Cübbeliden akıl almaz yorum. Şaşırdım.

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Cübbeli Ahmet diye bilinen kişi satranç oyunu hakkında yanılıyor. Neymiş efendim satranç oyunu karşındakini kandırmak aldatmak ve hatalarından faydalanmak üzerine kurulmuş yanlışmış.

Bu ne kadar saçma bir düşünce insan Bence bu oyunu oynadığında ilerisinde olabilecek hamleler yaşamda olaylar ile ilgili daha dikkatli adımlar atmayı öğrenir. Bence insanı çok iyi geliştiren bir oyun Siz ne düşünüyorsunuz?

Satranç hakkında bir yorumum yok ama, Cübbeli hakkındaki yorumum keşke o ve onun gibiler olmasaydı, ülkenin islam musallatlatlari.

Satranç hakkında bir yorumum yok ama, Cübbeli hakkındaki yorumum keşke o ve onun gibiler olmasaydı, ülkenin islam musallatlatlari.
Doğrudur. Kesin hüküm ve kararlar söylemek fetva vermek için doğru kişi değilim ama, biraz fazla basite indirgeyerek İslam'ın anlaşılması yönünde çabaladığını düşünüyor olabilir bence biraz hatalı davranıyor.

Bu türlü bir yaklaşım Hristiyanlığın içinin boşaltılması ve insanların keyfine göre yeni yorumlamasına yol açtığı gibi İslam inancının da başına bunun gelebilme tehlikesi olur.

Doğrudur. Kesin hüküm ve kararlar söylemek fetva vermek için doğru kişi değilim ama, biraz fazla basite indirgeyerek İslam'ın anlaşılması yönünde çabaladığını düşünüyor olabilir bence biraz hatalı davranıyor.

Kamil abi, yapma be. İslam'ın yanlış anlaşılması için çabalayan bir tavrı var.

Bu ekibin Dünya kadar,
inandığım kitabaaykırı söylemlerini dökebilirim buraya.

Bunların beykoz'daki mekanlarına kadar iyi bilirim

Bir proje kendileri .

Dünya kadar inandığım kitabı aykırı söylemlerini dökebilirim buraya.

Bir proje kendileri .
Haklısın. Bunu ben de düşünüyorum ve tahmin ediyordum. Tek farkımız ben söylemedim 🤣

Bu adamın davranışları Birazını yukarıda bahsettiğim gibi zamanında Hristiyanlık inancı da içi boşaltılarak zengin Toprak lordlarının işine gelecek şekilde aktarılmış. Bugün çıkan sonuç ise ortada.

Bu adam da lord'luğa oynuyor bana göre..

• Beğen
Tepkiler: RK
İlk kez Cübbeli.. haklı abii, satranç ne öyle, şeytan icadı.

Bu ekibin Dünya kadar,
inandığım kitabaaykırı söylemlerini dökebilirim buraya.

Bir proje kendileri .
Bir kactane kitaba aykiri soylemlerini alabilirmiyim?
Bu arada satranc cubbeli soylemeden evvelde tarikatlarca ve şii'lerce haram bir oyundu zaten. islamin izin verdigi oyun diye bir sey yok zaten abiler ablalar...
Sanirim sebebi saplanti ve inanctan uzaklasmaya yol aciyormus.
Bana gore boyle bisi yok tabi ama bunun boyle oldugunu ciddi ciddi dusunen bir suru kitle var.
Simdi ben sana cubbeli harici bir birleri ile celisen ayetlerde sunabilirim , ama bu neyi degistirirki?
Istesenizde istemesenizde din sizin istediginiz kadar modernize edilemez kardesim. Cunku kuran cooooook eski

• Beğenmedim
Tepkiler: RK
Geri