Cübbeliden Yeni Video: Cübbeli İbni Sinayı tekfir etti.

Konu sahibi son olarak 3461 gün önce görüldü
Bu şirkbaz hangi kitaptan okuyor? İbn-i Sina nerede " kıyametin mümkün olamayacağını " söylemiş ya da hangi kitabında yazmış belli değilken ciddiye bile almam yobazsal hükümleri .. O İbn-i Sina ki yüzbinlerce insanın sağlığına katkıda bulunmuştur .. Cübbeli kim :)

İbn-i Sina ve Farabi'nin islamiyetle tek alakaları müslümanım demeleridir.
Her ikisi de kuran ve Peygamberle çelişir.

Cübbeli kim ki ne biliyor ne konuşuyor sanki? Boş laflar bunlar.

İbn i Sina gibi şahsiyetlerin ne olduğunu bilmeden konu hakkında sadece cübbelliye yorum yapmak konudan sapmışlık olur ki o şahsiyetler hem bir yöne İslami gösterip kendini hemde felsefe ile İslam'ı en çok bozmaya çalışanlardandır iki yüzlülerdir Aristoculukta sınır tanımazlar bunu Cübbeli söyledi diye değil bu durum yani

[sıze="2"]cübbeli kim ki ne biliyor ne konuluyor sanki? Boş laflar bunlar.[/sıze]

başda demişdim cübbeliyi dinlemem cübbeli kendinden söylemiyor imamı gazali hazretlerinin ve imamı rabbani hazretlerinin kitaplarında geçen bilgileri naklediyor istersen özel mesajla atayım

İbni Sina

Sual: İbni Sina’nın felsefi görüşleri de var mıdır?
CEVAP
İbni Sina’nın tıp sahasında hizmetleri olmuştur. Ancak, Yunan filozoflarının tesirinde kalarak onlar gibi âlemin ezeli olduğunu söyleyerek dalalete düştüğü Mearif-i Ledünniyyede yazılıdır.

Ahlak-ı Alai kitabında da, (İbni Sina, Muad kitabında kıyamette dirilmeyi inkâr ediyor) diyor.

Ahmed Asım efendi hazretleri, Emali şerhinde buyuruyor ki:
(Âlem, bütün parçaları ile birlikte hadistir, yani yok iken sonradan yaratılmıştır. Fakat Aristo, Farabi ve İbni Sina maddenin kadim olduğunu söylediler.)

İmam-ı Gazali hazretleri de, Yunan filozofları gibi, Farabi ve İbni Sina’nın da dalalete düştüklerini bildirmiştir. (El-Munkız)

İmam-ı Rabbani hazretleri de, imam-ı Gazali hazretlerinden naklen aynı şeyleri bildiriyor. (Mektubat)

Bu kitleye cübbeli yakışır İbn-i Sinalar değil .. ALLAH tuvalet taşı ile ( haşa ) konuştu diyen bu şirkbaz acaba o sözlerine kanıtı nereden getiriyor ? Rabbani'den mi Gazaliden'mi ?

Ölmüş birinin arkasından konuşmak doğru mu peki? Yanlışı varsa vardır. Allah biliyor, insanları yargılayacak olan sadece Allah'tır. Hani yaşasa da söylense yanlışları neyse diyeceğim de ölmüş birini kötülemek insanlığa sığmaz. Ayrıca hatalar defteri açılsa İbn-i Sina'nın belki çok yanlış fikirleri çıkabilir ama Cübbeli ve İmam Rabbani'nin söylediği öyle sözler var ki, yere bakamaz olur insan. Herkes kendisine baksın. Hep dediğim gibi kimse bir başkasının cennete ya da cehenneme gideceğine karar veremez. Ayrıca Kuran'dan bir delil varsa onu sunsunlar. Ama şu bu adamın kitaplarıyla lafları ile ölmüş bir ölünün imanı hakkında konuşmak kimseye düşmez. Hele de insanları şirke çağıran, Allah ve Kuran'dan saptırarak kula kul etmeye çağıran insanlara hiç düşmez.

Hem Arapça biliyor muyuz? Hayır. Cübbeli'nin yalan söyleyip söylemediğini nereden teyit edeceksiniz?
Allah kimin doğru kimin yalan söylediğini hepimizden daha iyi bilir. Allah'a inanıp güvenmek yeterli gelmiyor mu size?
Benim amacım İbn-i Sinayı savunmak ya da eleştirmek değil, haklı ve ya haksız olabilir o ayrı. Yalnız Cübbeli'nin bu tavrı çok yanlış.

İlk taşı aranızdan en günahsız olanız atsın. ;)

başda demişdim cübbeliyi dinlemem cübbeli kendinden söylemiyor imamı gazali hazretlerinin ve imamı rabbani hazretlerinin kitaplarında geçen bilgileri naklediyor istersen özel mesajla atayım

Haklı olabilir ona bir şey dediğim yok. Her insanın hataları vardır. Benim demek istediğim ölmüş birinin ki üstünden kaç asır geçmiş bir insanın bugün arkasından böyle konuşmak insanlığa sığar mı?

Hem İbn-i Sina din adamı değil zaten. Demişse demiş ne yapalım Kuran var orada aç doğrusunu öğren. Kendi çok doğru yoldaymış gibi sanki başkalarını tekfir etmeye hakkı yok. Cübbeli son zamanlarda kendini aştı. Benim gözümde şovmenden farkı yok. Reytinge esir olmuş kendini mutlak doğru gören, egoist, hasta ruhlu bir tip. Önüne gelene sataşmayı artık bıraksın. Bu ülke zaten acı günlerden geçiyor, kimsenin bir de cübbeliyi çekecek hali yok.

Birlik olmak, kardeş olmak, ümmet olmak yerine bu nifak bölücülük niye?

Geri