Corona hastaları verilen ilaçları kullanmıyor!

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Konu sahibi son olarak 1197 gün önce görüldü

Corona hastaları verilen ilaçları kullanmıyor!​

Evde tedavi gören corona virüsü hastalarının bazıları, filyasyon ekipleri tarafından kendilerine verilen birtakım ilaçları kullanmıyor! İlaçları kullanmadıkları için klinik seyir kötüleşiyor.​

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve İl Pandemi Kurulu Üyesi Prof. Mustafa Kemal Çelen, Türkiye’deki corona virüsü vakalarının artışıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Yurt genelindeki artışta büyükşehirlerin öne çıktığını belirten Prof. Çelen, şunları söyledi:
– Pandemide son bir yılı geride bıraktık ve bu süreçte güncel duruma baktığımızda ülkemizde vaka sayılarında ciddi artışlar var. Özellikle ülkenin batı bölgelerinde ve büyükşehirlerde çok sayıda vaka artışı olduğunu bilmekteyiz. Vaka artışı var derken “Hastaneye yatan hasta sayılarında çok dramatik bir artış var” diyemeyiz, fakat vakaların büyük bir kısmı evde filyasyon ekiplerinin getirdiği ilaçlarla tedavi oluyor.

resimid_176410391_17641039.jpg

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve İl Pandemi Kurulu Üyesi Prof. Mustafa Kemal Çelen

TOPLUMDAKİ ALGI ÇOK YANLIŞ
– Filyasyon ekipleri evleri ziyaret edip, Sağlık Bakanlığı’nın onaylayıp önerdiği antiviraller ve destek tedavisinde kullanılan birtakım ilaçları vermesine rağmen, sahadan aldığımız geri bildirimlerde aslında bu ilaçların çoğunlukla kullanılmadığı şeklinde bir durum söz konusu. Bugün bir hastam “Filyasyon ekipleri bana ilacı getirdi ama herhangi bir şikayetim yok, kullanmak istemiyorum” şeklinde bir yorumda bulundu. Demek ki toplumda böyle bir algı var.

– İnsanlar antiviralleri kullanınca daha da kötüleşeceklerini sanıyorlar veya klinik bulgularının hafif olması nedeniyle çok da kullanmak istemiyorlar, şeklinde bir yorum çıkıyor ortaya. Halbuki zaten ilaçları kullanmadıkları için klinik seyir kötüleşiyor, bunu vurgulamak istiyorum. Antivirallerin kullanımı, aslında hastalığın kötüye gidişini engellemektedir. Bu nedenle antivirallerimizi, Sağlık Bakanlığı’nın filyasyon ekipleriyle yolladığı ilaçlarımızı mutlaka kullanalim.

Bu durumun sorumlusu kim? Cahil halk mı ya da her seferinde halkı manipüle eden hatta alenen yalan söyleyip salgının bu noktalara ulaşmasına sebebiyet veren bakanlık mı?

Kimse kendini kandırmasın, suçu da halka atmasın. Bakanlık halkı bu noktaya kendi elleriyle getirdi. Bilim kurulu diye 3-5 ucubeyi bir araya getirip kendi istedikleri kararları dayattılar. Aynı toplantıdan çıkan adamlar bile bambaşka şeyler söylüyor bu adamlara ek tvlere çıkan şovmen doktorlar bambaşka bir şey söylüyor bir de bunlara sosyal medya doktorları eklenince halkın zaten lapalaşmış beyni iyiden iyiye fatal error veriyor.

Halbuki bakanlık özel okulları düşündüğü kadar, otelleri düşündüğü kadar Türko'yu da düşünseydi tablo bugün bu halde olmazdı. Doğrulara savaş açıp dörtbir yanını yalanla kuşatmış insanlar bu süreci yönetemez, yönetemiyor da. Doğrulardan uzaklaştıkça spekülatif söylemler çoğalmaya başladı. Bakanlığın imajı zedelendikçe bundan nemalanmaya çalışan doktorumsular çoğaldı. Bakanlık en başta dürüst davransaydı bugün halkın büyük çoğunluğu bakanlığın verdiği ilacı da kullanırdı, devletin koyduğu kısıtlamaya da uymaya çalışırdı. O yüzden ölen her insanın kanı bakanlığın da eline bulaşmıştır. Neyse havalar ısınıyor, tatil mevsimi geliyor bakanlık F sabitine şöyle güzel bir ayar çeker, Haziran gibi biz bu salgını bitiririz. Sonra kasımda "Lütfen kurallara uyalım 4. dalga hepsinden daha ölümcül, en büyük kozumuz yakalanmamak" bla bla bla diye yeniden başa sararız.

