Çok ilginç izlerin açıklamasının bilimsel kısmı yok!

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Hemen söyleyeyim o çok ilginç izler çok kolay bir yerde parmaklarınıza bakın yeterli. Galiba çok enteresan yazılar okumuş olacağımdan kaynaklanıyor ki şöyle bir şey okumuştum: insanın parmak izi şu anki nesil içinde yok Enteresan olan kısmı şu ki bundan önceki nesilde de yoktu size daha garip bir şey söyleyeyim sizden sonraki nesilde de olmayacak.! Hani her şeyin bilimsel bir açıklaması vardı ya işte burada çok merak ettim konu hususta şu. Yaratılış kısmını varsayımlarla teoremlerle açıklama yapmak için kendini yırtan Bu bilim bu İzlerin sırrını hala açıklayamadı.
Varsa yaratıcı bir gücün olmadığını iddia eden Lütfen Beri gelsin bekliyorum..

Durun daha on parmağın bile birbirinden farklı olduğunu ve bu sayının 10 ile çarpımının söz konusu olduğunu söylemedim bile. :)

Napalim yani şimdi parmak izleri farkı diye. Dalmaçyalı köpeklerin de benekleri farklı. İki kar tanesi de birbirine benzemiyor. İman mi edelim.

Araştırarak müslümanlığı benimsemiş bir müslüman olarak söylüyorum: :D
bu gerekçeler yaratıcının varlığını ispatlamaz

Son düzenleme:
Napalim yani şimdi parmak izleri farkı diye. Dalmaçyalı köpeklerin de benekleri farklı. İki kar tanesi de birbirine benzemiyor. İman mi edelim.
Estağfurullah olur mu Üstadım. senin gibi Deha birisinin bir açıklaması vardır elbet. Lütfen bana yok deme, Ben şok Sen A101 birileri de micros olur ;)

Hemen söyleyeyim o çok ilginç izler çok kolay bir yerde parmaklarınıza bakın yeterli. Galiba çok enteresan yazılar okumuş olacağımdan kaynaklanıyor ki şöyle bir şey okumuştum: insanın parmak izi şu anki nesil içinde yok Enteresan olan kısmı şu ki bundan önceki nesilde de yoktu size daha garip bir şey söyleyeyim sizden sonraki nesilde de olmayacak.! Hani her şeyin bilimsel bir açıklaması vardı ya işte burada çok merak ettim konu hususta şu. Yaratılış kısmını varsayımlarla teoremlerle açıklama yapmak için kendini yırtan Bu bilim bu İzlerin sırrını hala açıklayamadı.
Varsa yaratıcı bir gücün olmadığını iddia eden Lütfen Beri gelsin bekliyorum..
Yaratici bir guc degil bir yaratici bile yok. Varligini ispatla desem mesela dongusellik argumanindan oteye gidemezsin abi.
Ayrica parmak izi farkliligi muhabbeti icin biraz gec kaldin abi.
Sen hala 90'lar da curutulmus olan sorularlami bogusuyorsun?
1800 lerde kesfedilmis parmak izi...
Ve bunu senin tanrindan ogrenmedi o insanlar. Insanligi yalnizca islamiyetten ibaretmi zannediyorsun?

Araştırarak müslümanlığı benimsemiş bir müslüman olarak söylüyorum:
bu gerekçeler yaratıcının varlığını ispatlamaz
Evet haklısın tirilyonlarca fotonun bir atom çekirdeği, bir atomun hücreyi oluşturulması, Bunların bütünsel dizilim içinde bir bütün oluşturması ve bu bütünlerin vücut denen bir organizma içinde senkronize, milisaniye hesaplamalarında bile hata olmadan uyuma halinde çalışmaları, ve bunun benzer türlerinden Yani milyarlarca insan formunda tekrarlanmış olması da açıklamaya yetmez değil mi? Bunun da bir ilmi açıklaması vardır da biz buna uluhiyet Vahdeti Vücut diyoruz. Rahman ve Rahim olmak diyoruz. Öğrenme açlığım o kadar çok ki bunun bilimsel karşılığını hala araştırıyorum bulacağımıza pek inanmasam da eh diyordum belki bir ihtimal olabilir ;)
Ayrıca bir yaradanın olduğunu açıklamak için ne gibi örnekler sıralamak gerektiğini ise bilmiyorum.
Ben parmak izinden başladım ama daha sanırım bu konuyu bayağı bir parmaklamam gerekiyor.

