Futbolcu
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Inancim hic olmadigindan benim de aklımdan geçmez.Benim için sorun olmaz. İnancı zayıf olanların kafasından çeşitli fantaziler geçer. Kendilerini korkuturlar.
Sen Kurtadam'dan korkarsın. Zombie'lerden korkarsın. Peri'den, Cin'den eksik inançlılar korkar. Her insan bir şeye inanır, ama neye inandığını bilmeyenin inancı da şüpheli olur. Meselâ Dinini bilmeyen biri gerçekte neye inanıyor olabilir?Inancim hic olmadigindan benim de aklımdan geçmez.
Şimdi bende inanc %1 (inanmadigima inandigimdan 1 puan da kendime desek) sen de inanç %99 diyelim. %1 i ise biz kullar onun ümmetiyiz keske onun gibi %100 olsak ama nerde dediginiz icin kirdim yanlis anlama.
Buna göre inancı zayıf olanları % kaç ile gosterebiliriz? Mesela perili, cinli, karadedeli ya da hüddam kabilesi mensuplari olan evde hayal gucune yenik dusenlere %60 ya da %50 imanli diyebilirmiyiz?
Aga zayifti eksik oldu. Bende diyorum ki eksik/zayıf imanin olcusu nedir anlattigina gore.Sen Kurtadam'dan korkarsın. Zombie'lerden korkarsın. Peri'den, Cin'den eksik inançlılar korkar. Her insan bir şeye inanır, ama neye inandığını bilmeyenin inancı da şüpheli olur. Meselâ Dinini bilmeyen biri gerçekte neye inanıyor olabilir?
İnancı zayıf beya hiç plmayanlar, bilmedikleri konularda jafalarında hortlak yaratır. İnsanlar her zaman bilmediklerinden korkar. Biliyorsan sonunu, öğrenirsin katlanmayı.
Bilgili insan gerçek dışılıktan korkmaz demek istiyorum. İnsanı korkutan kendi düşünceleri. Bunu ben şahsen denedim. İnsan kendini düşünceleri ile korkutabiliyor. Örnek olarak anlatayım. Antalya'da "Üç kapılar" var. Roma İmparatoru Hadrian'ın kenti ziyareti şerefine yapılmış. O kapının kulesine dıştan bir Metal merdiven ile çıkılıyor. (Ve yukarısı rüzgâr nedeniyle genelde serin oluyor.) Ben oraya bir kaç kez çıktım. Demir merdiven esnediği için her adımda sallanıyor. Bir gün kendi kafama şu fikri soktum. Ya merdiven ben tam ortasındayken kırılırsa? Ve bunu bir deney olarak yaptım. O merdivenden inerken gerçekten korkarak ve tutunarak indim. Paranormal dediğin olaylar tamamen beynin saçmalıkları.Aga zayifti eksik oldu. Bende diyorum ki eksik/zayıf imanin olcusu nedir anlattigina gore.
Eger paranormal bir olayin yasandigi evde kaldiginda cinler musallat olur derse kisi iman zayif/eksik mi oluyor yani.
Yani anlattigina gore islamı bilen, ogrenen arastiran kisiler mi korkmaz yoksa mental anlamda duygusal olarak tam bir (islamda teslimiyetdi sanirim) olanlar mı korkmaz demek istiyorsun. Yani şartlanmakta diyebilirmiyiz?