diye oda biraz mutfaklık birşeyler öğrenecektir umuyorum. neyse ben kendime o konuda güveniyorum en azından kadınım benim karşımda mutlu şekilde yemek yer bakımlıyım ben ilerliyen dönemlerde daha iyi olacağım

alnını krışlamak ne demektir ya, o kadar düşkünsen midene evlenmezsin yemek yapmayı bilmeyenle olur biter.
ziya sen 15 yaşında olduğuna emin misin bi yanlışlık mı oldu anlamadım ben :D

alnını krışlamak ne demektir ya, o kadar düşkünsen midene evlenmezsin yemek yapmayı bilmeyenle olur biter.
ziya sen 15 yaşında olduğuna emin misin bi yanlışlık mı oldu anlamadım ben :D

evet

2014
1999
-
-------
15

:p

anlını karışlamak kalbini kırarım demek zaten ben önceden konuşurum bir kaç aya bir kız bulup ömrümün sonuna kadar onla yaşayıp yaşlanıcam akrar verdim büyüdükten sonra kız mız arayamam birde abim dediki lan velet çirkin kız bul kızlar küçükken çirkin oluyor büyüyünce güzel oluyor dedi o konuda kararsımım ama olsun bakacaz artık

Geri