D Vitamini Eksikliği

• Kullanıcı MaxCadY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Konu sahibi son olarak 2600 gün önce görüldü
D Vitamini Eksikliği

D vitamini eksikliğinde huzursuzluk, baş terlemesi, kaşıntı, uyku bozuklukları, ileriki aşamalarda kas güçsüzlüğü, kafatasında yumuşama, asimetri, bebeklerde büyümüş bıngıldak, kafatası büyüklüğü ve geciken bıngıldak kapanması, dişlerin geç çıkması, diş çürümeleri, diş minesi bozuklukları, kaburgalarda kemik ve kıkırdak bileşiminde raşitik tesbih taneleri, uzun kemiklerin bükülmesi, kemiklerde çabuk kırılmalar ile sırt kemiğinde eğrilikler ve kalça kemiğinde bozukluklar D vitamini eksikliğinde yaşanan şikayetlerdendir.

D vitamini eksikliğinde raşitizm hastalığı, çocuklarda büyüme bozuklukları, diş çürümeleri ve diş eti hastalıkları, ilerleyen yaşlarda kemiklerde deformasyon görülebiliyor.

astim-jpg20141030155515.jpg

D vitamini eksikliğinin astım riskini yüzde 25 artırabileceği belirlendi.

Tel Aviv Üniversitesi'nden bilim adamları, 307 bin 900 kişinin sağlık verilerini inceledi ve katılımcıların D vitamini düzeyine baktı.

Astım krizlerinin kanındaki D vitamini eksik kişilerde yüzde 25 fazla olduğu ortaya çıktı.

Araştırmaya imza atanlardan Confino Cohen, astım hastalarının D vitamini seviyesini ölçtürmesinin önemli olduğunu, krizleri azaltmak için vitamin seviyesi düşük kişilere doktorun takviye önerebileceğini vurguladı.

Astım hastalarının uyku sorunları ve halsizlikten de yakındığını belirten Cohen, D vitamininin bunları da gidererek daha kaliteli bir yaşam sağlayabileceğine dikkati çekti.

Araştırmanın sonuçları "Allergy" dergisinde yayımlandı.

Muhabir: Gülbahar Sayım, Şeyma Tahan

AA

Geri