Cübbeli Ahmet Hoca'dan Ateşli Hatun İsteyenlere Cevap

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti

Affınıza Sığınarak Bir Kaç Cümlede Ben Diyebilirmiyim.
Akla Ve Mantığa Dayalı Olarak Söylediğiniz Şeyler Çok Güzel,
Ama Adamın Söylediği Sözler Arapça Değilde Modern Bir Dilde Söylenmiş Olsada Mantıksız Olan Yanlarının Yanında Mantığa Dayalı Olarak Söylediklerini Yabana Atmamızı Mantığımız Almaz Sanırım.=)

Amacımız nihai sonuç olan ahret alemine doğru bir şekilde gitmek ise ki öyledir .. O halde bu yolda rehber edineceğimiz kimseye sıkı sıkıya güveneceğiz demektir ..
Bu yol şüphe götürmez, şüpheli olan rehberle de yürünmez ..

Bunu cübbeliye de söyle kardeşim .. Önüne geleni cehenneme atan cübbeliye ..

Herkesin sözü kendini bağlar ve herkes alıp verdiği her nefesten bizzat hesaba çekilecektir. Genel anlamda bakarsak şuan ki ümmetin ya da gençliğin mi demeliyim, oluk oluk Cehennem'e doğru aktığı aşikar. Allah sonumuzu hayır eylesin. Amin.

Sen bir konu belirle onu bitirelim sonra diğerlerine geç istersen bu şekilde tartışma kuralları yerine gelmiyor. Sen 100 tane madde yazarsın ben ne açıklama yapabilirim . Ben ne Gavslar tanıyorum öz torunu günde 2 saat kuran okumazsa ona darılıyor. Senin sevdiğin bir sağlam hoca var mı yoksa sen tarikatlara hocalara önüne ne gelirse karşı çıkan herkesi cahil ilan eden birisi misin ? Mesela bana şu hoca alim de ? Sen tarikatıda yanlış anlayan kişilerdensin bence.

Ben bu zübbelinin şirk dolu sözlerini çok başlık altında açtım ve tartıştım .. Kimse de o şirklerini bana savunamadı savunamaz da ..
Kişileri yaptıkları ya da söylediklerine göre değerlendiririm .. Bu açıdan cübbelinin dosyası bir hayli kabarık olduğu için onunla ilgili yargım kesin ve nettir .. Diğerleri için bir şey diyemem şimdilik ama doğrudur bir önyargım var tarikatlara karşı .. Yine de bilmeden hepsini aynı kefeye koyamam ..

Amacımız nihai sonuç olan ahret alemine doğru bir şekilde gitmek ise ki öyledir .. O halde bu yolda rehber edineceğimiz kimseye sıkı sıkıya güveneceğiz demektir ..
Bu yol şüphe götürmez, şüpheli olan rehberle de yürünmez ..

Aklı Selim Olan İnsan Vaazını Dinlediği İnsanın Söylediğini Yargılar.
Siz Yargılarsınız Keza Bende Ama Herkes Bunu Böyle Yapıcak Diye Bir Kavram Yok.
Vakti Zamanında En Büyük Sıkıntımız İdi Cehalet.(Cahiliye Devrinde)
Keza Yinede Öyle Ama Döndüremessiniz Sabit Fikirli Kişileri Fikrinden Geri Döndüremessiniz.
Şüpheli Olan Rehber Demişsiniz Ya Genelde O Rehbere İnananlar Şirke Giriyor İnanmanın Ötesinde Bir Yerdeler Çünkü.
Demekki Onları Döndüremiyorsanız Onlardan Bir Parça HArfi Dahi Üstünüze Sıçratmamanız Gerekiyor.
Kısır Döngü Bu Çünkü Aynı Yerde Sayar Durursunuz.

Aklı Selim Olan İnsan Vaazını Dinlediği İnsanın Söylediğini Yargılar.
Siz Yargılarsınız Keza Bende Ama Herkes Bunu Böyle Yapıcak Diye Bir Kavram Yok.
Vakti Zamanında En Büyük Sıkıntımız İdi Cehalet.(Cahiliye Devrinde)
Keza Yinede Öyle Ama Döndüremessiniz Sabit Fikirli Kişileri Fikrinden Geri Döndüremessiniz.
Şüpheli Olan Rehber Demişsiniz Ya Genelde O Rehbere İnananlar Şirke Giriyor İnanmanın Ötesinde Bir Yerdeler Çünkü.
Demekki Onları Döndüremiyorsanız Onlardan Bir Parça HArfi Dahi Üstünüze Sıçratmamanız Gerekiyor.
Kısır Döngü Bu Çünkü Aynı Yerde Sayar Durursunuz.

Kesinlikle katılıyorum bu yorumuna .. Gözleri kulakları akılları adeta tılsımla bağlanmış gibi olan mürid kafalara ne desek ne anlatsak fayda etmiyor .. Üstüne yıprandığımızla kalıyoruz ama yine de doğruyu söylemekten de geri duramıyor insan .. Ben yine üstüme düşeni yapayım ya da yaptığımı sanayım gerisi ALLAH kerim ..

Kesinlikle katılıyorum bu yorumuna .. Gözleri kulakları akılları adeta tılsımla bağlanmış gibi olan mürid kafalara ne desek ne anlatsak fayda etmiyor .. Üstüne yıprandığımızla kalıyoruz ama yine de doğruyu söylemekten de geri duramıyor insan .. Ben yine üstüme düşeni yapayım ya da yaptığımı sanayım gerisi ALLAH kerim ..

Karıncanın Hikayesine Döndü Bu Olay.^^
Kral Nemrud, İbrahim peygamber'in ateşte yakılması emrini verdikten sonra açıklık bir yere büyük bir odun yığını kurdurmuş. Sonra vermişler odunları ateşe. Alevler o kadar yükselmiş ki bulutların tutuşacağını sanmış çocuklar. Bütün hayvanlar da korkup kaçmışlar.
Askerler, İbrahim peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış. Atacaklarmış ki Nemrud’un ne güçlü bir kral olduğunu görülsün, anlaşılsın, bir daha ona karşı gelmesin hiçkimseler.
Bu sırada bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile koşa koşa ateşe doğru gidiyormuş. Hem de boyu göklere varan cehennem ateşine doğru. Gökte uçan ve gagasında ateşe atmak üzere bir dal parçası taşıyan bir karga onun bu telaşını görüp sormuş hemen; "Bu acelen nedir karınca, nereye böyle?" Ağzında bir damla su taşıyan karınca o bir damlayı ellerinin arasına alıp; "Duymadın mı?" demiş. "Nemrud, İbrahim peygamber’i ateşe atacakmış. Ben de o ateşi söndürme çapasıyla su götürüyorum. Bu sözleri duyan karga kendini tutamayarak kahkahalara boğulmuş. Sonra karga sormuş "Peki karınca, sen şu ateşe dönüp baktın mı hiç? Ne kadar büyük. Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?". Su taşıyan karınca; "Olsun" demiş. "Hiç olmazsa safım belli olur!"

Kendisini dinlemiyorum , çünkü ben az öz ve sade sohbetleri seviyorum. Muhatabım ayet ve hadis olsun istiyorum o yüzden konudaki sözler beni pek etkilemedi diyebilirim.

Geri