Değişmek mi? Kabullenmek mi?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 584 gün önce görüldü

Değişmek mi? Kabullenmek mi?

• Kullanılan toplam oy
    2
Sevgiliniz için değişir miydiniz yada sizi öyle kabul etmesini mi isterdiniz

İnsan, sevdiği birini olduğu gibi kabul edemiyorsa neden sever ki? Hayır, kimse için değişmem ya da benim için değişmesini istemem.

Başkalarının yaşam alanına müdahale etmem, kendi yaşam alanıma müdahale ettirmem.

Değişimden kastınız ne?

Karşıdaki beğensin, karşıdaki istiyor diye kimliğinizden, kişiliğinizden, ilkelerinizden taviz mi vereceksiniz?
Sizi siz yapan herşeyi bşr başkası için terk mi edeceksiniz?
30 yılsa inşaa ettiğiniz herşeyi bir başkası istiyor diye silip bşr kenara mı atacaksınız?

Oysa sevgi taviz vermek değil, birlikte bir hayatı paylaşmaktır...
Çıkarsız, çekişmesiz, olduğu gibi kabul ederek...
Sizi siz olduğunuz için değilde, kendime köle yaparım diye mi bakmış sevdiğiniz. Bana tapan bana kölelik yapan, bana itaat eden biri arayışındamı uğruna kişiliğinizi bir kenara bırakıp riya kisvesine büründüğünüz...

Oysa beni bu halimla sevmişti...
Ben bu kimlik, kişilik ve ilkelere sahipken bana aşık olmuştu...
Yanlış hal hareket ve tavurlar konuşulup karşılıklı düzeltilebilir, lakin değişim, başkalaşım asla...

Ya su oldugu gibi kabul et ile kendimi cok seviyorum zirvaligina o kadar sinir oluyorum ki. Zannedersin herkes bir melek, sutten cikmis ak kasik.

Arkadas, bir insan seni daha iyi hale getiremiyorsa, o insanin hayatinda ne isi var? Dinini degistirsin veya temel dogrularini degistirsin demiyorum. Ancak, cok sinirlisindir, sinirlenince agzindan cikani kulagin duymuyordur. Evet efendim, degiseceksin. Usengec birisindir, daha dakik olmani istiyordur, hakkidir. Icine kapaniksindir, senin icin en azindan bazi kosullarda, kabugunu kirmana yardim etmek istiyordur, beraber ustesinden gelirsiniz.

Ya tembelliginizden bahaneniz de hazir, gecin efendim bunlari. Bir ozelestiri yapin, gerekiyorsa beraber toparlarsiniz birbirinizi.

Sakal bırakmamı mı istedi? Bırakırım.
Kes mi dedi? Keserim.
Şunu yapma mı dedi? Yapmam.
Şuraya gitmemi dedi? Gitmem.
Şunu giyme sana yakışmıyor mu dedi? Giymem.
Şunla samimi olma istemiyorum mu dedi? Samimi olmam.

Velhasıl bunlar benden kopan parçalardır, düşseler de umursamam. Kalıbımın üzerinde oynamasına izin veririm. Traşlayabilir, şekillendirebilir beni, ben izin verdiğim sürece. Ya da onun için değeceğine inandığım sürece.

Ya su oldugu gibi kabul et ile kendimi cok seviyorum zirvaligina o kadar sinir oluyorum ki. Zannedersin herkes bir melek, sutten cikmis ak kasik.

Arkadas, bir insan seni daha iyi hale getiremiyorsa, o insanin hayatinda ne isi var? Dinini degistirsin veya temel dogrularini degistirsin demiyorum. Ancak, cok sinirlisindir, sinirlenince agzindan cikani kulagin duymuyordur. Evet efendim, degiseceksin. Usengec birisindir, daha dakik olmani istiyordur, hakkidir. Icine kapaniksindir, senin icin en azindan bazi kosullarda, kabugunu kirmana yardim etmek istiyordur, beraber ustesinden gelirsiniz.

Ya tembelliginizden bahaneniz de hazir, gecin efendim bunlari. Bir ozelestiri yapin, gerekiyorsa beraber toparlarsiniz birbirinizi.

Yanlış tavur ve davranışkarın değişmesi bağlamında eyvallah...

Ama soruda çok muğlak shini...
Değişimden ne kastedildiği belirtilmemiş :)

Yanlış tavur ve davranışkarın değişmesi bağlamında eyvallah...

Ama soruda çok muğlak shini...
Değişimden ne kastedildiği belirtilmemiş :)
Ben su yasima kadar, etrafimda gordugum iliskilerde gidip dinini degistirmelerini bekleyenine rastgelmedim Qasem.

