Demet Özdemir'den aşk tanımı: Tek saniyelik müthiş bir an

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Ahmet Mümtaz Taylan’ın NTV ekranlarında yayınlanan “Empati” isimli programının bu haftaki konuğu oyuncu Demet Özdemir oldu. Ünlü ismin "Aşk ne demek?" sorusunu verdiği yanıt, sosyal medyada gündem oldu.

Özdemir, Taylan'ın "Aşk ne demek? Yani çok tanımı var, sana göre ne? Senin sevdiğin bir tarifi var mı, kolayına gelen?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Evet aslında ben bunu biraz da aşkı tam olarak kimyaya bağlıyorum. Bunun için birini tanımak zorunda değilsin. Bu, tek saniyelik müthiş bir an. Bunu tasarlayamazsın, bunu tarif etmek pek fazla mümkün değil."

"AŞK KİMYA İLE İLGİLİ"
Özdemir, sözlerine "Ama bunun enerjisel ve kimyasal bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu kimyayla ilgili bir şey" diye devam etti.

Ünlü oyuncu, Ahmet Mümtaz Taylan "O zaman biraz kalıcılık üstüne konuşalım. Öyle bir patlama ne kadar kalır?" sorusuna ise "Ben kalıcılığının olduğunu düşünmüyorum. Hele ki deneyimleyebiliyorsan yani bu karşılıklıysa ve çok çabuk dile getirdiysen çünkü bu platonikse başka bir hastalık boyutuna gider ama sağlıklı bir şekilde ilerleyebildiyse o hazları yaşadıktan, söyledikten ve duyduktan sonrasının tamamen gerçeklerimizle tanışıp bunun sevgiye dönüştüğüne inananlardanım" yanıtını verdi.

"AŞK UZUN SÜRE DEVAM EDEMEZ"
Özdemir, sözlerini "Aşkın uzun süre devam edebileceğini düşünmüyorum. Herkese göre değişir ama bende kısa sürüyor" diye noktaladı.

EVLİLİKLERİ 8 AY SÜRDÜ
Öte yandanDemet Özdemir, 2022 yılında dünyaevine girdiği şarkıcı Oğuzhan Koç ile 8 aylık evliliğini anlaşmalı olarak noktalamıştı. Çiftin ayrılığı günlerce konuşulmuştu.

Kaynak

3l8nlEkUl0qRYmMJ_5rwRQ.jpg

gOsgGG8f-U2R04zkP-KdXg.jpg

Dediklerinin altına imza atarım da bu seviyedeki bir kadının oguzhanla ne işi vardı

Dediklerinin altına imza atarım da bu seviyedeki bir kadının oguzhanla ne işi vardı
Aşk uzun sürmez kısmı zaten bilimsel bir gerçek ancak toplumda bu gerçeğin kabullenilmesi çok zor çünkü masalsı aşklara inanıyorlar. Kendi zihinlerinde yarattıkları saplantılı duyguları aşk zannediyorlar oysaki aşkın oluşması için iki kişinin de o duyguyu hissetmesi gerekiyor.

Aşk uzun sürmez kısmı zaten bilimsel bir gerçek ancak toplumda bu gerçeğin kabullenilmesi çok zor çünkü masalsı aşklara inanıyorlar. Kendi zihinlerinde yarattıkları saplantılı duyguları aşk zannediyorlar oysaki aşkın oluşması için iki kişinin de o duyguyu hissetmesi gerekiyor.
İki kişinin de o duyguyu hissetmesi mi gerekiyor. Alla alla. Hiç bu şekilde bakmadım ben olaya

İki kişinin de o duyguyu hissetmesi mi gerekiyor. Alla alla. Hiç bu şekilde bakmadım ben olaya
Bilim öyle söylüyor yoksa kişilerin kendince yaptığı aşk tanımları ya da tek taraflı duygular aşk değildir.
İki kişi arasında aşkı oluşturacak hormonlar salgılanmazsa ortada aşk da yok demektir. Birinin yoğun hissetmesi ne yazık ki sürekliliği sağlamıyor ve iki taraf da hissedecek ki aşk yaşanabilsin.

Tek taraflı olan ise beğeni, hayranlık ya da takıntı, saplantı v.s olarak tanımlanabilir.

@Lefty bilim ne anlar aşktan meşkten. Ben elma seviyorum diye elma da beni sevecek diil

@Lefty bilim ne anlar aşktan meşkten. Ben elma seviyorum diye elma da beni sevecek diil
Aşkın evrimsel süreçte çiftleri belli bir süre bir arada tutmak ve doğacak çocuğu, annenin büyütme sürecini yalnız yaşamamasını sağlamak dışında bir amacı yok ki... Bu sebeple de süre sınırlı yoksa tek kişiye bağlanıp kalınacaktı.

Senin ya da bir başkasının aşkı nasıl tanımladığının ya da ne anlam yüklediğinin önemi yok çünkü aşkı sağlayan hormonlar belli bir seviyenin altına düşünce ortada aşk falan kalmıyor. Bu noktada şayet sevgi hissedebiliyorsan o ilişki sürer yoksa ayrılık kaçınılmaz olacaktır.

@Lefty Ayol ne hormonu. Hormon mu kaldı bende :)
Zamanında aşık olup evlenmişsiniz ve ilişkinin sürekliliğini sağlayan da sevgi ayrıca kızınız da aradaki bağı güçlendirmiş. Bu saatten sonra başka bir şeye gerek yok zaten.

Zamanında aşık olup evlenmişsiniz ve ilişkinin sürekliliğini sağlayan da sevgi ayrıca kızınız da aradaki bağı güçlendirmiş. Bu saatten sonra başka bir şeye gerek yok zaten.
Gocagarı karşımdaki koltukta telefonda şeker patlatıyor şu an :) hadi hanım bi çay koy da içelim dedim. Senin elin yok mu dedi. Sanırım hala bana aşık.

Eskiden cok seviyodum bu kadını ama son zamanlarda begenmiyorum

Karakter olarak kimsenin içini bilmiyoruz tam olarak ama ben bu kadını samimi bulmuyorum benim için sadece belli bir siması var oyunculukta o kadar
Hande Erçel vs gibi

Eskiden cok seviyodum bu kadını ama son zamanlarda begenmiyorum
Bu tür konulara pek müdahil olmam, konu içeriği de okumadım. Bu kadının oyunculuk berbat, bir de nedense bana itici geliyor, hayır ne alakası varsa bilmiyorum. Sanırım burnundan dolayı, para da var ama bu yapılmış hali sanırım..
Neyse çok kötü bir oyuncu, onu bilirim.

Bu tür konulara pek müdahil olmam, konu içeriği de okumadım. Bu kadının oyunculuk berbat, bir de nedense bana itici geliyor, hayır ne alakası varsa bilmiyorum. Sanırım burnundan dolayı, para da var ama bu yapılmış hali sanırım..
Neyse çok kötü bir oyuncu, onu bilirim.
Doğduğun ev kaderindir diye bı dizide oynuyordu orada canlandirdigi karakteri begeniyordum

Doğduğun ev kaderindir diye bı dizide oynuyordu orada canlandirdigi karakteri begeniyordum
Hiç duymadım öyle bir dizi, gerçi her gün yeni dizi çekiyorlar. Azıcık tipi olan dizi oyuncusu oluyor. Hemen hepsinde yetenek sıfır.
Neyse bu kadın için iki post çok bile :) başka konularda görüşmek üzere.
Yeteneksiz bir oyuncu demiştim dimi :)

Geri