DEM Parti İmralı Heyeti Abdullah Öcalan ile görüştü

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
DEM Parti İmralı Heyeti’nde yer alan Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol, İmralı adasına giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü. Heyet, görüşmenin ardından adadan ayrıldı ve ziyarete ilişkin açıklamanın ilerleyen saatlerde paylaşılacağını duyurdu.

DEM Parti İmralı Heyeti, İmralı adasına giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. Heyette TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Faik Özgür Erol yer aldı. Parti, heyetin sabah saatlerinde adaya doğru yola çıktığını duyurdu.

Ziyaretin gerçekleşeceği bir gün önceden kamuoyuyla paylaşıldı. DEM Parti Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Sezai Temelli, dünkü açıklamasında heyetin 24 Mayıs Pazar günü Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gideceğini bildirdi. Temelli’nin duyurusunun ardından parti, bugün heyetin yola çıktığı bilgisini paylaşarak süreci doğruladı.

Heyet görüşmenin ardından adadan ayrıldı​

Buldan, Sancar ve Erol’dan oluşan üç kişilik heyet, Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından İmralı’dan döndü. DEM Parti’den yapılan paylaşımda, görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamanın ilerleyen saatlerde kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi. Heyetin ada dönüşü sonrasında ayrıntılı bir değerlendirme beklendiği aktarıldı.

Son ziyaret 16 Şubat’ta gerçekleşti​

Heyetin İmralı’ya bir önceki ziyareti 16 Şubat tarihinde olmuştu. Bugünkü görüşme, aradan yaklaşık üç ay geçtikten sonra heyetin Öcalan ile yeniden bir araya geldiği temas oldu. İki ziyaret arasında geçen süre, Kürt sorununun çözümüne yönelik yürütülen sürecin gündemde tutulduğu bir döneme denk geldi.

Açıklama ilerleyen saatlerde paylaşılacak​

DEM Parti, görüşmenin detaylarına ilişkin değerlendirmenin ilerleyen saatlerde kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Heyetin Öcalan ile ele aldığı konuların kapsamı ve görüşmeden çıkan mesajlar, yapılacak açıklamanın ardından netleşecek. Sürece ilişkin son gelişmelerin kamuoyu tarafından yakından takip edildiği görülüyor.

Mustafa Karasu’dan çözüm süreciyle ilgili konuşmuştu​

Medya Haber TV’de 12 Mayıs’ta yayınlanan özel programa katılan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat 2025’te yaptığı “Barış ve Demokratik Toplum” çağrısıyla başlayan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karasu, PKK’nın 12. Kongresi’nde aldığı fesih ve Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleyi sonlandırma kararının ardından geçen bir yılın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Karasu, 5 Mayıs’ta KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta ile birlikte yaptıkları açıklamanın, hem PKK’nin fesih kararının hem de yeni mücadele yönteminin kamuoyuna anlatılması açısından önemli olduğunu belirtti. Karasu, sürecin Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi temelinde ilerlemesini istediklerini söyledi.

“Sürecin tıkanması devletin adım atmamasından kaynaklanıyor”​

Mustafa Karasu, süreçte bir tıkanma yaşandığını, bunun da devletin gerekli adımları atmamasından kaynaklandığını ifade etti. “Biz gerçekten hâlâ Barış ve Demokratik Toplum çağrısına cevap olmaya çalışıyoruz. Bu sürecin ilerlemesini istiyoruz, yaklaşımımız bu” diyen Karasu, iktidar yetkililerinin açıklamalarının süreci muğlaklaştırdığını söyledi.

Karasu’ya göre, bir buçuk yılı aşan sürecin ardından yalnızca “sahiplenme” açıklamaları yeterli değil. Karasu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce sürece ilişkin olumlu mesajlar verdiğini ancak artık sözlerin ötesine geçilmesi gerektiğini belirtti:

“Artık benzer söylemlerin ötesine geçmek lazım. Tamam süreci sahiplendik, süreç ilerleyecek, iyidir. Tamam da bir buçuk yıldan fazla oldu yani. Artık bir şeyler yapılması lazım.”

Haber Kaynağı

Hic var olmayan parti hic var olmayan bir adamla gorusme yapmis.
Ustelik hic var olmayan ve "no land" olan diyar icin gorusme yapmis.
Bu arada @EdLmaster avatarinda bulunan bayrakta hic var olmadi. Uzgunum...
O renklerle birlikte oyle bir takimda olmamis oluyor. Zaten o sehirde yok. Diyarbakir var.

Seninle en son 31 mart2026 tarıhınde DM de konuştuk .
sana şunu söyledim

Ben sana ses etmıyorsam esınle gecmısde olan abla abı dosthane muhabetımın hatırına ses etmıyorum.