Ama erkeklerden, kiyafete karisanlarina cok rastladim .p Bak, ikisi farkli seyler. Dunyaya bakis aciniz ve hayatinizi yasayis sekilleriniz benzemiyorsa, onu degistirmeye kalkamazsin, ozde bir uyumsuzluk vardir cunku. Ama, genel anlamda bir uyumunuz varsa, tavir ve davranislardaki seyler sorun olusturuyorsa, onlari cozmeye calisabilirsin.
Ki, bazen cidden birilerinin de yardimiyla daha cabuk ustesinden gelirsin. Beraber spor yaparsiniz, ilgi alanlarinizi genisletirsiniz, korkularinizin ustune gidersiniz vs vs.

Bunlar arasindaki farki bilmiyorsa da o artik kendi sorunu ne yapayim :D

Ben su yasima kadar, etrafimda gordugum iliskilerde gidip dinini degistirmelerini bekleyenine rastgelmedim Qasem.

Ama erkeklerden, kiyafete karisanlarina cok rastladim .p Bak, ikisi farkli seyler. Dunyaya bakis aciniz ve hayatinizi yasayis sekilleriniz benzemiyorsa, onu degistirmeye kalkamazsin, ozde bir uyumsuzluk vardir cunku. Ama, genel anlamda bir uyumunuz varsa, tavir ve davranislardaki seyler sorun olusturuyorsa, onlari cozmeye calisabilirsin.
Ki, bazen cidden birilerinin de yardimiyla daha cabuk ustesinden gelirsin. Beraber spor yaparsiniz, ilgi alanlarinizi genisletirsiniz, korkularinizin ustune gidersiniz vs vs.

Bunlar arasindaki farki bilmiyorsa da o artik kendi sorunu ne yapayim :D
Bence dövelim...
İnan Shini öylelerine denk geliyorsun ki,
Ya kitabını bırak benle ilgilen diyenine bike denk geldik okadar yani :)
Di gelde seni kitaptan kıskananı kaçıkla dövme :)

Not : Kaçık özel ifadedir lütfrn alıntılamayınız, öz cümlemi çalmayınız :)

Giymeyi sevdiğin bir elbiseyi giyme diyorsa?
Konuşup görüşmeler den keyif aldığın kişiyle konuşma diyorsa?
Kıskançlık adı altında sürekli kısıtlama getiriyorsa?

Senin bahsettiğin şeyler davranışlar, bunlar zaten psikolojik olarak değişkenlik gösterir. İnsan değişken canlıdır.

Yaşam alanına müdahale ettirmeye başladığında ardı arkası kesilmez. Konu başlığı her türlü yoruma açık, farklı fikirler söylenmesi güzel..

@Run, onu 2. mesajimda anlattim. Ikisi farkli seyler cunku : )

Kimse benim için değişmesin, bende kimse için değişmem.
Ama birbirimizin hayatını iyileştirmek adına tabi ki ufak tefek dokunuşlar şart.
Kötü bir alışkanlık, kötü bir huy veya davranışı karşılıklı düzeltebilriz.
Her insan bir hayattır, bu hayattan çok şey öğrenebilirsin .

sevgilim için değişmem ama yanlış bulduğu bir davranışımı değiştirmemi isterse bunu dikkate alırım.

Değişimin ne olduğu da önemli, benden saçma sapan şeyler istememeli ama uyum sağlayacağım konusunda endişelenmez İlişkilerimde çıkıntılık yapmayı sevmiyorum

Bence dövelim...
İnan Shini öylelerine denk geliyorsun ki,
Ya kitabını bırak benle ilgilen diyenine bike denk geldik okadar yani :)
Di gelde seni kitaptan kıskananı kaçıkla dövme :)

Not : Kaçık özel ifadedir lütfrn alıntılamayınız, öz cümlemi çalmayınız :)
Qasem, ayrintiyi bilmiyorum. Simdi karsindaki insana gunde 15 dk ayiriyorsan, soylenmis olabilir .p
Dengesini de kurman lazim, ona da belirli vaktini ayirman gerekiyor. Ama zaten yeterince ilgilenmene ragmen, bunu soyluyorsa o zaman yine hayati yasayis sekilleriniz cok farkli, problem ona dayaniyor.

Ay forumun Guzin ablasi gibi hissettim kendimi :D

Değiştirmeyi düşündüğümüzü zaten baştan kabullenememişsizdir.Kabullenemedigimiz birini değiştirmenin kime ne faydası var?

Olduğu gibi kabul etmiyorsanız bir insanı, neyini sevdiğinizi iddia ediyorsunuz ki?
"Zırvalık" tanımlaması da biraz abartı olmuş çünkü burada bahsedilen kişiliği oturmamış ve şekilden şekle giren insanlardı. Başkalarının lafı ile değişmez hiç kimse çünkü ilk başta bunu kendi iradesi ile istemelidir.

