Deli Cesaretim!?

Konu sahibi son olarak 4324 gün önce görüldü
istemeye hakkım var mı bilmem ama seni yürekten ilgilendiren şeyleri, başkalarına anlatmaktan kaçınacağın şeyleri duymak isterdim. anlat bana.

1920534_10152221166909658_839881381_n.jpg

8-10 dizeye sıkışmış hazin bir aşk hikayesi…

Buruk; kırılmış oyuncaklar kadar…

Ve yenik; “keşke”li cümleler gibi…

Bu sözcüğü kaç konuşmanızın başına eklemişseniz onca ıskalamışsınızdır hayatı…

Dört mevsimlik bir sene olsa ömür, “keşke”, onun güzüne denk gelir.

Hepten vazgeçmek için erkendir, telafi etmek için geç…

Mağlubiyetin takısıdır “keşke”...

Kaçırılmış fırsatların, bastırılmış duyguların, harcanmış hayatların, boşa yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların, gecikmiş itirafların ağıtıdır.

Çarpılıp çıkılmış bir kapıda, yazılıp yollanmamış bir mektupta, gözyumulmuş bir haksızlıkta, vakit varken öpülmemiş bir elde, dilin ucuna gelip ertelenmiş bir sözdedir.

Feri sönmüş bir çift gözde ya da yitip gitmiş bir güzelliğin ardından iç çekişte…

“Yolunu gözlemeseydim”, “öyle demeseydim”, “terk edip gitmeseydim”, “en güzel yıllarımı vermeseydim” diye diye sızlanır gider.

.
.
.
Boğuldum karanlıkta
Yanı başımdasın benden çok
uzaklarda
Ellerimi tut dokun bana
Aç gözlerini.

Attım kendimi caddelere
Yeşil ceketin sardı beni
Yürüdüm üstüne karanlığın korkusuz
Tuttum ellerini.

Can Dündar

yalanım varsa kalkmayayım şuradan.
ben seni, bir tek gün bile unutmadım.

ben sana bakınca dolardım bulut gibi. dolardımda bi türlü yağamazdım!

iki saattir kanepede uzanmış yatıyorum
ve bu süre boyunca
senden başka hiçbir şey düşünmedim.

Samanlıkta iğne arayana deli
5 milyarın içinde yılmadan doğru kişiyi arayana
Âşık derler azizim! Umut derler, deli derler !

Sen, bilinçaltımla aklımın arasında ezilen, o sonsuz boşluklarda sabahlar boyunca gidip gelen, karanlık ve kör kabuslarla donatılmış, ilksiz nefeslerde harcanıp, uçsuz bucaksız derinliklere itilmiş acı bir hikayesin.

Sana aşık olduğumdan beri kendimi bataklığa saplanmış ve çıkması mümkün olmayan bir karınca gibi hissediyorum.

Yüreğime avuçlarımın alabildiği kadar hikaye alıp çıktım yola. Kırılmayan umutlarım var benim. Yaşamadan acısını çekip ağladığım hikayelerim var. Ayakta kalmak için, döktüğüm gözyaşı kadar gücüm var. Her gece kurşunlar yağan, ama yıkılmayan kendime ait bir dünyam var benim.

Bazen cevabını kaldıramayacağını bilsen de yine de gerçeği öğrenmek istersin...

Nejat İşler.

Bugün birini kaybediyorum.
Çok uzaklara gidiyor.
Keşke gitmese...

Doluyum.
Boğazıma kadar.
Yaşayabilmek için deli taklidi yapıyorum.

çok sonra anladığın bir takım şeylere, içinden ağlamak geldiğinde; boğazında kelimeler düğümlenecek, içine ağır bir ağrı oturacak... geçmeyecek. içtiğin sigaraların sayısı artacak, şarkıların rengi değişecek, göğsünde büyüyen sızı daha bir sıkıştıracak ruhunu bedeninde... geçmeyecek. sabahların anlamsızlaştığı günlerin olacak ve sırf bu yüzden uykusuz gecelerin, daha bir derinleşecek içine düştüğü...n boşluk... geçmeyecek. geçer diye bekleyeceksin; pencerenden izlediğin sokaktan yüzlerce insan geçecek, evinde duvarda asılı duran saatte saatlerce, günlerce yıllarca zaman... zamanın içerisinde hayatından başka adamlar. ama ellerinde bıraktığım yüreğimin hatırası, sevgimin büyüklüğü asla geçmeyecek. çünkü onlar, seni sevdi sadece; bense sadece seni sevdim... ve çok sonra anladığında;
sen geç kalacaksın,
bende geç bile kalacak hiçbir şey kalmayacak.

Hiç bir zaman yüksek binaları, yüksek topuklu ayakkabıları, alışveriş merkezlerini, pahalı cep telefonlarını, cebi dolu adamları, lüks yaşamı seven bir kadın olmadım.

Ben sadeliği sevdim, sadelik benim oldu.

Yalnızlığım ve ben
Seni çok bekledik

Cemal Süreya

Geri