Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gurbetçilerin oy kullanacak olmasına ne diyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gurbetçilerin oy kullanacak olmasına ne diyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    5
  • Anket kapatılmış .
Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gurbetçi vatandaşlarımızın da oy kullanacak olmalarına nasıl bakıyorsunuz?

Bizim gibi onların da hakkı.
Yurt dışında olmaları gurbetçi olmaları onları bu haktan yoksun kılamaz.

Hadi gencleri geciyorum onlar zaten mevcut ulke icin oy kullanabiliyorlar. Ama yillardir Burda olan Anne babalar icin cok gec bile kalinmis bi durum. Cok guzel Ve haklari olan Bir durum.

Çok içerliyorum. Onlar tee nerelerde oy kullanabiliyor ben şurada kullanamıyorum oyumu :(

Geniş çaplı düşünmedim ama bana çok saçma geliyor. Oranın ekmeğini yiyecek, oraya vergi verecek yılda bir iki kere ana-babasını görmek için memleketine gelecek sonra bu ülke üzerinde hak iddia edecek. Gelsinler arkadaş tatlısıyla-tuzlusuyla bu ülkede yaşasınlar sonra bu ülke üzerinde söz sahibi olsunlar.

Bu ülkede yaşayan biri olarak bu uygulama bana koyuyor arkadaş, bu ülkenin ekonomi, siyasi, sosyal yaşamındaki her türlü pisliği biz görüyoruz biz yaşıyoruz adamlar hiç kahrını çekmeden gidip oy kullanıyor bu ülke üzerinde yaşayanların geleceğine müdahalede bulunuyor.

avrupa'nın çeşitli ülkelerinde ferah içerisinde yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız, belki senede bir belki on senede bir geldikleri memleketlerinde tabiki güzel vakitler geçirecektir. ülkenin durumundan çok memnunlarsa gelsinler anavatana, zira davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. ben bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünenlerdenim.

Orada yaşıyor olmaları, ülkeleri için oy veremeyecekleri anlamına gelmez. Ona bakarsan Türkiye'de yaşayıp karnını yurt dışında ticaret yaparak doyuranlar da var. Hatta yurt dışında yaşayıp, maaşını Türkiye'den alan da var. Hepsine ayrı muamele mi yapılacak yani? Sen yurt dışındasın, git yaşadığın ülke partilerine oy ver denilirse neler olabileceğini düşündünüz mü? Nerede yaşarsa yaşasın, hepsinin ortak özelliği Türk vatandaşı olmasıdır. Oy kullanma hakkı ise devletin nezaketinden önce onların tercihinden doğar. Bir vatandaş kitlesi oyununu nasıl kullanmak istiyorsa devlet ona göre yol açar. Sen oranın ekmeğini yiyorsun düşüncesi çok yanlış. Bedava yemiyor, emeğinin karşılığını alıyor. Yoksa nice yurt içi vatandaş var, yediği ekmeğe ihanet içinde. Oy kullanmak vatandaşlık görevidir. Vatandaş olmak yeterlidir. Sosyal imkanlar kimseyi ilgilendirmez. Yurt dışında çalışıyor diye ülkenin geleceğini düşünmekten mahrum edilemez hiç kimse. Ki o insanların çok büyük bir çoğunluğu iş hayatının yanı sıra ülke adına büyük hizmetler yaparlar. O hizmetleri yurt içinde yapmayan, bırakın yapmamayı haberdar olmayan milyonlarca insan var.

Oy kullanmak her Türk vatandaşının hakkıdır. Bu hak hiç bir sebeple engellenemez.

Nedensiz bir şekilde pek de hoşuma gitmeyen hadisedir. Yani onlar orada yaşıyor, orada yaşlanıyor hadi en fazla yılda 2 defa buraya gelip tatil yapıyorlar ve bu ülkenin geleceğini ilgilendiren bir konuda oy kullanabiliyorlar. Sadece oy kullanma meselesi değil, onların bu ülkedeki siyasi yapıyla ilgili benden daha fazla, daha yoğun derecede yorum yapabilmelerine bile şaşırmıyor değilim :)

Gurbetçilerin oy kullanması güzelde yurtdışından gurbetçi gibi gelip oy kullanan yabancılar hoş değil.

Geri