Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanıyken İmza Attığı 57 Efsanevi Başarı

Konu sahibi son olarak 26 gün önce görüldü
Malum yeni başbakan ve AKP Genel Başkanı; dün AKP Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı sıfatlarını aynı anda taşıyan devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği üzere Ahmet Davutoğlu oldu.
Biz de Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı süresince efsaneleştiren, birbirinden yapıcı ve çözüm odaklı işlerini listeleyelim, anlata anlata bitirilemeyen “komuşularla sıfır problem” doktrinini de bu vesileyle bir hatırlayalım istedik.
Çözdüğü krizleri, bölgeye getirdiği barışı ve ülkenin imajına yaptığı katkıların hepsini anlatmaya kalksak buradan köye yol olur tabii ama bakalım bir elimizden geleni deneyelim. İşte Davutoğlu’nu Davutoğlu yapan, Dışişleri Bakanlığı görevi sürecindeki efsane 57 hareketi:
1. Yüzünden eksik olmayan ne anlama geldiğini çözemediğimiz o gülüş

basbakan-ahmet-davutoglu.jpg

Evet, bölgeye ve dünyaya güven veren o gülüşünü yüzünden hiç eksik etmedi, en büyük başarısı sanıyoruz buydu.

2.

3.

4.

5.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

53.

54.

55.

56.

57.Yüzünden eksik olmayan ne anlama geldiğini çözemediğimiz o gülüş

basbakan-ahmet-davutoglu.jpg

Başka bir olayı yoksa demek…

Bakalım Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde iç politikada ülkemizi ne tip efsane hareketler bekliyor…

listelist

Henüz 3. madde yeni gerçekleşti.
57 ise müthiş bir öngörü olmuş.
Aynen öyle olacak.
Son gülen iyi gülecek.

Sokaklarda ustu yazili ekmel vb insanciklarin fotolarindan iyidir.

Sempatim var bu adama , siyasetle fazla alakadar olmasamda iyi şeyler hissediyorum kendisine karşı.İnşallah güzel şeyler yapacak

Henüz 3. madde yeni gerçekleşti.
57 ise müthiş bir öngörü olmuş.
Aynen öyle olacak.
Son gülen iyi gülecek.

ya bırak artık şu biat kültürünü.az bi silkinin kendinize gelin.erdoğan başbakanlık koltuğuna ceketini koysa ''heyooo'' der aklış tutarsınız.hiç mi inisiyatifiniz yok.bana erdoğanın bu güne kadar bir tane, ama bir tane, allah aşkına bir, bir, bir, sadece bir tane hatasını veya yanlışını de bana?? diyemezsin çünkü bu iş sizde böyle.

aradığım başbakan bu ya,hep mutlu,hep gülüyor. sıkılmıştık hep 'BUNLAAAAARRR' diye bağırandan.
seninleyiz kısa adam,sağlam gülüş.

ya bırak artık şu biat kültürünü.az bi silkinin kendinize gelin.erdoğan başbakanlık koltuğuna ceketini koysa ''heyooo'' der aklış tutarsınız.hiç mi inisiyatifiniz yok.bana erdoğanın bu güne kadar bir tane, ama bir tane, allah aşkına bir, bir, bir, sadece bir tane hatasını veya yanlışını de bana?? diyemezsin çünkü bu iş sizde böyle.

Ben siyaseti tartışmam. Sorulara cevap vardır ama ben o türde biri değilim. Beni öyle tanımayın. Ben İslamiyet dışında özellikle siyaset başta olmak üzere insanlarla bir çok konuda tartışmaktan kaçmayı doğru bulurum. Ki İslamiyeti de tartışmaktan ziyade paylaşmaktan yanayım. Siyaset fikirleri ayırır, tartışmak ise gönülleri ayırır. Polyanna değilim ama gönülden de ayrılmak istemem. İnsanlar ülkesini farklı çatılarda sevebilir. Fakat sevgide yarış çok yanlış bir girişimdir, büyük zararlara uğratır.

Tartışan zaten tartışıyor. Siyasileri izliyoruz. Onlardan bir farkımız olmalı. İnsanlar seçimini yapmış, tarafını tutmuş. Böyle yerlerde tartışmanın getirisi olmaz. Aksine götürüsü olur.

İtibar sondadır. Hep birlikte şahit olacağız.

Geri