Deniz Gürzumar Kimdir - Deniz Gürzumar Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
q_kqKOkAibZyIMG_33335191.jpg
1990 Ankara doğumlu. Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü öğrencisi. Tiyatro, Sinema, TV Dizi Oyunculuğu’ nun yanı sıra Rap Müzik yapmakta.
“Emret Komutanım” TV Dizisi Jenerik Müziği -Vokal ve “Esrarlı Gözler” Filmine Sountrack yaptı.

Ödüller:
“Bize Kızma” Şarkısı ile Miller Music Factory Yarışması HipHop Kategorisi İkincilik Ödülü – 2008

Filmografi:

Yazın Öyküsü 2015 / Kanal D
Beni Böyle Sev- 2014 -TRT
Merhamet - 2013-2014 Kanal D
Kayıp Şehir / Yön : Cevdet Mercan - 2012 Kanal D
Çıplak Gerçek / Yön : Ümit Ünal - 2012 Star TV
Keşanlı Ali Destanı / Yön : Çağan Irmak - 2012 Kanal D
Bizim Yenge / Yön: Aydın Bulut - 2011 Kanal D
Açık Mutfak / Yön: Müge Turalı – 2009 TürkMax
Ses / Yön: Ümit Ünal – 2009
Kapalıçarşı / Yön: Ömür Atay – 2009 ATV
TV Filmi; Esrarlı Gözler / Yön: Haluk Ünal – 2008
Gece Gündüz / Yön: Metin Balekoğlu – 2008 Kanal D
Gülpare / Yön: Andaç Haznedaroğlu – 2006 Show TV

Reklam Filmleri:

Yandex 2014
Galatasaray Forma Tanıtım Filmi – 2010 / Yön: Mustafa Altıoklar
Cola Turca – 2009 / Yön : Ömer Faruk Sorak

Tiyatro:
Pir Sultan Abdal ( İstanbul Devlet Tiyatrosu ) - 2010

Aşk Yalan Söyler / Plato-In Tiyatrosu – 2008

Ekranların genç ve başarılı isimlerinden birisi olan Yaz’ın Öyküsü isimli dizide canlandırdığı Caner karakteri ile çıkış yakalayan Deniz Gürzumar, bu yapım öncesinde farklı alanlarda çalışmalar yapmış olmasına karşın, Yaz’ın Öyküsü ile öne çıkmıştır. 2008 tarihinde Esrarlı Gözler isimli yapımda canlandırdığı Fırat ile kariyerine adım atan oyuncu, kısa sürede pek çok projeye dahil olmuştur.

1990 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Deniz Gürzumar, lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a gelmiş ve burada Haliç Üniversitesinde eğitim almaya başlamıştır. Haliç Üniversitesi Konservatuarı, Tiyatro bölümünde eğitim alan oyuncu, başarılı bir eğitim yaşantısından sonra kariyerine adım atmıştır.

Oyunculuk öncesinde bir dönem rap müzik ile ilgilenen hem grup hem de bireysel olarak çalışmalar yapan Gürzumar, özellikle Pit10 ile yaptığı çalışmadan sonra bu alanda tanınmaya başlamıştır. 2008 tarihinde profesyonel olarak oyunculuk kariyerine giriş yapan oyuncu o dönem Esrarlı Gözler, Gece Gündüz ve Ask Yalan Söyler isimli yapımlarda kamera karşısına geçmiş, aynı zamanda Emret Komutanım isimli dizinin jeneriğini seslendirmiştir.

2009 tarihinde Açık Mutfak isimli proje ile yeniden ekranlara dönüş yapan başarılı oyuncu Deniz Gürzumar, 2012 tarihinde Kayıp Şehir isimli dizide kamera karşısına geçmiştir. Oyuncunun devam eden süreç içerisinde yer aldığı diğer yapımlara baktığımızda Beni Böyle Sev, Merhamet, Silsile ve son dönemde yayınlanan Yaz’ın Öyküsü öne çıkmaktadır.

Geri