Deli Cesaretim!?

Konu sahibi son olarak 4322 gün önce görüldü
tumblr_mrp1nvVupj1rbad26o1_500.jpg

Geceleri uykusuzluk çekenlerin,

geceyle aralarının bozuk olduğunu sananlar yanılırlar,

onlar gündüzle sorunlarını çözmemiş insanlardır.

tumblr_n7s6ubMVp81tq0dd8o1_500.jpg

Bakma sen, kuşlar bir uçumluktur ne de olsa
Denizler bir fırtınalık görkemli
Bizse kendimizi insan olarak
Bir tohum gibi dikmişiz sonsuzluğa

Sevin.

Nefes alabildiğinizce, her göz kırpışınızda, her hayal başına sevin. O kadar çok sevin ki, nefesiniz olsun. Öyle çok sevin ki, bir daha başka birisi öyle sevemesin onu. Nefesiniz kesilsin onu görünce. Adını duyduğuzda elinizde olmadan kocaman bir gülümseme sarsın dudaklarınızı. Elinizde olmadan sevin. Çok sevin. Gözlerinizi her kapatışınızda onun gülüşü gelsin aklınıza mesela, uykudan uyanınca rahatsız olan siz, mutlu olun uykunuz bölününce, onu uyku arasında da düşünmek sizi huzurla tanıştırsın. Hayal kurun ona dair, kokusunu hayal edin mesela. Teninizde hissedin onu.

”sevdiceğim” dediğinizde yüreğinizi titretecek birine verin sevginizi. Yanında küçücük kaldığınız, korkmadığınız, ”güven” dediğiniz birini sevin. Sadece bakışlarından anlayın her şeyi, bakışlarınızla dokunun ona. Anlasın sizi. Dünyanızı griden çeken bir insanı sevin. Her rengin yakıştığı birini. Öyle birini sevin, o zaman belki mutlu olursunuz.

Ben şimdilerde her şeyi sana bağlıyorum iyi mi.

Cemal Süreya.

tumblr_mppypdD2Th1rbad26o1_500.jpg

Peki canımı bu kadar acıtan ne?

Benden uzaklaşman mı yoksa diğer nedenler mi? Senden başka önemsediğim bir şey olmadığına göre canımı yakan sensin. Öldürüyor beni bu uzaklık. Yıkıyor, kelimelere sığdıramıyorum acımı. Mutlu olmayı seninle beceriyordum ben, sende mutsuz olunca içimi kara bulutlar kaplıyor. Sende gidince içimde bir şey kalmıyor. Özlüyorum mesela, gülüşlerimizi, benimle oluşunu, sevişini. Ama şimdi o kadar değişti ki her şey, ya da bilemiyorum bana öyle geliyor, karanlık bir şey var üzerimizde, yüreklerimizde bizi bırakmıyor. Seni bırakmıyor. Hep ”insan bir ömür sevemez” derdim, şimdi senin beni bir ömür sevmeni istiyorum. Sana gelince bencil oluyorum, bana gelince bencil ol istiyorum. Hayatındaki en saçma kişiyi bile kıskanıyorum mesela, kaybetmekten korkuyorum. Anlatamıyorum sana, yoruluyorum. Anlamadıkça sen, ben biraz daha kötü oluyorum. Korkuyorum işte, sevgini çekme benden.​

“hani böyle bir dokunsa, çiçekler açacak. haberi yok.”

tumblr_n7tc8p8j5t1s1yh6uo1_500.png

nede güzel tatillerimiz vardı bizim Leyla, hatırlar mısın ?
sahilde yürürken dalgalar kendi aralarında yarışırdı ayaklarımıza ilk ulaşan olabilmek için.
sanki güneş biz biraz daha romantizm yaşayalım diye yavaş batıyordu.
herşey bizi seviyordu da bi sen sevmedin bizi Leyla.

Haziranın son mısralarındayız
Günlerden ne bilmiyorum
ama ben bugünde
seviyorum seni. :)

En sevdiğiniz şarkının bile sinirlerinizi bozduğu oldu mu hiç? Hevesle okuduğunuz kitaptan hiçbir şey anlamadığınız? Aynı satırı onlarca kez okuyup yine de anlamadığınız? Her hafta heyecanla beklediğiniz dizinin yeni bölümünü izlerken geçen saniyelere bile tahammül edemediğiniz? Sizinle iletişim kurmaya çalışan insanların tek bir hecesine bile? Yediğiniz lokma, içtiğiniz su, soluduğunuz hava sanki harammış gibi hissettiniz mi? Gülerken ağlamak geldi mi hiç içinizden?

Unutmak istiyorum zaman zaman,
Ne yapsam, ne etsem olmuyor,
Kabulleniyorum,
Kabulleniyorum da- gelgelelim
İçim içimi yiyor..
Nasıl ki, unutamaz insan
Bir kez gerçekten sevdi mi..

hislerimi ve yaşadıklarımı defalarca ve defalarca kelimelere döksem bile, bu dizelerden daha iyi açıklayamaz.
öptüm.

Geri