Dedikodu Yapmakla, İftira Atmak Arasındaki Yaman Çelişki

Konu sahibi son olarak 1278 gün önce görüldü

tumblr_n7mfu5CDYK1s3zhk6o1_500.jpg

Dedikoducu, dedikodu yaptığını asla kabul etmez. İşin içine yalan karıştırmadan anlatmanın, olayı dedikodu olmaktan çıkardığına inanır.

635827769562317757-1132018954_anigif_enhanced-buzz-28687-1368208671-7.gif

Bu gibi kişiler, iftirayı kötü sayarken dedikoduyu yadırgamazlar. Yaptıkları şey bir çeşit mahalle içi haber alma özgürlüğünü sağlamaktır.

anigif_optimized-16031-1431348638-2.gif

Eğer işin içine varsayımlar karıştırılmazsa, kendi istedikleri kalıpta, tam kıvamında, şok edici sonuca bağlanmış salt dedikodu elde edilir.

tumblr_lstw1gKWjf1ql5yr7o1_400.gif

Eğer dedikodu içeriğinde yüzde 100 kesinlik yoksa, iftira ihtimalli çelişkili bir durum ortaya çıkar.

tumblr_maw0x20Oir1rn02tpo2_r2_500.gif

Hakkını vererek dedikodu yapanların haber kaynakları oldukça sağlamdır. Bu sebeple yalana ve iftiraya kati suretle yer verilmez. Tüm bilgiler ortaya dökülüp paylaşılır. Neticesinde ulaşılan sonuç kimileri için şaşırtıcıdır.

tumblr_mynt11U5941sfze8fo1_500.gif

Dedikoducu farklı açılımlara her an hazırlıklı olmalıdır. Yeni bilgiyi kullanabilmek için iftira atılıp atılmadığı konusunu mutlak suretle aydınlatmalıdır.

tumblr_inline_n4ijl1jCm21rxfhu4.gif

Dedikoducu işinin ehli değilse ya da amacı sadece haber vermekten farklı ise, sahip olunan bilgiler karşı tarafa sübjektif şekilde sunulur ki kullanılan kelimeler iftiraya yatkınlık taşır.

tumblr_lt51rjHXF81qhs68w.gif

Dedikoducu asla yalan söylemez, iftira atan ise yalan söylediğini kabul etmez.

anigif_enhanced-6292-1404877379-10.gif

Gerçekler kimi zaman görünenden farklıdır. Bu da dedikoducuyu iftiracı olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakır.

tumblr_mmusvfPNSW1rr779go1_250.gif

Dedikoducu çevresinden kazandığı övgülerden destek alarak yeni bilgilere yelken açar.

alkis68.gif

Onların ortamlarda bulunma amacı dedikodu kapmaktır. Eğer dedikodu sevmiyorsanız onları davet etmeyin ve "Ben gerçekleri anlatıyorum" diyerek söze başlayanların konuşmasına asla imkan vermeyin.

tumblr_ma55m63Sh11rfduvxo1_500.gif

0894.jpg

dedikodu%2B%25281%2529.jpg

BhHGEi6IcAAlkCj.jpg:large

insan-konusur-fikir-dedikodu-karikatur-cartoon-illustration-drawing-hayat-life-SaksidakiKaktus.jpg

En çok dedikoduyu seviyorum.

İftira başlı basına zaten günah,hani derler ya gıybet etmiyorum yüzüne söylüyorum diye
Heh işte o da yanlış,doğru insan dilini tutar zaten hiç Mahal vermez böyle durumlara,yüzüne söylemekle de iyi halt etmiş olmuyorsun yani :)

Dedikodu baş ağrıtır, iftira ızdırap verir.

(Dedikodusuz bir ocak ta yok.)

"Dedikoducu, dedikodu yaptığını asla kabul etmez"

Yeri uçmağ olsun sevgili Phoibos'in bir paylaşımında şunu okumuştum;

Seri katillerin toplum tarafından iyi komşu olduğu söylenir.

Kesinlikle doğru. Baksanız dürüstlükten kötürüm kalacak öyle kıvranır ve muhteşem lanse eder karakterini yorumlarıyla/duruşuyla, izafi olarak da saygın bir kişi oluverir. Kendi yaptığı şeylerin ne kadar da alçakça olduğunu falan anlatırlar. Komik misiniz ulan.

Hiç dedikodu yapmazlar ama maşallah her şeyden de haberleri olur xd

dedikodu olanı anlatmak, iftira dedikoduyu abartıp olmayanı da eklemek.
ben dedikodu yaparım, inkar da etmem xd

Geri