Daha Önce Hiç Deniz Görmemiş Süper Babaanneler

Konu sahibi son olarak 566 gün önce görüldü
Bir grup yaşlı kadın düşünün. Hayatlarını dolu dolu yaşamış, çocukları-torunları olmuş ama bir noktada hep eksik kalmışlar: Şimdiye kadar hiç deniz görmemişler.
Ama bu bizim süper babaanneleri durdurur mu? Ne yapmış ne etmişler bu hayallerini gerçekleştirmişler. Hem de internet sayesinde. Buyurun bu harika hikayenin detaylarına.
İtalya’da, Alp Dağları yakınlarındaki bir kasabada yaşayan yaşları 70-93 yaşları arasındaki bir grup kadın…

babaanne-kuafor.jpg

…bir sohbet sırasında hiçbirinin şimdiye kadar hiç denizi görmediğini fark ediyor

babaanne-mayo.jpg

Ve kendilerine “Funne” adını veren bu süperbabaanneler bu hayallerini gerçekleştirmek için para toplayacakları bazı projelere girişmişler

babaanne-mutfak.jpg

Turta yapıp satan, tombala oyunları düzenleyen babaanneler bu şekilde pek fazla para toplayamamış

babaanne-tombala.jpg

Sonra bir takvim yapmaya karar vermişler ve her takvim yaprağına kadınlardan birinin, hayalindeki bir şeyi yaparken görüldüğü fotoğraflar yerleştirmişler

babaanne-takvim.jpg

Örneğin “aşk gemisine” binme hayali olan bir teyzemiz Temmuz ayı sayfasında kağıttan bir tekneye yerleştirilmiş

babaanne-tekne.jpg

Ancak takvim satışları da pek istedikleri gibi gitmemiş ve imdatlarına en genç babaannenin torunu yetişmiş

babaanne-yol.jpg

Onlara internetten fon toplamalarını önermiş ama babaanneler ilk başta “Kim denize gitmek isteyen bir avuç yaşlı kadına parar verir ki?” demiş

babaanne-laptop.jpg

Ama korktukları olmamış ve 1 aylık bir süre zarfında 6000 euronun üzerinde para toplamayı başarmışlar

babaanne-tatil.jpg

Topladıkları parayla Hırvatistan’ın Ugljan adasına giden süper babaanneler denizde çocuklar gibi eğlendikleri fotoğrafları da sonradan internette paylaştılar

babaannne-deniz.jpg

Üstelik denizi görme hayallerini gerçekleştiren kadınların maceraları şimdi İtalyan yönetmen Katia Bernardi tarafından bir belgesele dönüştürülüyor

babaanne-sahil.jpg

“Funne – le ragazze che sognano il mare” (Kadınlar – denizi hayal eden kızlar) isimli belgeselin gelecek yıl gösterime girmesi planlanıyor

babaanne-gozluk.jpg

Asker arkadaşım Necati geldi aklıma.

Kendisi de hiç deniz görmemiş, hatta Ağrı'dan bir adım dışarı atmamış 20 yaşına kadar.
Ben 20 diyorum ama babası 5 yaşında nüfusa kaydettirmiş. Artık memurun gıcıklığı mı, babasının bilinçsizliği mi bilmiyorum ama nüfusa kaydoldugu gün 1 yaşında sayılmış.
Anlayacağınız adam 25 yaşında askere gelmiş.

Hiç Ağrı dışına çıkmamış. Hatta önemli bir durum olmadığı sürece köyünden de dışarı çıkmamış. 5 yaşında olup da 1 yaşında sayılan adamın okul hayatını da tahmin edersiniz herhalde..

İlginç bir adamdı Necati..

-Kola içer misin Necati ?
-Kim ısmarlıyor Hayta ?
-Ben ısmarlıyorum Necati.
-E getir de yiyem bari..

Kolayı içmezdi, yerdi. Bir tarzı vardı adamın.

-Nöbet nasıl gidiyor Necati?
-Yav burda timsahlar geziy yav.. aha böle böle gidiyler..
-Manyak mısın Necati, burada timsah ne arar? ( Gülmekten yerlerdeyiz tabii )

Eliyle bir kertenkeleyi işaret ederek..
-Aha bak nasıl gidiy..

Denize gitme fırsatı bulmuştuk bir hafta sonu..
Necati sahile yaklaştı ve uzaklara bakarak :

-Yaw burası nehhadar böyük bir göldür..

Kulakları çınlasın, çok komik ve saf bir adamdı Necati.

Geri