Tam olarak ne anlatmaya çalışıyorsun kamil ağam bizim anlayacağımız şekilde iki kelime ile söyle. Biz senin gibi Formu terk edip bilgi birikimi yapmadık hor görme bizi.

Estağfurullah olur mu Üstadım. senin gibi Deha birisinin bir açıklaması vardır elbet. Lütfen bana yok deme, Ben şok Sen A101 birileri de micros olur ;)
Dostum yanılgın bu.
Bizim herşeyi açıklamak gibi bir zorunluluğumuz yok. Soran, sorgulayan biri olmak demek boyle bişi değil. Sonsuz evren ve sonsuz zaman içinde herşey tekrarlar. Birbirinin aynı parmak izi elbette olacak. Ama sen buna rastlayacak mekansal ve zamansal kesitte bulunmadigin için yok hukmunde olacak.

Yani önermen yanlış zaten.

Yaratici bir guc degil bir yaratici bile yok. Varligini ispatla desem mesela dongusellik argumanindan oteye gidemezsin abi.
Ayrica parmak izi farkliligi muhabbeti icin biraz gec kaldin abi.
Sen hala 90'lar da curutulmus olan sorularlami bogusuyorsun?
1800 lerde kesfedilmis parmak izi...
Ve bunu senin tanrindan ogrenmedi o insanlar. Insanligi yalnizca islamiyetten ibaretmi zannediyorsun?
Süpersin Hatta Harikasın O halde bilgilisin lütfen bana aksini ispat eden yani Dünya üzerinde birebir kopyası olan parmak izlerine kadar yani, ispatlamış gerçeklerle Lütfen beni biraz aydınlat.
Dedim ya üzerimdeki cahillik örtüsünü atmak için Biraz silkelenmeye ihtiyacım var.

Süpersin Hatta Harikasın O halde bilgilisin lütfen bana aksini ispat eden yani Dünya üzerinde birebir kopyası olan parmak izlerine kadar yani, ispatlamış gerçeklerle Lütfen beni biraz aydınlat.
Dedim ya üzerimdeki cahillik örtüsünü atmak için Biraz silkelenmeye ihtiyacım var.
Ağam belge iste belge.

Dostum yanılgın bu.
Bizim herşeyi açıklamak gibi bir zorunluluğumuz yok. Soran, sorgulayan biri olmak demek boyle bişi değil. Sonsuz evren ve sonsuz zaman içinde herşey tekrarlar. Birbirinin aynı parmak izi elbette olacak. Ama sen buna rastlayacak mekansal ve zamansal kesitte bulunmadigin için yok hukmunde olacak.

Yani önermen yanlış zaten.
Dünya üzerindeki veri tabanlarının araştırmaları da mı hata yapıyor yani. E o zaman Hz internette mi yalan söylüyor güvenilmez yani öyle mi? Of of kafamda deli sorular. Keşke Dumanla haberleşme geri gelse en azından daha az haber kirliliği olur değil mi?

Evet haklısın tirilyonlarca fotonun bir atom çekirdeği, bir atomun hücreyi oluşturulması, Bunların bütünsel dizilim içinde bir bütün oluşturması ve bu bütünlerin vücut denen bir organizma içinde senkronize, milisaniye hesaplamalarında bile hata olmadan uyuma halinde çalışmaları, ve bunun benzer türlerinden Yani milyarlarca insan formunda tekrarlanmış olması da açıklamaya yetmez değil mi? Bunun da bir ilmi açıklaması vardır da biz buna uluhiyet Vahdeti Vücut diyoruz. Rahman ve Rahim olmak diyoruz. Öğrenme açlığım o kadar çok ki bunun bilimsel karşılığını hala araştırıyorum bulacağımıza pek inanmasam da eh diyordum belki bir ihtimal olabilir ;)
Ayrıca bir yaradanın olduğunu açıklamak için ne gibi örnekler sıralamak gerektiğini ise bilmiyorum.
Ben parmak izinden başladım ama daha sanırım bu konuyu bayağı bir parmaklamam gerekiyor.