Ama sen bu dedıklerımı unutup nedense beni ve benim görüşümü sorgulamaya çalısıyorsun . Bence sen beni değil KENDİNİ SORGULA :)( bak büyük harfle yazdım ) istersen Çok sabırlıyımdır farketmediğin ve ummadiğin kadar emin ol . Senin üzülmen benim umrumda değil benim görüşümde senin umrunda olmasın . Eğer birgün ben seni bir başka konuda ismini yada nickını telefuz edersem o zaman benimle iletişim kurabilirsin.
Avatarımdakı takıma gelecek olursak takımın adı AMEDSPOR bununla alakalı bir şikayetın söz konusu ise yargı yolu açık TFF FİFA UEFA gibi kurumlara başvuru yapabilirsin.
Bu arada @EdLmaster avatarinda bulunan bayrakta hic var olmadi. Uzgunum...
O renklerle birlikte oyle bir takimda olmamis oluyor. Zaten o sehirde yok. Diyarbakir var.

Seninle en son 31 mart2026 tarıhınde DM de konuştuk .
sana şunu söyledim

Ama sen bu dedıklerımı unutup nedense beni ve benim görüşümü sorgulamaya çalısıyorsun . Bence sen beni değil KENDİNİ SORGULA :)( bak büyük harfle yazdım ) istersen Çok sabırlıyımdır farketmediğin ve ummadiğin kadar emin ol . Senin üzülmen benim umrumda değil benim görüşümde senin umrunda olmasın . Eğer birgün ben seni bir başka konuda ismini yada nickını telefuz edersem o zaman benimle iletişim kurabilirsin.
Avatarımdakı takıma gelecek olursak takımın adı AMEDSPOR bununla alakalı bir şikayetın söz konusu ise yargı yolu açık TFF FİFA UEFA gibi kurumlara başvuru yapabilirsin.
Ben senin gorusunu sorgulamadim konuya yorum yaptim bu 1
2. mevzu ise konunun esimle yada baska bir sey ile alakasi yok isitip isitip ayni seyleri sunmana gerek yok konuyu saptirma. O mevzuyu konustugumuzda senin iletisim kurmani istemedigimi soyledim bir dahada kurmadin sozunde durdun.
Sen takimi savunabilirsin. Istedigin bayragi kullanabilirsin. Ama konu acmissan benimde konu ile alakali yorum yapma hakkim var.
Sinirlenmen icin bir sebep yok. Sonucta GAYET EFENDI VE MAKUL bir sekilde konuna yorum yaptim.
Ozelde ne konustugumuzun ve esimle konusmani istememin (Gayet hakkim olarak)

Hdp , amed spor ve ocalan ile ne alakasi var?
Neden senin bu forumda bir sey tartisirken geri donuk done sunma aliskanligin var anlayabilmis degilim dogrusu. TFF yada UEFA siyasi bir yapilanma degil gidip sikayet etsemde tarihi bir mercekte bunu incelemeyecekler.

Son düzenleme:
Aynı şeyide benim senden beklemem seni şaşirtmasın gökhan
Bak sözünde durdun diyorsun sende sözünde dur
. O mevzuyu konustugumuzda senin iletisim kurmani istemedigini soyledim bir dahada kurmadin sozunde durdun.

Tabiki konuya yorum yapma hakkın var . Bu senin en doğal hakkın bunun için kimse kimseden izin alacak değil
Benim sana kızdiğim konu her konuda beni konunun içine çekme gayretin sen konuya yorum yap ama benim nickımı etıketleme
Sen takimi savunabilirsin. Istedigin bayragi kullanabilirsin. Ama konu acmissan benimde konu ile alakali yorum yapma hakkim var.
Cevabı yukarda
Sinirlenmen icin bir sebep yok. Sonucta GAYET EFENDI VE MAKUL bir sekilde konuna yorum yaptim.
Konunun Benimle ne alakası var pekı. Neden Nıckımı etıketlıyorsun.
Bak kendin dıyorsun konunun hdp amedspor ve öcalan ıle alakası nedır dıye
ama kendı dediğine kendın uymuyorsun Konunun amedspor ıle alakası yok ama sen bahsettin ve konunun benım avatarımla alakası hıc yok farkındaysan
ama nedense sen konuya dahıl edıyorsun
oysa sen dırek konuya yorum yapıp gecsen bunlar olmayacak :)
Ozelde ne konustugumuzun ve esimle konusmani istememin (Gayet hakkim olarak) hdp , amed spor ve ocalan ile ne alakasi var?

İşte bak neden biliormusun.
Geçmişte bana ulu orta milletin içinde ahkam keseceksin sonra hiçbir sy olmamıs gibi yüzün kızarmadan nickımı etıketleyıp dinlediğim müzikden açtiğim konudan yaptiğim yoruma kadar Beğenmedim yada KIzgın emojosı atacaksın
Sonrada çıkıp neden bunu böyle yapıyorsun dıye benı sorgulayacaksın . Sencede biraz tuhaf değil mi.
Neden senin bu forumda bir sey tartisirken geri donuk done sunma aliskanligin var anlayabilmis degilim dogrusu
. TFF yada UEFA siyasi bir yapilanma degil gidip sikayet etsemde tarihi bir mercekte bunu incelemeyecekler.

