Defter kitap kaplamak

Konu sahibi son olarak 3075 gün önce görüldü
arkadaşlarım kırtasiyeden rengarenk ruloları alıp akşam evde sobanın başında babasıyla kaplarken, ben caminin yanındaki kahveden okunmuş gazeteleri alıp, evde tek başıma kaplamaya çalışırdım. yırtıldıkça kahveye giderdim. en çok da spor sayfalarını alırdım. O da Metin-Ali-Feyyaz' lı zamana denk geldiği için Beşiktaşlıyım.
Fakir değildik, bunu seviyordum ben.

Etiket yapıştır geç nasıl olsa bir sene kullanacak.

Ben cok severdim defter kaplama olayini.
Defterleri ayri renk,kitaplari ayri renk kaplarla kaplardim.
Onlari itinayla duzenli sekilde kaplamaya calisirdim.
Ilk cantama yerlestirdigimde. Butun yil oyle inci gibi kalacak diye dusunurdum.

Bi de kenar susu yapardim ilkokulda, onlari yapmaya ayirdigim zamani derslerime ayirmazdim.
Pisman miyim..? asla!
Hayatimizi renklendirecek ufak detaylar yaratmakta ustumuze yoktu o yillar.
Bu belki de bana buyudugumde "betimleme"nin hayatlarimizi suslemek icin kenar susu olabilcegini ogretmistir. Kim bilir!

Benim deftelerimi, kitaplarımı annem kaplardı.Ben de oğlumunkileri kaplıyorum.Şimdi şeffaf kaplık istiyorlar eskiden renkli renkli ne cici kaplar vardı.
Lilith Hanım ben de defterlerime kenar süsü yapardım özenle, o işlerle uğraşırdık özellikle kızlar renkli kalemlerle.Defterleri ataçla tutturup katlanmasını önlerdik, ne tatlı ne cici şeyler bunlar.

Aynı dersin Defter ve Kitaplarını aynı renkte kaplayanlardandım bende. Bu şekilde ayırt etmenin daha kolay olduğuna inanırdım.

- Bir zamanlar öyle sorunlarımız vardı. Şimdi ne kitabımız var, ne de defterimiz.

+ Defter kabından uçurtma bile yapardık.

Biz minnakken desen desen alırdı annem, ben bu işlere düşkündüm ben kaplardım kendi kitaplarımı. Çok severdim defter kaplama işini, hala bu gibi işleri çok severim, terapi gibi gelir yapmak

Geri