Deizm

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Tanrının varlığını kabul eden ama ilahi dinlere inanmayan kişilerin yer aldığı akım.
Burada tanrı kavramı kişiden kişiye göre değişebilmekte, herkesin kafasında ayrı bir tanrı profili oluşabilmektedir. Çoğunluğunda ise tanrının başlangıçta herşeyi yarattığı ve sonrasında işleyişe karışmadığı fikri hakimdir.

Evet, kısmen de bağlı olduğum, benimsediğim bir akım. Gelecek ne gösterecek bakalım...

Deizm'i savunanlar Tanrı'nın var olduğuna inanmakla birlikte, evreni bir kere yarattıktan sonra evrene bir daha müdahale etmediğini ileri sürerler. Yaratma olayı bir kere olup bitmiştir. Deistlere göre Tanrı evrene karışmadığından ibadet etmenin, bir dinin inançlarını benimsemenin mantığı yoktur.

kendini deistim diye tanımlayanların Tanrı kavramını en sade şekilde "büyük bir enerji" olarak yorumlarlar.

KIYÂME-36: İnsan başıboş (sorumsuz) bırakılacağını mı zannediyor?

Deistler zannediyormuş demek ki.

Deistler peygamberlere ve kutsal kitaplara ve bunlarla vücud bulan ilahi dinlere inanmazlar ..
Tanrı kavramını ateistler gibi 'yoktur' yada inananlar gibi 'vardır' olarak ele almaz ve
Tanrının varlığı yada yokluğu üzerine kesin hüküm verecek delillerin yetersizliğini belirtirler.

Sonu olan bir sebebin sonsuz cezası olamaz. Bu sebeple cennet ve cehennem sandığımız gibi ölümden sonra değil yanıbaşımızdadır.

Ben yıllardır bu fikri benimsedim buna göre yaşıyorum.

Ama her dine her peygambere saygı duymaya çalışıyorum.

Deizm güzeldir , kafası hafif bulanık insanlardan oluşur ve zararsızlardır.

[YOUTUBE]cWaevnptAts[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]Lu-GUuchmDU[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]Pb_a4GCHJdY[/YOUTUBE]

Allah insanı yaratıp Evrende bası bos bıraktıgını inanmak nasıl bir sacmalıkdır.İnsan cocugunu bile 40 yasına gelse bile bası bos bırakamazken. ?

No Pasaran emegine saglık

Deizmi agnostisizm sanan arkadaş tarafından açılmış başlıktır :)

"Ben sana deistim değil mi o çocuk seni yarı yolda bırakır diye!"

Kızlarımız lütfen doğru çocuklarla fingirdeşsinler...​

Allah'a inanıp, sözüne inanmayan bir sapkınlık.

Geri