Denizcilik Bakanlığı gerekli mi?

Konu sahibi son olarak 3863 gün önce görüldü
Denizcilik sektörü temsilcileri, sektörün Türkiye için çok önemli olduğunu ve bir müsteşar yardımcılığı bağlı idare edildiğini belirterek, yeni hükümete 'denizcilik bakanlığı' kurulması çağrısında bulundu.

Sizce ülkemizde denizcilik bakanlığı gerekli mi ?

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde Denizcilik bakanlığı çok gereksiz, kurulmasın.

Bugün yeni basladigim sevgili kitabimda denizden ve denizcilikten bahsediliyordu , denizcilige ne kadar az önem verildigini hatta istense ulasımi deniz yolu ile kolaylastirabileceginden bahsediyordu.
Kurulmali bencede.

olmaması garip gerçi şaşırmamak gerek neremiz doğru ki

Gerekli. En azından ticari anlamda kendimizi gerçekten geliştirebileceğimiz bir sektör var ortada. Ama önde gelen çoğu denizcilik şirketi yabancı şirketlerin gemilerinin işletmeciliğini yapıyor. Kurumsallaşma adına adım atan şirketler de çok yavaş ilerliyor. Denizcilik ile ilgili bölümleri okutan birçok üniversite var. Bu kadar olmasına gerek var mı bence yok ama madem var o zaman ona göre bu sektörde bir gelişme göstereceksin ki düzgün iş imkânı sağlansın. Ay neyse.

İç prosedürü bilmiyorum ama önceden Ulaştırma Bakanlığı olarak geçen bakanlık bundan 2-3 sene önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak isim değiştirmedi mi? Denizcilik işleri müsteşarlık seviyesinden alınıp bakanlık seviyesine çıkarıldı bir yerde. Ama böyle bir talep geldiğine göre denizcilik kısmı ilgili bakanlık nezdinde güdük kalmış olmalı.

Geçenlerde hazret "Yeni Bakanlıklar Türkiye'nin adımlarını hızlandırmaz, bildiğim kadarıyla hükümetin de bu yönde bir çalışması yok" falan diyordu, o yüzden gerekli olsa bile kısa vadede gerçekleşmeyeceği kesin.

İç prosedürü bilmiyorum ama önceden Ulaştırma Bakanlığı olarak geçen bakanlık bundan 2-3 sene önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak isim değiştirmedi mi? Denizcilik işleri müsteşarlık seviyesinden alınıp bakanlık seviyesine çıkarıldı bir yerde. Ama böyle bir talep geldiğine göre denizcilik kısmı ilgili bakanlık nezdinde güdük kalmış olmalı.

Geçenlerde hazret "Yeni Bakanlıklar Türkiye'nin adımlarını hızlandırmaz, bildiğim kadarıyla hükümetin de bu yönde bir çalışması yok" falan diyordu, o yüzden gerekli olsa bile kısa vadede gerçekleşmeyeceği kesin.

İsmen var ortada çalışma yok. Bu sene bir kaç konu ile ilgili söz verdiler bakalım bekliyorum merakla.

Geri