Çok Fazla Nescafe İçmek

Konu sahibi son olarak 2621 gün önce görüldü
Çok Fazla nescafe içmenin vücuda olan zararları nelerdir? Fazla nescafenin uyku düzenine etkileri psikolojik etkileri. gibi konular hakkında bilgi verelim Herkes bilinçlensin :)

Bir fincan kahve içerisinde su, protein, şeker, tanik asit, alkoloitler ve kafein barındırır.
Sabah tüketilen kahve, tasa ve stresi yok eder
Düşünce akışını tetikler, dikkati arttırır, morali düzeltir.
Kahve içerek geç saatlere kadar konsantre olmuş bi şekilde çalışabilirsiniz.. Ve bunları sağlayansa kahvedeki kafeindir.
Beyin gün içerisinde adenozin maddesini salgılar ve sinir hücresindeki reseptörleri uyarır. Böylece beyne yorgunluk hissi verir.
Kafein ise adenozin maddesine direnir ve resptörleri bloke eder. Böylece daha uzun süre uyanık kalırsınız.
Kahve uyarıcı etkisi sebebiyle özellikle seyrek kahve içenlerin geceleri uykusunu kaçırır.
Ancak düzenli kahve tüketiminde adenozin reseptöründeki artış uyanık tutma etkisinin zayıflamasına sebep olabilir.
Sürekli kahve tiryakileri ansızın kafeinsiz kaldığında metabolizma bu eksikliği beyne bildirir ve eksikliğin yan etkileri ortaya çıkar. Bunlar çoğunlukla telaş, konsantrasyon eksikliği ve bezginlik şeklinde kendini gösterir. Bu sendromlar birkaç gün içinde geçecektir.
Kahve, ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olmasa da, bu hastalıkların varlığında kötüleşmesini tetikliyor. Kahve, midenin asit salgılamasını uyarıyor.
. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları kalp çarpıntısına ya da taşikardi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor.

zararları say say bitmez en iyisi abartmadan tüketmek:)

Günde az da olsa tüketmek gerekliymiş öyle duymuştum :)

zararları kadar yararları da var:)
Yeşil ve siyah çay gibi, kahve de antioksidanlar içeriyor.

Bir ara günde 2-3 bardak içiyordum. Alışınca içmezsem baş ağrısı yapıyordu.

ağrı kesicinin etkisini yükselttiğini baş ağrısı için iyi olduğunu duymuştum günde bir yada iki fincan yararlı olabilir

Aynı zamanda beyni kandiriyor ve yorulma hissi hissetmiyorsun bu aşırı kullanımda doğuracağı sonuçları tahmin edebiliyorsunuz dur

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok fazla kahve içen kararır.
Çok fazla nescafe içen de mesela 3ü1 arada içiyorsa 3ün1 ini alabilir.
Diyelim fındıklı içiyor ama erkek , nolur? Hop fındığı oluverir.

Sakıncalı.​

Geri