kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Belki bir yıl önce devletin damlama su ekipman ve teşviki ile ilgili hamle yapmasını ve bunun Hayati derecede önemli olduğunu söylemiştim. Hala aynı noktada durduğumu belirteyim. Damlama su ile çok daha az bir su ile çok daha verimli hasat yapılabilir. Özellikle meyve ve sebze konusunda tahıl ve hububat doğası gereği yabani sulama ile yapılabilir ancak; özellikle sebze kısmı kesinlikle bu sistem ile yapılmak zorunda. Başka bir konuda ise şunu söylemek istiyorum; Afrika ile olan diyaloğumuz diğer Avrupa devletlerinden diğer ülkelerden daha farklı. Bu sebeple bizim herhangi bir şekilde onları kullanmak üzerinden gelir sağlamak gibi bir niyetimiz olmadığı ortada. Şimdi yapılması gereken özellikle Afrika kıtasında tarım konusunda adım atmak artık bu nasıl olur o topraklarda nasıl bir tarım yapılabilir bunun araştırılması kesinlikle yapılmalı ve bir an önce başlanması gerekiyor. Bilmiyorum belki de başlamışlardır.. Ama özellikle hububat yetiştirilmesi konusunda her iki coğrafyanın da kazanım sağlayacağı çok açıktır. Eğer O toprakların işlenir hale getirilmesi başarılırsa hem Afrika açlık derdinden kurtulur, hem de ülkemiz en ufak sıkıntıya düşmez.