Damar tıkanıklığı için yapılması gerekenler.

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
BESLENME ÖNEMLİ

Sağlıklı beslenmek damar sertliği açısında önemlidir. Sebze-meyve ağırlıklı, az et, çok balık tüketen Akdeniz tipi beslenme tarzı ve düzenli egzersiz sayesinde damar sağlığı korunabilir. Katı yağı bırakıp daha fazla zeytinyağı, farklı sebze-meyvelerin bol tüketimi, bol bol balık, fındık ve ceviz gibi gıdaları yemek gereklidir. Sigarayı bırakmak, alkol, gazlı-şekerli içecekler, hazır gıdalar, şeker, tuz ve unlu gıdaları az tüketmek, ideal kiloyu korumakhastalığın ortaya çıkmasını engelleyebilir.

TEMİZLEYİCİ BESİNLER: Yanlış beslenme sonucu tıkanan damarlar ölüm riskini arttırıyor. Damarları temizleyen yiyecekler ise ömrü uzatıyor.

NAR: İçindeki antioksidanlar sayesinde nar, kan akışını arttırır ve damarların tıkanmasını önler

BADEM: E vitamini, çözünebilen lif ve tekli doymamış yağlar açısından zengin olan badem, damardaki hasarı engeller.

ZEYTİNYAĞI: Akdeniz ülkelerinde kalp has- talıklarının az görülmesinin nedeni zeytinyağı sayesindedir. Zeytinyağı kanseri önler, tansiyonu düşürür.

TARÇIN: Antioksidan deposu olan tarçın, kandaki şekeri düşürür ve bu sayede damarlar için çok faydalıdır.

ZERDEÇAL: Damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir. Ayrıca damar sertliğini önler.

KUŞKONMAZ: Damarlardaki baskıyı azaltır, damar tıkanıklığına iyi gelir.

MELİSSA: Spazm çözücüdür, damar açıcıdır, çarpıntıları ve kalp sıkışmalarını giderir. Sakinleştirir.

Haftada bir Chivas gömün, bir şeyiniz kalmaz...

Ben şöyle diyeyim size görevim sebebiyle uzun zamandan beridir Akşamları hep Nescafe içiyorum bundan da rahatsızlık duymaya başladım damar sertliğini yol açtığı malum biliyorsunuz en başta Bugün kendime 4 çeşit toz içecek aldım en azından Damar sertliği yapacak besinlerden uzak durmayı önerebilirim yani

Bunlar iyi besinler ama tıkanık damar böyle açılmaz. Önce tanı konacak sonra tedavi planlanacak.

Damar tıkanıklığının tedavisinde fibrin yıkım aktivesi olan S.pygonesden elde edilen Streptokinaz çok sık kullanılır. Varfarin mesela çok kullanılan bir antikoagülandır. Heparin de kan örneği alınmasında kullanılıyor. Stentle de açılabilir ancak stentlerde viridans streptokok enfeksiyon riski, S,epidermis riski fazladır. Temiz şartlarda uygulanmalı..

Biri nar demiş. Öteki streptokinaz demiş. Hastasınız siz. Kim açtı bunun banını ya.

@Oggy gülme senin suçun bu. Her fırsatta alın adamı yazıktır dedin. Al bak kardiyolog olmuş iki dakikada.

@Oggy gülme senin suçun bu. Her fırsatta alın adamı yazıktır dedin. Al bak kardiyolog olmuş iki dakikada.
abi ingilizce tıp okuyor adam........ istediğini olma hakkı var...... bir hekim olarak sevgili meslektaşına destek olmanı beklerdim........ ben hekim olmadığım halde destekçisiyim.......

climax, coolumsu'yu sanki bir kıskandı gibi.

Genç ve yakışıklı olduğu için kıskanmış olabilir.

@f5 genç ve yakışıklı olması bir ihtimal ama daha çok tıp bilgisinin coolumsu tarafından yerle bir edileceğini gördü. adamı karalıyor. çakal climax.

zaten bu tıpçılar arasındaki rekabet alışılmış bir şey artık...... hemen muayene geçmişine bakarlar ay benden önce şu doktora mı muayene olmuştunuz derler....... evet oldum kardeşim....... cumhurbaşkanımız sayesinde doktorumu seçme hakkım var artık......

Yaw ben sadece önemli olduğunu düşündüğüm bir konu paylaştım ve Coolumsu başta olmak üzerinde bilgilerinizden istifade etmek çok güzel. Hepinize teşekkür ederim.

Geri