Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bak hala![]()
Hayır derse ayaklarını kırın ki arkasından koşmanıza gerek kalmasın ..
Unutmayın ki giden eski sevgili dönerse yenilebilir, lahmacunsa da yenilebilir ..
Kabul ediyorum evet anlamıyorum bu işlerden ama imrendim yorum yaptım ezmeyin beni ..
Bu yorumu ben yapsam herkes bana şirin derdi, sana sayko diyecekler xdxd
Sağolsunlar yine abi derler, hocam derler .. Cepten yiyoruz bakalım![]()
İçimde ki mizah canavarını uyandırmak istiyorsun ama kontrolü güç bir canavardır o![]()
Peşinden koştuğu biri kabul etse bile hep bir şeyleri tamamlama ihtiyacı hissedecektir. Hiçbir zaman ona gerçekten değer verdiğinden emin olamayacaktır ve nitekim bir süre sonra peşinden koştuğu kişi, gerçekten ilgi duyduğu biri için onu terk edecektir. İnsanların doğası genel olarak böyle ve tabii ki koşullar da belirleyicidir ancak ısrarın olduğu yerde, samimi duygular aramamak gerekiyor. Israr eden bağımlılıktan objektif düşünme yetisini kaybetmiş durumdadır, karşı taraf ise yeterli duyguya sahip olmadığı için o kişiyi hiçbir zaman tam manası ile sevemeyecektir.spesifik örneklemlerde bulunmak hata bu konuda. çünkü bunun cevabı kişiye, zamana ve mekana göre değişebilecek davranışsal bütünüdür. erişilebilirlik ve değer algısı dengesi birinin peşinden koşulduğunda insanlar genellikle iki farklı psikolojik eğilime göre tepki verir. yakınlaşmayı artıran durum ve uzaklaşmaya neden olan durum.
yakınlaşmayı artıran durumda peşinden koşulması bir süre sonra karşı tarafta bu kişi beni gerçekten istiyor duygusu uyandırabilir, kendini sevilmeye layık hisseder ve bu sonunda bir ilişkiye dönebilir. uzaklaşmaya neden olan durumda ise kişi üzerinde fazla ilgi ve baskı hisseder. bazıları için ilgi, çekiciliği azaltabilir çünkü çaba ve değer dengesi bozulur. yani tam ters etki de yaratabilir.
kısaca özetlemek gerelirse peşinden koşulmak, karşı tarafın ilgiyi nasıl yorumladığına göre ya bağ kurdurur ya da kaçırır. bu seçimi yapmak da insanın kendisine ve kaşı tarafın tutum ve tavırlarına bakılarak devam ettirilmeli ya da bırakılmalı. kişisel sınırlar, ilişki beklentileri ve kişinin geçmiş deneyimleri bu yorumun yönünü belirler. kapanış özeti ise kimseyi birinin peşinden koşuyor diye yargılamayın, kimseyi de tek seferde reddedildi diye diyaloğu veya görüşmeyi bıraktı diye kızmayın.