hocam bilim dediğin şey de çok aciz hala farkındasındır diye umuyorum.

bilim dediğin şey daha evrenin %5'ine anca hakim.
insan beynine daha hakim değil.
dünyadaki tüm canlı türlerinin en fazla %20'sine hakim.

bilim dediğin şey kuantum mekaniğini biliyor.
bilim dediğin şey genel göreliliği biliyor.
ama şu iki şeyin arasındaki uyumsuzluğu hala çözebilmiş değil.

nedensiz interfilite diye hastalık ismi var yahu @climax daha iyi bilir. Bir şey nedensiz olmaz, sadece o nedensizliğe ulaşamamış bir bilim vardır.
kadın doğum doktoruna neden kısırım diye sorarsın, sana interfilitenin sadece %5'ine hakimiz, nedenini bilmiyoruz der.

Yani anlayacağın şu ki, bu parmak izi konusunun da bir nedeni elbette var, sadece keşfedilememiş.

bir şeyin keşfedilmemesi, açıklaması olmayacağı manasına gelmez.

Ismail abi senin gayba inanman lazim zaten. Neyi merak ediyorsun?
Kur-an sana apacik gonderilmis bir kitap degil mi?

Ayrica cahil degilsin. Bugun sana bilimsel bir sey anlatsak ne olacak onuda bilmiyorum. Arastiramiyor musun? Yoksa arastiriyorsun da tatmin mi etmiyor?

Ismail abi senin gayba inanman lazim zaten. Neyi merak ediyorsun?
Kur-an sana apacik gonderilmis bir kitap degil mi?

Ayrica cahil degilsin. Bugun sana bilimsel bir sey anlatsak ne olacak onuda bilmiyorum. Arastiramiyor musun? Yoksa arastiriyorsun da tatmin mi etmiyor?
Aynen öyle
Hani demiştim ya dünyadaki en kusursuz silah bilgidir ancak bilgiyi paylaşmaz isen kafada ancak külfettir.

Ben boş zamanlarında önüme gelen her yazıyı okuyorum Tabii ki bir sürü bilgi oluyor hepsini ezberleyemesem de doğruluğunu kontrol etmek için aksi tezlerine bakıyorum Oradan da bir şeyler ortaya çıkıyor.

Anlamadım ben de nasıl bir şey kar topu gibi oluyor herhalde. yeni bir şeyler öğrendikçe beynim Sen çok cahilsin daha da öğrenmen gerekiyor diyor. Ben de Fikri olanlara soruyorum veya sorguluyorum işte.

Ama her ne olursa olsun öğrenmeyi bazen de birilerinin eksiğini görmesini Ben seviyorum.

Yahu yapma @Jose Chilavert
Bu sadece matematik.
Sihir değil.

0-9 arası sayılar var diyelim.
10 basamaklı kaç farklı rakam yazarsın?

9 milyar!

Dünyada bu kadar insan yok zaten.

Bak sadece on gen dizilimi ile sana 9 milyar parmak izi yaptım.

Doğa random çalışır.
Kaos vardır. Siz bunu "düzen" olarak görüyorsunuz aksine.

Random dağılır tohumlar toprağa.
Random yağar yağmur.
Random kayar yıldızlar.
Random av olur küçük balık büyük balığa

Randomizasyonda çeşit boldur.

Yahu yapma @Jose Chilavert
Bu sadece matematik.
Sihir değil.

0-9 arası sayılar var diyelim.
10 basamaklı kaç farklı rakam yazarsın?

9 milyar!

Dünyada bu kadar insan yok zaten.

