Deist ile Firildak.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[YOUTUBE]rn0UmJYk1vA[/YOUTUBE] olay 2:50 den sonra kopuyor : )

Sunnilik dini sevmem. Bu kanalı da hiç sevmem. Aşırı samimiyetsizler ancak herkes farklı düşünebilir o yüzden bir şey demiyorum. Az önce beni kureyza olayınında aslını öğrenince fark ettim ki, Sunniliğin gerçekten Ne İslam, Kuran ile ne de Peygamber ile alakası yok. Bir çeşit atalar dininden başka bir şey değil.

Deizm ise felsefi açıdan incelendiğinde tutarsız ve kendi içinde çelişkiler ile dolu bir görüştür. Biraz sorgulayınca birçok mantıksızlık göze çarpıyor.

cool sunniligin islamla filan alakasi yok diyorsun kurani kac kez okudun anladin sana sadece bir kac ayet yazayim git bir oku sonra bana burada izah et ben sorguluyorum yanilmama engel ol ahzab suresi 37 ,50,51 nisa suresi 23,24,25 daha bir suru var burda ne demek istiyor tavsiyem oku iyice sorgularsin zaten :D

Ya cidden muhabir cahil ya.. Sorduğu sorulara bak.
Din için mücadele edeceksen önce bilinçli ol, kendin öğren..
Bu cahiller yüzünden inkarcılar zaten kendini bir şey sanıyor.
O kadar saçma ve mantıksız sorular ki,

Adam kitaba inanmıyor, bu diyor ki harfler neden düzgün? Cehaletinle çok yaşa diyesim geldi.

ayrica beni kureyza katliamini peygamberimiz yaptirdi butun din hocalari bunu soyler 900 den fazla kisiyi kesmisler islami camialara gore

Ahzab 37 Kuran'ın en güzel ayetlerinden birisidir. Sen o meseleyi sırf evlilik falan sanıyorsun değil mi?
Alakası yok. Orada tamamen sınıflı bir toplumu sınıfsız bir hale getirmek için yapılmış bir şey var.

Peygamber Efendimiz toplumun en alt katmanından birini en üst katmandan görülen biri ile evlendirerek çok ciddi bir ders veriyor. Sonra evlilikleri yürümüyor ayrılıyorlar tabii hiçbir değişim kolay gerçekleşmez.
Bu defada Allah'ın rahmeti işte çok büyük Hz.Zeynebi Peygamberimiz ile evlendiriyor. O, olayı anlasan ne güzel olduğunu bilirdin. Bir sürü rivayet uydurulmuş bu konuda ama alakası yok hiçbirinin.

Diğer yazdığın ayetlerin de hepsinin açıklaması var. Kuran'da hiçbir müslümanın okumak istemeyeceği bir ayet yoktur. Müslüman olduğunu iddia eden biri kitabına güvenir.

Senin sorduğun bu sorular bizim açımızdan çok basit. Ben o kısımları çoktan geçtim. :)
Bazen ateistlere gerçekten acıyorum. Kuran'ı eleştirmek için getirdikleri deliller bile inanmadıkları Kuran'dan :)
Allah katından değil kendi yazdı diyorsunuz, eğer kendi yazmış olsaydı bu ayetler Kuran'da olmazdı.
Bu ayetler aslında Kuran'ın Allah katından olduğunu kanıtlayan ayetler. Özellikle de Ahzab 37

Benim dinime güvenim sağlamdır. Tamdır.

Öyle bir şey yok. Hocalar değil gerçekler beni bağlar.

O, İbni İshak uydurmasından başka bir şey değildir. Kuran'da esirin hükmü bellidir. Fidye ve fidyesiz serbest bırakırsın. Başka bir şey yok. Rivayetti uyduran iyi uyduramamış zaten bir sürü çelişki var. :)

Zaten o rivayetin ravisi de yok. Ayrıca onu aktaran kişi İmam Malik tarafından daha o dönemde itham edilmiştir.
Ben hiçbir zaman din adamları doğru diyor demedim. Din doğrudur diyorum.
Hurafeci, işin içine maddi kaygılar karışmış, tutarsız ve aklı dışlayan din adamlarını en çok eleştiren kişilerden biriyim. :) Bana bunlarla gelme. ;)

D: ilahi konuyu nereye bağladın zeyd peygamberin evlatlığı Zeyd eşini peygambere istiyor bir nevi nasıl olurda bunu normal gördün

Zaten Hz. Zeynep ile Hz. Zeyd'i de baştan evlendiren Hz. Peygamberdir.
Eğer hoşlanma veya aşk ile yapılmış bir evlilik olsaydı baştan zaten evlenirdi. Peygamberimiz ile yapılan evlilik tekliflerinin tamamı kız tarafından gelmiştir bunu biliyor musun?

