Corona'dan sonra bizi nasıl bir dünya bekliyor?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü
-kişisel bazda rehavete kapılmak, ölümlerin çoğalmasına, birden fazla dalga olarak devam etmesine sebep olabilir. X’in dediği gibi İspanyol gribi 1 yıl içerisinde bitti (etkilerin tamamen bitişi 2 ilâ 4 yıl) 100 milyon insanın ölmesine sebep olan şey, günümüzde olduğu gibi önlem alınmaması, hastalık dünyanın her yanında hissedilmesine rağmen, yılın ilk yarısında önlem adına herhangi bir şey yapılmamıştır, bu yüzdendir ki, etkisi bu denli büyük bir boyuttadır.
Gelelim coronaya.
İspanyol gribinde olduğu gibi yine önlem, dikkatsizlik yüzünden ülkemiz ve dünyanın bu denli geç, bana bir şey olmaz reaksiyonu verdiği için, maalesef ki ölümler çok fazla oldu, olmaya da devam edecektir. Küresel bazda, fakir bir dünya bizi bekliyor (şayet kurtulabilirsek) tabii alt tabaka diye diye bilinen (dar geçinen) insanların durumu daha da vahim olabilir.
Bu süreç nasıl yönetilir bilmiyorum, umarım dikkatli ve ivedilikle herkese eşit şekilde davranarak atlatabiliriz.

iki not düşeyim.

1. Salgın ilk başladığı zaman, Çin’de yaşayan bir arkadaşla görüşmüştüm, durumun kritik fakat olumlu yönde seyir ettiğini düşünün ki, tüm dünya ülkelerine minnet duyduğunu, insanların kendilerine yardım ettiğini hijyen için maske, eldiven dağıtıldığını söylemişti.
Ve sık sık söylediği bir şey var her konuşmamızda, ‘iyi olacağız, inanıyorum asla inancını kaybetme’

2. not (alıntı)
1918’de uyarıları göz ardı eden Philadelphia şehri, savaş sırasında askerlerin ve halkın gösterdiği çabayı onurlandırmak için bir geçit töreni düzenledi. Tahminen 200.000 kişi bu dayanışma göstergesiyle sokakları doldurdu. Sadece üç gün sonra Philadelphia’daki İspanyol gribi vakaları patladı ve hastaneler ölmekte olan hastalarla dolup taştı.

anlamayı bilene ve anlamak isteyene çok şey ifade ediyor.

Son düzenleme:
Ufukta Türkiye için maalesef mutlu bir gelecek gözükmüyor. Ekonomik olarak iktidar tersini iddia etse de zaten dibe vurmuştu, Korona sonrası artık dipten daha hangi derinlik varsa oraya kadar vurabilir. Umarım yanılırım, hiç bir insanın kötü şartlarda yaşamasını istemem.

Geri