Deniz olmayan yerde yaşayamayan insan

• Kullanıcı eliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4724 gün önce görüldü
Ömrüm boyunca denizi gördüğüm bir evimiz oldu. Ankaraya geldiğimden beri deniz görmüyorum, çok ilginç bir şey var, normalde eksikliğini hissetmememe rağmen yorgunluğumu hissettiğim zaman bir deniz manzarası ya da esintisini özlüyorum. Bir de herkes yazın özlemini çekerken ben kış mevsiminde deniz arıyorum.
Sonuç olarak yaşanıyor yaşanmasına da Nazım'ın da dediği gibi bir durum oluşuyor " ben sensiz de yaşarım ama seninle bir başka yaşarım"

solungaçları varsa doğrudur. yoksa artislik yapmasının lüzumu da yok.

4 yildir Ankara'dayim. Ya keske deniz olsa dedigim bir, belki iki gun olmustur. Bazi havalar deniz kenarinda cay icerken gecirilmelidir cunku benim icin. Ama, aman tanrim yasayamiyorum asla, dedigim olmadi hic. Mutluyum huzurluyum. Buyuk sehrin o "cirkin" kalabaligini bulundurmayan bir sehir cunku bence burasi.

bir şehri güzelleştiren insanlardır ...

Bende deniz sevmiyorum.
hayat ne garip.

Insan anilarindaki denizi ariyor belki de. Farkli sehirlerde, farkli insanlarla, farkli sohbetlerle ayni tadi vermiyor biseyler yavan kaliyor.

hayatim boyunca denizsiz bir sehirde yasadim.

eksikliÄŸini hissetmedim.

Kibir ya da sacmalik iceren yani yok genel manada.
Iklimin basta ruh sagligi ve sosyal saglik olmak uzere saglik uzerinde cok ciddi etkileri var; ozellikle denizle surekli ic ice buyumus biriyseniz,denizsiz bir sehire adaptasyonunuz kolay olmayacaktir ki denizin sadece havasinin ve gorselinin bile stres faktorlerini onemli olcude azalttigina dair calismalar var.
Surekli buna alismis bir insanin bir anda bundan mahrum kaldiginda ayni kalitede hizla yasamini idame ettirebilecegini dusunmek mantikli olmaz.
Bizzat bu olumsuzlugu yasamis biri olarak; okul,is gibi faktorlerde gideceginiz sehirin iklimini,denize yakinligini vs. dogup buyudugunuz sehirle muhakkak mukayese edip kriter haline getirin.
Onemsiz demeyin,gidince gorursunuz.

Dinsiz yaşarım denizsiz yaşayamam

Hiç denizsiz bir yerde yaşamadım da okumadım da.
Hayat bir şekilde beni hep denize mahkum ediyor.
Öyle gereksiz deniz romantiklerinden de değilim ama deniz iyidir ya; kokusu, dalgaların sesi strese bire bir.

yaşıyorsun alışıyorsun fakat hep bi özlem oluyor havasına,kokusuna.
eskiden sıkıldığımda inebileceğim bir sahil vardı,artık doğa var.
doğa da deniz kadar etkili.

Beş yıl Marmaris'te, üç yıl Kaş'ta, 7 yıldır da Antalya'da hep denizle iç içe olmanın keyfini duyumsadım. O atmosferin rüzgarı, doğallığı öyle hoş ki ayrılamıyorsunuz.
Emekliliğimde bir deniz kıyısı beldesi tercih edeceğim ileride de.

Yaşayamamak değil de denize alışmış insan denizi olmayan yerde yaşamak işkence gibi geliyor. Denize gitmesen de varlığını hissetmek bile nefes almak gibi…

Geri