Daha önce gizemli olaylar yaşanmış bir evde yaşar mısın?

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü

Daha önce gizemli olaylar yaşanmış bir evde yaşar mısın?​

Benim için sorun olmaz. İnancı zayıf olanların kafasından çeşitli fantaziler geçer. Kendilerini korkuturlar.

Yaşanan olaya bağlı ancak sanmıyorum yaşayabileceğimi çünkü ne olduğundan emin olmak isterim.

Benim için sorun olmaz. İnancı zayıf olanların kafasından çeşitli fantaziler geçer. Kendilerini korkuturlar.
Inancim hic olmadigindan benim de aklımdan geçmez.
Şimdi bende inanc %1 (inanmadigima inandigimdan 1 puan da kendime desek) sen de inanç %99 diyelim. %1 i ise biz kullar onun ümmetiyiz keske onun gibi %100 olsak ama nerde dediginiz icin kirdim yanlis anlama.
Buna göre inancı zayıf olanları % kaç ile gosterebiliriz? Mesela perili, cinli, karadedeli ya da hüddam kabilesi mensuplari olan evde hayal gucune yenik dusenlere %60 ya da %50 imanli diyebilirmiyiz?

Inancim hic olmadigindan benim de aklımdan geçmez.
Şimdi bende inanc %1 (inanmadigima inandigimdan 1 puan da kendime desek) sen de inanç %99 diyelim. %1 i ise biz kullar onun ümmetiyiz keske onun gibi %100 olsak ama nerde dediginiz icin kirdim yanlis anlama.
Buna göre inancı zayıf olanları % kaç ile gosterebiliriz? Mesela perili, cinli, karadedeli ya da hüddam kabilesi mensuplari olan evde hayal gucune yenik dusenlere %60 ya da %50 imanli diyebilirmiyiz?
Sen Kurtadam'dan korkarsın. Zombie'lerden korkarsın. Peri'den, Cin'den eksik inançlılar korkar. Her insan bir şeye inanır, ama neye inandığını bilmeyenin inancı da şüpheli olur. Meselâ Dinini bilmeyen biri gerçekte neye inanıyor olabilir?

İnancı zayıf beya hiç plmayanlar, bilmedikleri konularda jafalarında hortlak yaratır. İnsanlar her zaman bilmediklerinden korkar. Biliyorsan sonunu, öğrenirsin katlanmayı.

Sen Kurtadam'dan korkarsın. Zombie'lerden korkarsın. Peri'den, Cin'den eksik inançlılar korkar. Her insan bir şeye inanır, ama neye inandığını bilmeyenin inancı da şüpheli olur. Meselâ Dinini bilmeyen biri gerçekte neye inanıyor olabilir?

İnancı zayıf beya hiç plmayanlar, bilmedikleri konularda jafalarında hortlak yaratır. İnsanlar her zaman bilmediklerinden korkar. Biliyorsan sonunu, öğrenirsin katlanmayı.
Aga zayifti eksik oldu. Bende diyorum ki eksik/zayıf imanin olcusu nedir anlattigina gore.
Eger paranormal bir olayin yasandigi evde kaldiginda cinler musallat olur derse kisi iman zayif/eksik mi oluyor yani.
Yani anlattigina gore islamı bilen, ogrenen arastiran kisiler mi korkmaz yoksa mental anlamda duygusal olarak tam bir (islamda teslimiyetdi sanirim) olanlar mı korkmaz demek istiyorsun. Yani şartlanmakta diyebilirmiyiz?

Aga zayifti eksik oldu. Bende diyorum ki eksik/zayıf imanin olcusu nedir anlattigina gore.
Eger paranormal bir olayin yasandigi evde kaldiginda cinler musallat olur derse kisi iman zayif/eksik mi oluyor yani.
Yani anlattigina gore islamı bilen, ogrenen arastiran kisiler mi korkmaz yoksa mental anlamda duygusal olarak tam bir (islamda teslimiyetdi sanirim) olanlar mı korkmaz demek istiyorsun. Yani şartlanmakta diyebilirmiyiz?
Bilgili insan gerçek dışılıktan korkmaz demek istiyorum. İnsanı korkutan kendi düşünceleri. Bunu ben şahsen denedim. İnsan kendini düşünceleri ile korkutabiliyor. Örnek olarak anlatayım. Antalya'da "Üç kapılar" var. Roma İmparatoru Hadrian'ın kenti ziyareti şerefine yapılmış. O kapının kulesine dıştan bir Metal merdiven ile çıkılıyor. (Ve yukarısı rüzgâr nedeniyle genelde serin oluyor.) Ben oraya bir kaç kez çıktım. Demir merdiven esnediği için her adımda sallanıyor. Bir gün kendi kafama şu fikri soktum. Ya merdiven ben tam ortasındayken kırılırsa? Ve bunu bir deney olarak yaptım. O merdivenden inerken gerçekten korkarak ve tutunarak indim. Paranormal dediğin olaylar tamamen beynin saçmalıkları.

Cin'ler bize, biz de Cin'lere ulaşamayız, etlkileşemeyiz. Onlar Ruh, biz madde'yiz. Ölenler de geri gelmez. Bizimle İletişim de kuramazlar. Bunu bilen biri Cin yada hayal ürünü yaratıklardan korkmaz. Bunu bilmeyen veya şüphe içinde olanlar kendilerini korkutur ve hayallerinde o korkuyu yaşar.

Zihin bazen olmayanı (şüphe duyulanı) varmış gibi algılayabilir veya bir şeyleri benzeştirebilir.

ücretsiz tahsis edilirse yaşarım.

Dogdugumdan bu yana ayni evde yasiyorum ve cocukken kardesimle hep aksam vakti uyuma saatlerine yakin bisiler gorurduk. mesela salonda siyah duman toz parcaciklari, ama hareket icinde (nasil tarif edeceksem artik). birde sandalyeye baglanmis kiz cocugu gorurduk. babami cagirirdik, o da oralardan yurur gecerdi aha yok oldu, bise yok burda bak uyuyun diyip gecerdi. gittigi gibi yine gorunurdu biseler. her gece en az 2-3 kere annemi babami uyandirirdik cagirarak.

hatta o zamanlar Almanya'dan akrabalar yatiya gelince kuzenlerim (suan bana ait olan odam) odamda uyurdu ve bi abim aksam aglayarak o odada uyumak istemedigini, yuzune bise vurmus oldugunu ve siyah tozlu seyler gordugunu derdi. tabi bizimkiler guluyo, sonra babam erkek kuzenlerimle beraber o odada uyumustu. o zamanlar icimden demistim ki "bak demek gorduklerimizi baskasi da goruyo", ama yinede konusmamistik o donem. zaten cocuksun ve unutuyosun, alisiyosun bide.

bence bu evde cooooook eskilerden biseler yasanmis. tabi yillardir burda yasadigimiz icin bize bulasacagini zannetmiyorum, ama etkileniyor ev halki. kucukken gozlerimizle gorurduk, simdi ise sadece hissediyorsun. gerce bana zarari yok, aileme de olamaz. sahibi biziz buranin onlar degil yani. burasi benim ve her ne varsa s gitsin :p

• Beğen
Tepkiler: Aze
İstanbul'da kirası 2000 ve altı bütün evler bu şekilde zaten, gönül rahatlığı ile siccin falan yaşayabilirsiniz.

Birak o evi o sokakta yasamak istemezdim.

Geri