-
-
-
-
Demokrasinin alternatifi olabilir mi ya da daha fazla geliştirilmesi için neler yapılabilir?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok basit aslında Sadece Demokraside olumsuz gördüğü tarafları yapıcı bir dil ile söyleyebilen muhalefet gerekliDemokrasinin alternatifi olabilir mi ya da daha fazla geliştirilmesi için neler yapılabilir?
![]()
Her şeyi anladım da şu diyanete ayrılan bütçeye neden laf ediyorsun onu anlamadım Uyuyor musunuz siz din ile deli işini birbirinden ayırmak kavramını öyle anlamışsınız ki Gözünüz öyle dönmüş merika'da veya diğer batı ülkelerinde meclislerinde İncil'e el basarak yemin ediyorlar Allah muhafaza Burada olsa neler demezsiniz ki değil mi Hani modernities ya Çok Batı Ülkesi meclisinde kutsal kitaplarında el basarak yemin edince modernlik Biz ülkemizde Alak yapımızı korumak ve din bilgilerini yobazlara vermemek için diyaneti güçlendirmek istediğimiz de kaka öyle mi Evet haklısın Ben de üzülüyorum hem de çok‘‘Ne günlere kaldık ey gazi hünkar, katır defterdar oldu, eşek mühürdar.’’
oy kullanımından başliyor adeletsizlik. merkeziyetsiz bir sistemle oylar kullanılmalı. oy calma/çaldirma gibi bir riskin ortadan kalkmasi gerek. daha sonrasından, halki düşünen yöneticiler, açlik siniri asgari ücret vs, tepeden tirnağa diyeyim kısa keseyim. halk için hizmet eden insanlar gelmedikçe biz daha cok ağlariz. .. adalet, sağlik, eğitim, temel konular bitik durumda benim gözümde. bunların acilen iyileştirilmesi gerek. tasarruf en başta olandan en sonda olana kadar yapilmali.. diyanete verilen para ile ar-ge ayrilan para arasında ucurum var. diyanet'e verilen paralara üzülüyorum. temel sorun kısaca. cok alakasız kel alaka gibi olsa da buu yorum temel sorunları içeriyor benim gözümden.