Coronavirüsü Hayvanların Gözünden Anlatan "Evde Hav Türkiye"

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Coronavirüsü Hayvanların Gözünden Anlatan "Evde Hav Türkiye"

Evde Hav Türkiye, salgın dönemini anlatacak.

0877291.jpg

Coronavirüs salgınının tüm dünyayı aylardır evine kapatması sonucunda, yaşam evlere sığdırılmış durumda. Ancak bu durumdan yalnızca insanlar etkilenmedi. Nisan Uğur, yazdığı ve çektiği kısa metraj film "Evde Hav Türkiye" ile hayvanların gözünden coronavirüs salgınını anlattı.

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın aldığı ortak karar ile birlikte Türkiye'de Mart ayı içerisinde karantina dönemi başlamıştı. Bununla birlikte tüm eğlence ve turizm sektörü de kendini kapattı. Evlere kapanan insanlar farklı aktivitelerle yaratıcılıklarını geliştirmeye başladı. Tüm dünyayı hem ekonomik hem de psikolojik anlamda olumsuz etkileyen coronavirüs salgını şimdiden filmleştirilmeye başlandı. Dünyada örnekleri görülen coronavirüs salgını filmlerinden biri de Türkiye'de çekildi. Nisan Uğur'un yazıp çektiği "Evde Hav Türkiye" Uğur'un köpeği Alex'in gözünden salgını anlatıyor. Tasmasını virüse kaptıran insanlara gönderme yapan Evde Hav Türkiye, hayvanların gözünden eve kapanma sürecini konu ediniyor.

3789858.jpg

Hem ev hayvanları hem de sokak hayvanları mağdur oldu ayrıca barınaklarda da çok sayıda hayvan var.
Takip edeceğim mutlaka.

Hem ev hayvanları hem de sokak hayvanları mağdur oldu ayrıca barınaklarda da çok sayıda hayvan var.
Takip edeceğim mutlaka.

aslında barınaklar daha korunaklı daha bakımlı olduğu bilinsede oralar baya kötü,çok hayvan var ve hepsi iç içe çok kalabalık malesef.

aslında barınaklar daha korunaklı daha bakımlı olduğu bilinsede oralar baya kötü,çok hayvan var ve hepsi iç içe çok kalabalık malesef.

Doğal yaşam alanına dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor ve bazı illerde bu sağlandı ancak henüz tüm Türkiye genelinde yaygınlaşmadı maalesef.

Doğal yaşam alanına dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor ve bazı illerde bu sağlandı ancak henüz tüm Türkiye genelinde yaygınlaşmadı maalesef.

ülkede hayvanlara işkence ediliyor,öldürülüyor,bunla ilgili konum da var ama artık ne video izleyebiliyorum ne resim görebiliyorum çok kırılıyor insan.yazık.ben bu zihniyet değişmedikçe,hayvan hakları kanunu yasallaşmadıkça bu düzenin değişeceğine inanmıyorum.ama bu konuyla alakalı bilgilendirici bir çok film yapılırsa belki değişir diye umuyorum.

Evdeki köpeklerim evde kalmaktan memnun değiller ama evde kalmamdan oldukça memnundular :)
Bu işin güzel yanıydı tabii.
Korkarım bu dönemde sokağa atılan kedi/köpek sayısında ciddi bir artış oldu.
Bizler kadar onlarında hayatlarını zorlaştırdı.
İnsan olduğumuzu hatırlarız sanıyordum bu dönemde, yine yanılmışım.

ülkede hayvanlara işkence ediliyor,öldürülüyor,bunla ilgili konum da var ama artık ne video izleyebiliyorum ne resim görebiliyorum çok kırılıyor insan.yazık.ben bu zihniyet değişmedikçe,hayvan hakları kanunu yasallaşmadıkça bu düzenin değişeceğine inanmıyorum.ama bu konuyla alakalı bilgilendirici bir çok film yapılırsa belki değişir diye umuyorum.

Şiddet içeren hiçbir görsel-video paylaşılmamalı aslında çünkü bu bazı ruh sağlığı bozuk tipler için yol gösterici oluyor. Bu konuda yapılabilecek tek şey var, o da bakanlığa şikayet etmektir.

Hayvanların Korunmasına İlişkin Şikayet Başvurusu

Yasanın caydırıcı olması ve hayvana karşı işlenen suçun bir sonraki adımının mutlaka insana şiddet olacağı da unutulmamalıdır. Yasa üzerinde çalışılıyordu ve hayvana karşı işlenen suçlara hapis cezası gelecekti fakat bu virüs yüzünden henüz tamamlanamadı.

ay sen ne kadar kabarıksın fosur fosurrrrrrrr yerımmm

kendıme engel olamayıp mıncılayasım var

neyse

bır paket mama de sokak hayvanları için alın :( onların da canı var

Şiddet içeren hiçbir görsel-video paylaşılmamalı aslında çünkü bu bazı ruh sağlığı bozuk tipler için yol gösterici oluyor. Bu konuda yapılabilecek tek şey var, o da bakanlığa şikayet etmektir.

Hayvanların Korunmasına İlişkin Şikayet Başvurusu

Yasanın caydırıcı olması ve hayvana karşı işlenen suçun bir sonraki adımının mutlaka insana şiddet olacağı da unutulmamalıdır. Yasa üzerinde çalışılıyordu ve hayvana karşı işlenen suçlara hapis cezası gelecekti fakat bu virüs yüzünden henüz tamamlanamadı.

Umarım yasa çıkar.

aslında bu olaylar her zaman oluyormuş bence fakat eskiden telefonlar olmadığı için ortaya çıkmıyormuş.şimdi herkes bir video çekip sosyal medyaya koyup paylaşabiliyor ve çok insana ulaşıyor.umarım yasa bir an önce çıkar.

Geri