O ilaçları bende kullanmam, o kadar ilacın birden alınması bana çok riskli geliyor.
@climax hocam daha iyi bilir ama korkuyorum.
@Coolumsu hocam sizde bir yorum yapın.

Ben hayatta karışmam. Coolumsu ile aynı anda etiketlendigim soruya cevap vermem. Hakaret sayarım.

bize favipiravir diye bi ilaç bırakıp kaçtılar...... sabah 8, akşam 8 toplam 16 hap yutucaksınız ilk gün diyince ödüm koptu..... nedir, ne değildir sözlüklerde ben araştırıyom....... allahım sabır........

bize favipiravir diye bi ilaç bırakıp kaçtılar...... sabah 8, akşam 8 toplam 16 hap yutucaksınız ilk gün diyince ödüm koptu..... nedir, ne değildir sözlüklerde ben araştırıyom....... allahım sabır........
1 günde 16 aspirin içsek bile ölebiliriz gibi geliyor nedense

Burada birisi öldü. Corona imiş ama normal gribal enfeksiyon gibi davranılmış. Test istenmemiş. Adam öldü. Öyle aşırı yaşlı da değildi. İçmek lazım ilacı galiba.

İlacı kullanan iki tanıdığımda kesinlikle kullanma hiç bir faydası yok üstüne uyuşturuyor uyutuyor sersemletiyor diye uyarıda bulundu.grip ilacı al daha faydalı dedi.

bu hastalık,aşı ve kullanılan ilaçlar hakkında hala detaylı bir şekilde bilgi sahibi olamamak,tamamiyle insanların güvensizliği sağlık bakanlığına aittir. ortada bilinçli bir anlatım yok.ilacı bırakıp gidiyorlar 10 gün evde otur deniyormuş sonra test bile yok.arama sorma yok,10 gün sonra tamam iyileştin deniyor.bu şekilde olmaz bu iş.zaten bu ülke insanları bilinçsiz birde bu şekilde bilgi eksikliği sebebiyle herkes panik halinde ne yapacağını bilemiyor.

Ben kullanmadım burada birine kullanmadığımı söylediğimde dalga geçtiğimi dahi düşündü ilginç insanlar var

o ilaçların arasında tehlikeli olanlar varmış. doktor tanıdıklar önermiyor. virüsten değil ilaçlardan ölürsünüz diyorlar.

İlacı kullanan iki tanıdığımda kesinlikle kullanma hiç bir faydası yok üstüne uyuşturuyor uyutuyor sersemletiyor diye uyarıda bulundu.grip ilacı al daha faydalı dedi.

bu hastalık,aşı ve kullanılan ilaçlar hakkında hala detaylı bir şekilde bilgi sahibi olamamak,tamamiyle insanların güvensizliği sağlık bakanlığına aittir. ortada bilinçli bir anlatım yok.ilacı bırakıp gidiyorlar 10 gün evde otur deniyormuş sonra test bile yok.arama sorma yok,10 gün sonra tamam iyileştin deniyor.bu şekilde olmaz bu iş.zaten bu ülke insanları bilinçsiz birde bu şekilde bilgi eksikliği sebebiyle herkes panik halinde ne yapacağını bilemiyor.
İşin daha ilginci herkes her ilacı kullanamıyor,çeşitli hastalıkları olanlar var,herkese aynı ilaç veriliyor,alerjisi var mı ? hastalığı var mı bakılmaksızın. belki kişinin hastalığı var yan etki yapıcak verilen ilaç ? ayrıca kan pıhtılaşması yapıldığı söyleniyor ki bu da kalp krizine sebeb oluyor.çok acayip çelişkili bir durum bu hastalık ve ilaç olayı.

Geri