Oradaki olay Peygamber Efendimizin sınıfsal düzene karşı açtığı savaşlardan sadece biridir. Allah da bu konuda ayetler indirmiştir. Çok güzel bir olay aslında..

Sosyal adaleti ve eşitliği Kuran kadar savunan başka bir kitap yoktur.

O olayı anlamak için şu iki videoyu izlemeni tavsiye ederim. Daha bir sürü kitaplardan da araştırabilirsin.

[YOUTUBE]9kkhVvlkyjk[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]J-a-oQ7EQ10[/YOUTUBE]​

Sen doğruyu anlamak için değil ki, kötülemek için eleştirenlerden birisin.
Eğer nesnel gözle bakabilseydiniz, Peygamber efendimizin en büyük devrimcilerden ve tarihi değiştiren insanların en birincisi olduğunu görürdünüz.

Senle ben o yüzden pek anlaşamıyoruz. :) Bu evlilik ile Peygamber açıkça sınıflı bir toplumu sınıfsız hale getirmeye çalışıyor. Eğer biraz olayları ayrıntılı incelersen kafana takılan basit şeyleri ve çelişkileri de çözersin. :)

Allah'tan aldığı vahiy ile tamamen kötülüğe batmış bir dünyada böylesine İyilik hareketi başlatan bir insanı, köleliği yok eden, fakiri öne çıkaran, yetimi ezdirmeyen, merhameti unutmuş kalplere merhameti hatırlatan bir insanı, bir sevgi abidesini, böyle basit olaylar üzerinden eleştirmek asla doğru değildir.

Keşke nefret etmek yerine anlamak için biraz uğraşsanız.. İman edersiniz etmezsiniz o sizin özgürlüğünüzdür ama bile bile yalan olduğunu bile bile birisini böyle kötülemek tüm dini şeyleri geçtim insanlık açısından bile asla kabul edilemez.

Felsefi açıdan bakınca olaya,
Hayata pozitif değer katan, inkar etmek değil, iman etmektir..
Eğer inanmıyorsan inanmıyorsundur zaten yok'u savunmanın mantığı olabilir mi sizin için?
Ama varı savunmanın büyük bir mantığı ve değeri var.
Allah vardır, Peygamberimiz de onun kulu elçisidir. Kuran ise asla çelişkisiz ve doğru evrensel bilgi kaynağıdır. Bu açıdan İslam için hiçbir problemimiz yok.

Tek problem Kuran dışı kaynakların doğruluğu, yanlışlığı konusundadır. Oraya bir sürü hurafenin uydurmanın karıştığı gerçektir. Zaten Emevi diktatörlüğünden sonra dini konularda şu doğrudur şu eğridir, şu yalandır diye çok fazla bir çaba olmamıştır. İlim azalmıştır.

Osmanlı zaten İslam açısından 600 senelik bir kayıptır. Hurafelerin ve tasavvufun, tarikatın zirve yaptığı bir dönemdir. Osmanlı'yı yıkan İslam değildi, geri bırakan Kuran değildi.
Din adamlarıydı. O diktatör sistemi idi. Dini saltanatları için istismar etmeleri idi. Yoksa buralardan İslam'ı kötülemeye kalkmanız mantıklı değil.
Din adamları hurafe anlatıyor diye bu onun gerçek olduğu anlamına gelmez. Boş yere dini Kuran'dan öğrenin diye demiyoruz.

Kuran'a göre zaman görecelidir. Bilim bunu çok daha sonraları kanıtladı. Bunları görmezden gelip sadece yanlış anlaşılan hurafeler üzerinden İslam'ı eleştirmeniz inanmayan biri açısından da çelişik durumdur. İnanmıyorsanız bile vicdanlı ve nesnel davranmanız gerekmez mi?

O zaman soru şu:
Sizi Kuran'ı doğru görmekten alıkoyup sahih bulmayıp, ama Buhari,İbni İshak gibi isimlerin rvayet ettikleri rivayetleri doğru bulup Kuran'a saldırmaya yöneten nedir? Üstelik içlerinde yüzlerce çelişki varken..

Yani anlayamıyorum, ateist bazıları hepsini kastetmiyorum, Kuran'ı kabul etmiyor ama hadisi kabul ediyor, mezhebi kabul ediyor, rivayeti kabul ediyor.. Bu ne çelişkidir ya?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri