Değer verdiğimizi belli etme yöntemleri

• Kullanıcı Mia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 3227 gün önce görüldü

Sürekli alttan almak, ilgi göstermek, farklı davranmak.​

Karşısındaki kişiyi diğer insanlardan farklı hissettirmek.

kötü gününde yanında olmak
ona sadık olduğunu hissettirmek

Belli etmeye calismak, yapmacik davranmayi ardinda getirir. Hissettirmek onemli.

Belli etmek değil de hissettirmektir önemli olan.. Öyle ki varlığı yeter bazılarının..

seni-seviyorum-gif-7.gif

ben bunlardan yolluyorum hocu?

Alttan alırsın, öküz değilse kaybetmek istemediğini anlar zaten.
Kendinden ödün vermek gerek ama bunun dozu doğru ayarlanamazsa elinde oyuncak da olunabilir.
Trip atarsın mesela, ona karsı diğerlerine olduğundan daha hassas olursun.

Belli etmeyeceksin. Her kes kaldıramaz!

Kimse doğru düzgün yöntem vermemiş ben hiç belli edemem sonra sin hic diğir virmiyisin ama bini

Öyle bir yöntem yok. Eğer değer veriliyorsa içten gelir ve bu insanın hareketlerine , davranışlarına , sözlerine bir şekilde yansır. Kişinin elinde olmadan.
ayrıca Bilişsel Çelişki denen bir teori de vardır.
Bu teori kişinin davranışları ve düşünceleri aykırı olamaz, tutarsız olamaz tezini savunur.
Örneğin , sevmediğin bir insana seviyormuş gibi davranamazsın. Eğer öyle davranırsan ve bunu alışkanlık haline getirirsen beyin bir zamandan sonra davranış ve düşünce tutarsızlığından rahatsız olacak ve o tutarsızlığı ortadan kaldırmak için ya düşünceleri de manipüle etmeye başalaycak.
Bir zamandan sonra içten içe ''aslında iyi insan '' Aslında bana zararu yok'' vs vs şeklinde fikirler yerlelşecek zihne.
Değer vermek de böyledir işte. Değer verdiğini belli etmeye çalışamazsın. Eğer içinden geliyorsa elinde olmadan zaten değer verdiğin hareketlerine yansır. Ama hareketlerini davranışlarını zorlayarak, kişinin gözüne sokarak değer verdiğini gösteriyorsan , aslında o kişie değer vermediğin anlamına gelir. Çünkü tutarsız davranmış olursun ve bir süre sonra hareketlerini ,davranışları daha fazla zorlayamaz, içten içe tutarsızlığınla savaşırsın.

Biriyle gülüyorsam, ona kızıyorsam, derdimi anlatıyorsam, söyleniyorsam değer veriyorumdur.

Kırıldıysa gönlünü almak

Kişinin kendi gibi olmasına saygı göstermek, gereksiz dayatmalarla bambaşka birine dönüştürmeye çalışmamak ve her şeyden önemlisi de güven vermek / duymak.

İlk baştan her şeyi kabullenip sonrasında da "Bu bana uymuyor" diyorsanız, karşı tarafı da kendinizi de boş yere yormuş olursunuz. İyi gözlem yapmak bu sebeple oldukça önemlidir.

Geri