Dedikodu Ne Demek

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Başkalarını çekiştirmek ve kınamak üzere yapılan konuşma, kov, gıybet, kılükal​

Dedikodu demiyoruz biz ona , bilgi aktarımı diyoruz .

Bilgi aktarımıymış Sjsjsjs
Hiç istemediğim halde bazen içine çekildiğim ve öğrendiklerim le ağır hissettiğim gereksiz bir eylem. Kaçıyorum genelde. Ciddi anlamda insanın kalitesini düşürüyor bana göre.

allah'ın bildiğini şu aciz kullarından saklamaya ne gerek var diyen bir yengenin ilk kurşunu atmasıyla ortaya çıkan dedikodu hiç kimsenin yapmadığı ama bir şekilde ayakta kalan bir sektör gibi. dedikodunun bir adabı olmalı... (rakıcılar dışarı) dedikodu insanı diri tutar ama nasıl dedikodu? konuşup geçin mesela, zararını istemeyin kimsenin, kinden ölmeyin, azıcık ucundan çekiştirin bi şey olmaz ama öyle yüzüne güldüklerinizin arkasından sallarsanız eyy iman edenler siz ki çok sevdiğinizi söylediğiniz insanların arkasından salladınız sizin ben dilinizin kemiğini s... seveyim diyebilirler. yapmayın öyle şeyler, hayır kime ne anlattığına da dikkat etmiyor bunlar sonra başka dedikodulara malzeme olarak zaman çalıyorlar, hoş mu? değil. lütfen şişirirken aniden ağızdan kaçan balon gibi sağa sola çarpa çarpa her gördüğünüze yapışıp çok konuşmayın. patlatıverirler... günaydın, günlük dedikodu başlıklarımı çıkarayım.

Konuşulur konuşulur en son amaan boşver konuşmayalımla biter. Ne yüce gönüllüyüz..

hic sevmedigim seyler ama bazilari oyle bi anlatiyo ki, hikayeyi anlatisi ve akisi hosuma gidiyo. bahsedilen kisileri bos verdim, pek etkilenmem, ama ciddi ciddi anlatim biciminden ogrenecegimiz cok sey olabilir :d

Dedikodu: olmamış bir olayı olmuş gibi sağa sola anlatmak, yaymaktır.
Bizim yaptığımız Allahın bildiğini kuldan saklamamak.
dkjfdfg

dedikoducu gibi görünüp
alında alakası olmayan insanlarda var
Mesela ben sxjdjcd sevmiyorum

Geri