Cuma Namazı

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Farz namazlardan olup, Cuma günü öğle namazı vaktinde kılınır​

Akıllı, buluğ çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim erkek Müslümanlara farz kılınmıştır.

Yüce Allah, "Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağırıldığınızda, alışverişi bırakıp Allah'ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır." buyurmaktadır .

Her Mùslùman Erkegin Hic Kacirmadan Kilmasi Gereken Namaz.

Cum'a günü öğlen namazı vakti içinde bir hutbeden sonra cemaatle ve cehren kılınan iki rekat farz-ı ayn namaz.

hiç bir günde olmayan huzurun kalbe işleyişiyle kılınan namaz.

İtiraf ederim ki bende birkaç defa katıldım bu toplu ayine, öndeki amcaların hal ve hareketlerini takip edip uygulamıştım.​

Çok dindar olmasam da sürekli kılmaya çalışıyom.çünkü duyduğuma göre üç cuma sebepsiz kılmayanın imanı gidiyomuş.doğru yada yanlış çok önemli değil sonuçta namazdan sonrada allaha dua ediyom kendim ve ailem için.
içki içip cuma kaçırmamak saçma diyen arkadaşlarım olsada bu onların bok yemesi bence.herşeyin yeri ayrı.

cuma günleri öğlen arası artık namaz saatlerine göre düzenleniyor mesela.

safları sıklaştıralım diye diye tostun arasından sarkan kaşar misali kılınıp felç olarak camiden çıkılan namazlardır.

Ayette "Ey İnananlar" diye başlamasına rağmen sadece erkeklerin uyguladığı ibadet.

Geri