Kendi adıma hiç kimsenin lafı ile hiçbir yönümü ya da tavrımı değiştirmem.

Qasem, ayrintiyi bilmiyorum. Simdi karsindaki insana gunde 15 dk ayiriyorsan, soylenmis olabilir .p
Dengesini de kurman lazim, ona da belirli vaktini ayirman gerekiyor. Ama zaten yeterince ilgilenmene ragmen, bunu soyluyorsa o zaman yine hayati yasayis sekilleriniz cok farkli, problem ona dayaniyor.

Ay forumun Guzin ablasi gibi hissettim kendimi :D

Çözüm : kitap severler kitap severlere aşık olsun lütfen :)
Yok yaf bazı insanlar sorunlu oluyor...

Olduğu gibi kabul etmiyorsanız bir insanı, neyini sevdiğinizi iddia ediyorsunuz ki?
"Zırvalık" tanımlaması da biraz abartı olmuş çünkü burada bahsedilen kişiliği oturmamış ve şekilden şekle giren insanlardı. Başkalarının lafı ile değişmez hiç kimse çünkü ilk başta bunu kendi iradesi ile istemelidir.

Kendi adıma hiç kimsenin lafı ile hiçbir yönümü ya da tavrımı değiştirmem.
Bir insan ailesini neden sever? Hic kimse 4/4 luk degildir Lefty. Herkesin bir kusuru vardir, ki her insanin ailesiyle sorunu olmasina ragmen onlari sever (cok buyuk bir problem yasanmamissa :)) Bir insani da genel itibariyle seversiniz ya da sevmezsiniz.
Bu bir de mantigi on planda tutan insanlar icin gecerli. Insanlari nedensiz sevebilenler de var.

Arti bazi iliskilere basladiginizda karsinizdakini tamamiyla tanimamis oluyorsunuz. Baskasi icin degismiyorsunuz zaten, kendiniz icin degisiyorsunuz : ))

Ayrica hic bir iliski problemsiz degil. Illa ki degisimler gerekecek, fedakarliklar gerekecek. Dedigim gibi bu degisimlerin hangi alanda olduguna dikkat etmek lazim.

Simdiki insanlarin aman efendim hic bir konuda degismem, beni kabul edeceksen boyle kabul et tavirlari bence ciddi sorunlar iceriyor. Iliskilerin uzun donemli yurumemelerin bir nedeni de bu bence.

Benim icin en onemli kriterdir, hayatimdaki insan beni daha iyi noktaya getiriyor mu? Icimdeki iyiyi ortaya cikartmama yardimci mi?
Bana destek oluyor mu?

Bir insan ailesini neden sever? Hic kimse 4/4 luk degildir Lefty. Herkesin bir kusuru vardir, ki her insanin ailesiyle sorunu olmasina ragmen onlari sever (cok buyuk bir problem yasanmamissa :)) Bir insani da genel itibariyle seversiniz ya da sevmezsiniz.
Bu bir de mantigi on planda tutan insanlar icin gecerli. Insanlari nedensiz sevebilenler de var.

Arti bazi iliskilere basladiginizda karsinizdakini tamamiyla tanimamis oluyorsunuz. Baskasi icin degismiyorsunuz zaten, kendiniz icin degisiyorsunuz : ))

Ayrica hic bir iliski problemsiz degil. Illa ki degisimler gerekecek, fedakarliklar gerekecek. Dedigim gibi bu degisimlerin hangi alanda olduguna dikkat etmek lazim.

Simdiki insanlarin aman efendim hic bir konuda degismem, beni kabul edeceksen boyle kabul et tavirlari bence ciddi sorunlar iceriyor. Iliskilerin uzun donemli yurumemelerin bir nedeni de bu bence.

Benim icin en onemli kriterdir, hayatimdaki insan beni daha iyi noktaya getiriyor mu? Icimdeki iyiyi ortaya cikartmama yardimci mi?
Bana destek oluyor mu?

Aile bireylerine duyulan sevgide çok daha hoşgörülü oluyoruz elbette ve genelde kardeşimizi, anne ya da babamızı olduğu gibi kabul ederiz.
Kendimizi kusursuz kabul etmekten bahsetmiyorum ancak her ilişkisinde karşı taraf istedi diye kendi olmaktan çıkan insanlar var ve bu değişimi hiç doğru bulmuyorum. Tarafların birbirini geliştireceği iyi yönde bir değişimse konumuz, bu zaten kendiliğinden ilerler yani insan, değer verdiği birini rahatsız edecek davranışlara bir şekilde dikkat edecektir. Benim karşı çıktığım ise anlamsız dayatmalar ya da kişinin kendine yakın bulmadığı bir tarza bürünmesiydi.
,

Geri