Bak sadece on gen dizilimi ile sana 9 milyar parmak izi yaptım.

Doğa random çalışır.
Kaos vardır. Siz bunu "düzen" olarak görüyorsunuz aksine.

Random dağılır tohumlar toprağa.
Random yağar yağmur.
Random kayar yıldızlar.
Random av olur küçük balık büyük büyük balığa

Randomizasyonda çeşit boldur.

Hocam katılıyorum ama kısmen... Yani bir kısmına katılmıyorum diyeceğim sen beni yine burada gömeceksin senin bana katılman bana hakarettir diye adsgfdhff

parmak izi sadece sayısal kombinasyon değil biliyorsun. fizyolojik bir iz ya hani.
o epidermal sırtların bir yönü var, bir kesişimi var.. çatallaşıyor filan bişeyler oluyor.

e oradaki her ize bir rakam dersem o zaman aynı telefon numarasına sahip iki kişi olmuyor mu mesela süreç içinde? oluyor.
kombinasyon okey ama açıklama için tek başına yeterli değil bir de olayın oluşum süreci var.

sen benden daha iyi bilirsin ki o parmak izleri anne karnındaki sıvıdan, rahimdeki hareketinden vs vs bile etkileniyor.
hatta yine biliyorsun ki aynı yumurta ikizlerinin bile parmak izi farklı.

herneyse yani aslında random dağıtılıyor gibi görünüyor ama sonsuz değişkene sahip bir algoritma desek daha doğru gibi.

dediklerine katılıyorum ama tek başına yeterli olduğunu düşünmüyorum.

paralelimsi düşünüyoruz. ama ben senin neye varmaya çalıştığını anladım

sana karşı çok bilmiş gibi konuşmaya da çekiniyor insan ben kaçayım safdgfhdj

Aynen öyle
Hani demiştim ya dünyadaki en kusursuz silah bilgidir ancak bilgiyi paylaşmaz isen kafada ancak külfettir.

Ben boş zamanlarında önüme gelen her yazıyı okuyorum Tabii ki bir sürü bilgi oluyor hepsini ezberleyemesem de doğruluğunu kontrol etmek için aksi tezlerine bakıyorum Oradan da bir şeyler ortaya çıkıyor.

Anlamadım ben de nasıl bir şey kar topu gibi oluyor herhalde. yeni bir şeyler öğrendikçe beynim Sen çok cahilsin daha da öğrenmen gerekiyor diyor. Ben de Fikri olanlara soruyorum veya sorguluyorum işte.

Ama her ne olursa olsun öğrenmeyi bazen de birilerinin eksiğini görmesini Ben seviyorum.
Abi sorgulamaman daha iyi ama sana tavsiyem
Okumadiysan once kutsal kitaplari okumaktan basla
Tevrat
Inciller
Kuran
Olarak.. Bugun kurani bilgi icin okuyanlarin yalnizca ateistler olmasida ayri bir durum.
He bugunun ruhani liderleri kurani kit aklinizla ilimsiz okusanizda manasini anlayamazsiniz diyerek seyhi olmayanin seyhi seytandir der. Bununda nedeni tam olarak anlamaya calismamaniz. Sanirim soru soruyu dogurur diyerekten. Sonucta kuran herseyi anlatmaz.
Geri kalan herseyin ispati senin aklin yada kalbinle yol cizebilecegin bir sey.
Artik felsefi zeminde mi ele alirsin bilimsel zeminde mi o senin keyfine kalmis. Ama kur-ani herkes bir kez okumali. Ama etki altinda kalmadan yonlendirme olmadan , ritueller ile abdestsiz tutulmasindan korkutmadan. O zaman gercegi biraz aralayabilirsin.
Ama bu su an muslumanlarin , heleki sizleri manevi somuru altina alanlarin kasitli olarak yada bilmeden engellemesi ile sonuclaniyor.
Ama buda gayba iman yasanizi cigniyor. Zaten neye inanmaniz gerektigi belli ise ne icin arastirma yapiyorsunuz? Islam kendisini tamamlamis bir din degil mi?

Geri