Aynı şeyide benim senden beklemem seni şaşirtmasın gökhan
Bak sözünde durdun diyorsun sende sözünde dur

Tabiki konuya yorum yapma hakkın var . Bu senin en doğal hakkın bunun için kimse kimseden izin alacak değil
Benim sana kızdiğim konu her konuda beni konunun içine çekme gayretin sen konuya yorum yap ama benim nickımı etıketleme

Cevabı yukarda

Konunun Benimle ne alakası var pekı. Neden Nıckımı etıketlıyorsun.
Bak kendin dıyorsun konunun hdp amedspor ve öcalan ıle alakası nedır dıye
ama kendı dediğine kendın uymuyorsun Konunun amedspor ıle alakası yok ama sen bahsettin ve konunun benım avatarımla alakası hıc yok farkındaysan
ama nedense sen konuya dahıl edıyorsun
oysa sen dırek konuya yorum yapıp gecsen bunlar olmayacak :)

İşte bak neden biliormusun.
Geçmişte bana ulu orta milletin içinde ahkam keseceksin sonra hiçbir sy olmamıs gibi yüzün kızarmadan nickımı etıketleyıp dinlediğim müzikden açtiğim konudan yaptiğim yoruma kadar Beğenmedim yada KIzgın emojosı atacaksın
Sonrada çıkıp neden bunu böyle yapıyorsun dıye benı sorgulayacaksın . Sencede biraz tuhaf değil mi.
Yav alinganlik yapma. Konu ile alakali hepsi. Gecmiste olan durumla degil. Bir sey soyleyeceksemde kacak gocek is yapamam ben. Delikanli gibi cikip yuzune soylerim. Tutup icinden geceni soylede ustu kapali bi sekilde laf soksam daha mi iyi? Arkandan konusmadim bisi yapmadim. Kisisel bir mevzu degil tamamen konusal.
Sen de tff dedin fifa dedin cevabini verdin. Ben yuz kizartici bisi yapmadigim icin yuzum kizarmadan yazabiliyorum.

Neyse konuya gelelim arkadaslar, ne zaman Bahceli ve Öcalan koalisyyon kurup iktidara yürüyecekler bilen var mi? Kim basbakan kim cumhurbaskani olacak?
Bu ara Amedspora da basarilar, Galatasaray disindaki tüm rakiplerine karsi destekliyorum.

Son düzenleme:
Neyse konuya gelelim arkadaslar, ne zaman Bahceli ve Öcalan koalisyyon kurup iktidara yürüyecekler bilen var mi? Kim basbakan kim cumhurbaskani olacak?
Bu ara Amedspora da basariylar, Galatasaray disindaki tüm rakiplerine karsi destekliyorum.
Yok

Konuyu Uzatmanın manası yok
O günde dedim sana
İşine gücüne bak bir de sana genelde yazıyorum herkesin içinde
Bir daha ben seninle muahbbet etmeye gayret edersem yada sana 1 konuda seslenir veya laf sokarsam konuya dahil etmeye çalişirsam
Dedıklerını uygularsın aksı takdirde uzak dur . Ben o günden sonra senın nickını hangı konuya yazdım. Hangi konuda adını zikrettım ?
Ama sende bunları dusunecek dusunce olmadiğindan anlamazsın.
Bu konuda sana son yazımdır bu.
Konusal değil ama konuya benı etıketlıyorsun

Sonrada çıkıp konu kişişel değil dıyorsun . Konusal ıse konuya benı cekme yorum yap gec.
Umarım anladın yada anlatabildim.
Yav alinganlik yapma. Konu ile alakali hepsi. Gecmiste olan durumla degil. Bir sey soyleyeceksemde kacak gocek is yapamam ben. Delikanli gibi cikip yuzune soylerim. Tutup icinden geceni soylede ustu kapali bi sekilde laf soksam daha mi iyi? Arkandan konusmadim bisi yapmadim. Kisisel bir mevzu degil tamamen konusal.
Sen de tff dedin fifa dedin cevabini verdin. Ben yuz kizartici bisi yapmadigim icin yuzum kizarmadan yazabiliyorum.

Konuyu Uzatmanın manası yok
O günde dedim sana
İşine gücüne bak bir de sana genelde yazıyorum herkesin içinde
Bir daha ben seninle muahbbet etmeye gayret edersem yada sana 1 konuda seslenir veya laf sokarsam konuya dahil etmeye çalişirsam
Dedıklerını uygularsın aksı takdirde uzak dur . Ben o günden sonra senın nickını hangı konuya yazdım. Hangi konuda adını zikrettım ?
Ama sende bunları dusunecek dusunce olmadiğindan anlamazsın.
Bu konuda sana son yazımdır bu.
Konusal değil ama konuya benı etıketlıyorsun

Sonrada çıkıp konu kişişel değil dıyorsun . Konusal ıse konuya benı cekme yorum yap gec.
Umarım anladın yada anlatabildim.
Yok etiketlemem sanirim ya. Cunku zaten soylemek istedigim seyi soyledim. Konuyla ilgili dusuncemi ve bayrak renklerinide soyledim..
Bi dusuniyim tekrar... Hmm evet yok.
Etiketlemeyecegim cok onemli bir konu olmadigi surece. Sagolasin. Yorum yapip gececegim. Allah razi olsun kardesim.

Geri