Çok gezen mi bilir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Çok gezen bilseydi Şeyma subaşı profesör olurdu..

videoyu seyretmedim, müsait bir ortamda değilim ama bence seyyah olmanın görgüyü artırdığı bir gerçek. ben ikisi de diyorum. imkan varsa okuyalım, imkan varsa haritada bize çizilen hudutları geçelim.

Twitter hesabı olan bilir.

Tam tartışma sorusu üstteki konu. Net bir yanıtı yok, önemli olan savunma biçimin. Bana kalırsa
gezmek için bir ömür
okumak için bir ömür
yaşamak için bir ömür.

Bizim milletimiz Pikniğe gider ve Magazin okur. Okusa da, gezse de bir şey olmaz.

Artık değil. İnternet olmadan belki.

Bizim milletimiz İnternet'te de TikTok takılır. Yine bir şey öğrenemez.

Yerine göre her ikisi de gerekli olabilir. Gezmek ile anlatılmak istenen daha çok kültür gezileri sanırım. Kitapta okumak ile gidip görmek aynı anlama gelmez. Örneğin; Likya Yürüyüş Yolu'nu anlatan bir kitabı okumak ile o yolu yürümek çok farklı şeylerdir.
Göbekli Tepe'ye gitmek ile tatil yörelerini tek tek dolaşıp sosyal medyada şov yapma çabası aynı açıdan ele alınmamalıdır.

İnternet dedik de elmalı turta tarifi için dedik. YouTubetan böbrek nakli ögrenilmez

Cok gezen cok bilmez belki ama bircok tecrübe biriktirecegi kesin.
Ve belki ani.

Çok gezebildikten sonra bilmenin ne önemi var. Geziyor olman yeterli. Yine bir felsefi giriş yapma çabasındaydim olmadı. Çok yaklaştım ama

Ben bilmem hanımım bilir.

Hanımcılık, som derece aklı selim bir olgudur, huzur elbette İslam'dadır da, huzur biraz da hanımcılıktadır, kafan rahat olur, sorumluluğun azalır efendime efeneyim mesela hemen hemen hiçbir şey başına kakılmaz, çünkü kendi karar verip kendi yapmıştır, kızsa kızsa kendine kızar.

Şunu mu alsak bunu mu?
-hangisini beğendinse.
şuraya mı gitsek?
-gidelim gidelim.
bak bunu beğendim güzel mi?
-güzel güzel

bakın gördünüz, her şeyi onayladım ve kafam ne kadar da rahat.

Çok gezen çok okuyan bilmez, hanımınız bilir.

Geri