Çözün De Göreyim :)

Konu sahibi son olarak 4525 gün önce görüldü

2) Hava bu gün 0 dereceyse ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa hava yarın kaç derece olacaktır?
3) Japon yapıştırıcıları her şeyi mükemmel yapıştırdıkları halde neden bulundukları tüpün içini yapıştırmıyorlar?
Bu ikisine cevap verebileceğime inandım.
2) Bu sorunun aslında bilimsel bir açıklaması var, yani 0 derece Celcius'un Kelvin cinsinden iki katını hesaplayıp daha sonra tekrar derece cinsine çevirebiliriz. Eğer 0 Kelvin'se dereceye, Fahrenheit'a çeviririz yani her türlü bulunabilir. Ayrıca aslına bakarsanız -12 derece -6 derecenin 2 kat soğuğu değil, bunun hesabı daha farklı yapılıyor çünkü ölçütü farklı.

3) Eğer içine fazlaca hava girerse zaten yapıştırıcı kuruyup kutuya yapışır, eğer girmezse kurumaz ve kurumadığı sürece yapışmaz da. Bu bilimsel bir cevap değil kişisel tahminim. :)

Ben bu konuyu niyeyse ciddiye aldım,gelince yazarım.

Japon yapıştırıcıları her şeyi mükemmel yapıştırdıkları halde neden bulundukları tüpün içini yapıştırmıyorlar?
Pattex kullanmadığınız ne kadar belli xd
Havayla temas ettirin o zaman görün

köydeki berberin müşterisi zaten kendini traş edemeyen biri olur hsjdjd kendini de traş eder niye etmesin mal mı bu berber

diğer iki soruyu fizikçiler cevaplasın

Falcılar kahin mi mk hsjdkddjdk

4) Işık hızıyla giden bir araba farlarını yakarsa ne olur?

Gözlemcinin konumuna göre cevap değişir. "İzafi" olan özel görelilik ya sonuçta?

Aracı kullanan için yanan farlar aracın önünü aydınlatır.
Aracı dışarıdan izleyen biri için yanan farklar aracın önünü aydınlatmaz. Araç ile birlikte hareket eden bir ışık görülür.

Geri