Çok Eleştirilmişti: Aleyna Tilki'den Lvbel C5'in 'HavHavHav' Şarkısına Destek!

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
2DGOtTP.md.jpg

Şarkının sözleri ve tarzı büyük yankı uyandırdı. CİMER’e şikayet edilen şarkıya ünlü isimler de yorum yaptı. Aleyna Tilki, şarkıyı savunarak müzikte özgürlüğün altını çizdi.

Son dönemin en çok konuşulan şarkılarından biri olan Lvbel C5’in ‘HavHavHav’ adlı parçası, sözleri ve tarzı nedeniyle büyük tartışmalara yol açtı.

Sosyal medyada gündem olan şarkı, CİMER’e bile şikayet edilirken, ünlü isimlerden gelen yorumlar da dikkat çekti.

2DGknDP.md.jpg

Şarkı, bazı dinleyiciler tarafından absürt ve gereksiz bulunurken, bazıları ise yalnızca eğlence amaçlı olduğunu savundu. Tartışmalar büyürken birçok ünlü isim de konuya dair görüşlerini paylaştı.

Magazin dünyasının özgür ruhlu isimlerinden Aleyna Tilki ise şarkıya destek verdi. Muhabirlerle yaptığı ayaküstü sohbette konuyla ilgili gelen sorulara içtenlikle yanıt veren genç popçu, “Eğlenceli bir şarkı. Ben çok eğlendim dinlerken. Herkes eleştiriliyor. Bence herkes içinden geleni yapmalı. Günün sonunda kolektif bir eğlence çıkıyorsa ortaya bence sıkıntı yok” dedi.

2DGv5Be.md.jpg

Şarkının CİMER’e şikayet edilerek yayından kaldırılması talep edilirken, Tilki’nin açıklamaları sosyal medyada yeni bir tartışma başlattı. Kimi kullanıcılar Tilki’yi desteklerken, kimileri ise eleştirilerini dile getirdi.

KAYNAK

Haklı …… dini değerlere aykırı olmadığı sürece kısıtlanmamalı müzik kişisel bir tercih sonuçta isteyen dinler istemeyen dinlemez

Haklı …… dini değerlere aykırı olmadığı sürece kısıtlanmamalı müzik kişisel bir tercih sonuçta isteyen dinler istemeyen dinlemez
Dini değerlere aykırı olsa da kısıtlanmamalı. İfade özgürlüğü denen şeyin çıkış sebebi, birilerinin rahat rahat dinlerle alay edebilmesidir.

Dini değerlere aykırı olsa da kısıtlanmamalı. İfade özgürlüğü denen şeyin çıkış sebebi, birilerinin rahat rahat dinlerle alay edebilmesidir.
Elbette her anlamda ifade özgürlüğü olmalı bunu en çok savunanlardan biriyim

ama din bu toplumun hassas noktası bunun gözardı edilmesini de çok doğru bulmuyorum açıkçası

Elbette her anlamda ifade özgürlüğü olmalı bunu en çok savunanlardan biriyim

ama din bu toplumun hassas noktası bunun gözardı edilmesini de çok doğru bulmuyorum açıkçası
Çoğunluğun dinine saygı duyulmaz. Çoğunluk olana saygı duyulmaz. 80 milyonluk ülkede dinlerle alay eden 1 milyon kişi varsa saygıyı alay edenler bekler, dindarlar değil.

Hafta içi Gayrettepe'de bir kafede gördüm bu kızı. Ekran ile göz kontağı görüşü çok farklı oluyormuş. Kendi gibi çelimsiz iki arkadaşı ile oradaydı. Kafe de öyle bir kafe ki, bir Allah'ın kulu mu ilgi göstermez. Galiba böyle yerlerde daha rahatlar.

müzik kişisel bir tercihmiş.kendisine selam versek aşireti toplanıp keleşi gtmüze sokacak Ahura hanım öyle diyor,kişisel tercihe saygı duyulmalıymış.

;d ne yaşıyorsunuz oğlum siz ya.

Çobanin oyu ile benim oyum neden bir olsuna sempatik bakabilen insanlarin, buna paralel bi konuda muhtemel moronlara anlayış gösterilmesi üzerine tez düzeyinde savunmaya geçmesini hiç anlamamisimdir. Bir çiçekle nasıl konuştuğunuz çiçeğin gelişimini etkileyebiliyormus falan filan. Bir cafede, yoldan gecerken ya da iş dönüşü stresten geberirken gerizekalica bir seyler duyuyor olmam ya da bu iceriklere kolayca erisilmesine direkt ifade özgürlüğü demek kolaya kaçmak bana gore hatta yanlış. Ifade ozgurlugunun sinirlarina inananlardanim.
Herkesin ifade özgürlüğü olmalı diyebiliriz her konuda,her uslupta ya da her seviyede?
Ay basim agriyor.

Geri