Dahi İnsanların Söyledikleri Sözler

Konu sahibi son olarak 1729 gün önce görüldü
Dahi-%C4%B0nsanlar%C4%B1n-S%C3%B6zleri-1024x576.jpg

Sen ruhuma cemre diye damladıktan sonra ben bu bedende neyleyeyim. Aşk da sen, hasret de sen, ben de sen. Mevlana

Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın, yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır. Eflatun

İradesi kuvvetli insanlar, en dayanılmaz şartlar altında dahi başarıya ulaşabilirler. John Milton

Bilgi sermayemdir, bilim silahımdır, sabır giysimdir, yetinmek en üstün kazancımdır. Seneca

Hayat bu; zaman gelir her şey bir anda son olur. Hayat bu; son dediğin an, her şey yeniden can bulur. Seneca

Kader onu izleyene yol gösterir, ona karşı koyanı süründürür. Plutarkhos

Dünyadaki asıl trajediler, doğru ve yanlış arasındaki çatışmalar değildir. İki doğru arasındaki çatışmalardır. Hegel

Dünyadaki asıl trajediler, doğru ve yanlış arasındaki çatışmalar değildir. İki doğru arasındaki çatışmalardır. Hegel

Dikkatle gözden geçirilmemiş bir hayat yaşamaya değmez. Sokrates

Birlikte olacağınız kişinin geçmişini kurcalamak, onunla kurmak istediğiniz geleceği yok etmekten başka bir şeye yaramaz. Seneca

Yaşlanmadan önce, iyi yaşamak; yaşlandıktan sonra da, iyi ölmek istedim. Seneca

Değişmeyen tek şey, değişimdir! Heraklitos

Açıkça gösterilen nefret intikam fırsatını yok eder. Seneca

Başkalarına ait bir şeye göz koyup haset ediyorsanız, unutmayınız ki elinizdekini de yitiriyorsunuz demektir! Epiktetos

Adaletin de gözü bağlıdır. Ve her göz kamaştırıcı şeye gözünü kapar. Goethe

Cesaret, tehlike karşısında akıl ve zekanın kullanılmasıdır. Eflatun

En büyük sanatkarlık, hareketleriyle sözlerini akort edebilmektir. Eflatun

Hafif acılar konuşabilir; ama derin acılar dilsizdir. Seneca

Aptallık ve dahilik arasındaki fark; dahiliğin sınırları olmasıdır. Albert Einstein

Sanma ki dert sadece sende var. Sendeki derdi nimet sayanlar da var! Mevlana

Geri