Dedenin ölmesi

• Kullanıcı Ocean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
bizimki dokuz canlıydı. ölemedi. neyse ki son canını da geçen sene harcadı ve 85 yaşında göçtü, gitti.

anneanneme, kızlarına hayattayken hep eziyet etti. anneannemin sırtında sopa kırmışlığı, kadının kolunu kırmışlığı var. ortanca teyzemi-kendisinden habersiz evlendiği için- evlatlıktan reddetti; kadın gurbet ellerde hastalıktan öldü. vs. saymakla bitmez.

ama en büyük **Spam/Adversiting**lığı 17 sene önce anneannem vefat edince-kadının daha senesi dolmadan- annemden daha küçük bir kadınla evlenmesiydi. niğde-aksaray civarı annemlerin soyadı bilinir az çok. bu yeni gelin haliyle o soyadının ağırlığına geldi. malın, mülkün bir kısmını hiç etti. sonra bir sürü mahkeme işleri.

sonuç, belediye kaldırdı cenazesini. ankara'da bi yere gömüldü. nerededir hiç bilmem, merak da etmem. hacı dedem, osuruk dedem benim. senin yiyemediğini, torunlarının çocukları, özellikle de yeğenlerim yiyecek.

Anılar vardı,duygular yoktu.Bu yüzden de pek bir etkisi olmadı.

Bi dedemi kaybettim, çok küçüktüm ama babamın yanımda hıçkırışını hiç unutmam.
Diğer dedem ve anneannem yanımda çok şükür, Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin.

Her iki dedemide hiç görmedim hep uhdedir içimde nasıl bir duygu olduğu

Rahmetli Rafet dedemle ilgili galerimde hiç fotoğrafım yokmuş...
Rafet dedem, öz dedem değildir de, özden öz olmuştur bana.

Rafet Artan...
Rafet dedemle benim Durmuş dedem, akrabalar, deyzoğlu,

Neyse hikaye çok da,
dedem artık hastahaneye düştüydü, görür görmez çıkıp hüngür hüngür ağlamıştım, tekrar toparlanıp girdimdi,

para verdirdi o haliyle, 20 lira, hiç unutmuyorum,
okusun dedi, eliyle işaret etti bana,

Okumadım, adam da olamadım, böyle ibne gibi top gibi bir şey oldum.

Sonra haber geldi bir akşam. Abim evden fırladı gitti. Anladım.
Aşağı indim. Tek sigara aldım büssürü, hepsini arka arkaya yaktım, ağladım, bir apartman duvarının üstünde.

Yıllar boyu ağladım dedeme. Rafet dedeme.

ChatGPT Image 4 May 2026 02_01_48.png

İŞTE RAFET DEDEM.

Hep o alıntılar yaptığım dedem. Öz dedem değil. Halen ağlarım dedeme.

Hiç görmedim dedelerimi, ama muhakkak güzel bi sevgidir. Sarsar, üzer..

Ciddi ciddi bazen imrenerek bakabiliyorum, bilmediğim bi his.
Cocuklarimdan biliyorum babama sıkıca bağlılar.

Ağladım ağladım rüyalarımda da başının etini kuşlar yiyordu. Ağlayınca anladım ki mezarında huzur vermedim. Unutmam unutamam, dolmuşta iken vefat haberini aldığım o güzergahtan bile geçmiyorum.. Gözüm doluyor ardından geçecek diyorum ve özlemiyle avunuyorum..

Bütün sülalemde en çok sevdiğim rahmetli dedemdi. Nur içinde uyusun. Dedem hayatım boyunca tanıdığım bütün insanlardan daha üst düzey bir mizaca sahip, enerjisi çok yüksek biriydi. Bayramlarda akrabayı komşuyu bırak nerdeyse bütün ilçe halkı ziyaretine gelirdi. Ne kadar övsem, ne kadar sevsem az kalır.

Annemin babasini bilmiyorum... Ben kucukken vefat etmis sanirim.
DIger dedem de p. Kanserinde vefat etti... kac yasindaydim hatirlamiyorum ama evimizin en kucuk ferdi erkek kardesim 1yaslarinda flndi sanirim... -12-13¿ yaslarinda olmaliyim o zaman...-
onu cok severdi, tosun pasa, derdi... arada sirada dedemlere gelir kalirdim.
ben de hep uzun boylu, dincligi agirligi ile kalmistir. Ki hala sesi bile kulagimda... Allah rahmet eylesin amin.

Bunun disinda Kizimin Dede kaybi var... -Babami kaybetsem bu kadar uzulur mu'yd'um bilmiyorum... ki Allah saglik sihhat afiyet versin amin... -
Aslinda Kizimin kendi dedesi icin buraya yazmasi lazim ama... dedesi vefat ettiginde henuz 3yasina basmasina 5gun vardi... neysemse...

Butun olmuslere Rahmet af ve magfiret dilerim. Amin...
Kalanlara da sabirlar dilerim. Amin...

Biri, ben dogmadan ölmüş tanimadim.

Digeri yabanci gibiydi bi bağ kuramadim.

Allah rahmet eylesin. Dede, anneanne, babaanne unutulmaz. Bazısı anne babadan daha çok sevilebiliyor. 96 da kaybettim dedemi. Herkesin tanımasını isteyeceğim türden bir adamdı.

opedtz8.jpg

28d9iib.jpg

Ben babamin babasini hic tanimadim. Hacda rahmetli olmus guzel dedem ben daha dogmadan.
Anamin babasi canim dedemide yillar once felc gecirdi kaybettik. Canim dedem hepsini Rahmetle aniyorum. Simdi hersene kòye gittigimde mezarda geziyorum kabirlerini tek tek. Diger dedemin kabristanin orda olmamasi bazen uzuyor; ama bir yanimda mutlu Allah onu cok sevdi orda rahmetli oldu.

Dunya boyle iste... geldik gorduk gidecegiz.

Dedelerim hep kalipli ve güzel insanlardı ama Annemin babasi olan dedem benim herşeyimdi çünkü o harika bir adamdi..

Sevdiğiniz birisi vefat ettiğinde, yüreğinizde derin bir boşluk açılıyor. Gidenlerin yeri asla dolmuyor. Hiçbir şey teselli vermiyor. En mutlu anında bile hep o eksikliği, yalnızlığı ve özlemi hissediyorsun..

rahmetli dedem çok fenaymis da diğerini çocukken gördüm herhalde, tanımam..

Çok severdim bize geldiğinde hep oyun oynardık diğeri de ölmedi daha yaşıyor

Geri