Dada Dandinista Nedir - Dada Dandinista Ne Demek - Dada Dandinista Anlamı

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ne Nedir?
Dada Dandinista Nedir?

Öncelikle Dada Dandinista'nın bir bütün olarak ele adlığımızda tahmin edeceğiniz üzere hiçbir manası yoktur. Dada kelimesi Dadaizm'den gelmektedir. Yıkıcı bir sanat akımıdır. I. Dünya Savaşının katliamlarına ve budalalığına duyulan nefret ve tiksintiden doğar. Dadaizm tüm yerleşik değerleri alaycı bir şekilde protesto etmekte ve alışılmış estetiğe karşı bir duruş sergilemektedir. Bilincin yönünü kaybetmiş bir kuşağın ümitsizliği ve isyanı vardır. Tahminince de Okan Bayülgen savaş açtığı yeni nesil dizilere, programında agresif tutum sergileceyeğini düşünüyorum.

Öte yandan Tzara'lar Dadaizm'i oluştururken rassyonalite ve mantık karşıtlığını da ilke edindiklerinden manifestolarına isim verirken bebeklerin çıkardıkları anlamsız ses öbeklerinden yararlanarak "da da" ismini bulmuşlardı. Bu bizim "a-gu" sesine benzer. Bayülgen bu Dada'nın yanına bir ninni olan "dandini dastana" benzeri bir çağrışımsal söz ekleyerek Dada Dandinista'yı oluşturmuş.

gLQLp0.jpg

Dadaist akımın en ünlü ismi olan Marcel Duchamp'ın pisuvar heykeli.

pYOYDn.png

Dada Dandinista programının afişlerinden bir tanesi

Ben dandini dandini dastana, danalar kaçmış bostana ile alakalı olur sandım ama değilmiş :dusun:

Adamlar ne icatlar yapiyon nr işe yarar demeyin

Geri