Çok iyi bildiğiniz ancak gerçekte son derece karmaşık bir şeyi 5 dakika içinde anlatabilir misiniz?

Konu sahibi son olarak 1224 gün önce görüldü
Çok iyi bildiğiniz ancak gerçekte son derece karmaşık bir şeyi 5 dakika içinde anlatabilir misiniz?
Kelime veya cümle ile birlikte açıklama yapabilirsiniz.

İşte nasıl anlatırsınız o kelime veya cümle hangisi?
Biliyorum ama anlatamıyorum yada nasıl anlatacagımı çözemiyorum veya çok güzel anlatırım şu şekilde dedikleriniz.

Sizinle ayni alanda olmayan bir kisiye bunu anlatabiliyorsaniz (ki genelde ortaokul cocuguna anlatmayi denemeniz onerilir), zaten o zaman konunuzu cok iyi anlamissiniz demektir. Feynman'a gore ogrenmenin en iyi yontemi de budur : ))

Benim bildiğim bir konuyu ( kuantum teorisi felan değilse yani ) kısa ve öz olarak özetleyemediğimiz takdirde tam olarak anlamadığımız.

Dolayısıyla 5 dakika gayet yeterli duruyor.

Bir çinli der ki: kaybolmadan bilemezsin.

Evrenin sonsuz olduğunu biliyorum. (Tam 10 saniye)

Ben anlatırım da karşımdaki ne kadar anlar bilmiyorum=)

Ya narasyonu sevmiyorsa?

Neden 5 dakika ben 1 saatte anlatmak istiyorum.

Konu ilgimi çekti lakin aklımda beliren bişey yok şimdilik hortlatayım bakalım kimler neler yazacak kjkhjg

Entelektüelliğin farklı farklı tanımlarını duydum bir çok kez. Bu da o tanımlardan biri. “Hakim olduğun komplike bir bilgiyi karşındakinin seviyesine uygun bir biçimde anlatabiliyorsan entelektüelsindir derler.

Ben ise “Sana seksten daha fazla haz veren bir şey var ise o şeyin entelektüelisindir.” tanımını ayrı bir severim.

Entelektüelliğin farklı farklı tanımlarını duydum bir çok kez. Bu da o tanımlardan biri. “Hakim olduğun komplike bir bilgiyi karşındakinin seviyesine uygun bir biçimde anlatabiliyorsan entelektüelsindir derler.

Ben ise “Sana seksten daha fazla haz veren bir şey var ise o şeyin entelektüelisindir.” tanımını ayrı bir severim.
forum kaosu entelektüeliymişim meğerse

bir kadına ofsayt anlatmak gibi bir şey;
bak şimdi yavrum handan ile gratise girdin handan sana uzaktan bağırdı
- ay aradağımız "intim" losyonu 1 tane kalmış koş...
+eeeee
- bunu duyan ve ürüne yakın son kişiden önce gidip alırsan ofsayt olmaz. ama haberi aldığın an ürüne en yakın kişiden ürüne daha yakınsan ve ürünü aldıysan ofsayt olur tamam mı bebeğim
+hı hıııııığ

karşımdakinde o ışığı gördüysem anlatırım, görmediysem de kendimi denemek için anlatmayı deneyebilirim, ne bileyim.

Geri