Soru C Çok dürüstlük gerekli bir şey midir?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 585 gün önce görüldü
1673785140371.png

Daha doğrusu dürüstlüğün gerekli olmadığı durumlar var mıdır?

Her şeyin fazlası zarar dozunda olsun isterim. Ama kişi böyle değişmezse o vakit önemli olan
dürüstlüğünde samimi mi? Çünkü bu anlayış genelde patavatsız ve başka hayatlara hadsiz müdahil olan insanların kendilerini tarif ettikleri şekildir. Eğer bahsettiğim haliyle değil hakikaten samimiyse benim için mahsuru yok, olabilir.

ben bunun sıkıntısını çok çektim kimse kendisine karşı dürüst olduğun için tebrik falan etmiyor dfslkaj artık dürüst falan değilim, işime göre.

Ne olursa olsun doğruları söylüyorum. Bunu ödül almak için değil gereksiz ithamlar olmasın diye ve kendi içimde inandığım şeyler için.
Söylemediklerim ise yalan değil söylememeyi tercih ettiklerimdir.
Bu da kimseyi ilgilendirmez.

Değil .
Her dogru her yerde söylenmez.

Dürüst olmam benim savunma yöntemim. Çok özel bir konu değilse her konuda net cevap veririm. Çünkü benim mantığıma göre içimde tutup bana dert olacağına, söylerim karşıdakine dert olsun.! Bu arada şunu da belirteyim kaybettim mi Bana göre hayır çünkü benden uzak kalması gereken kişiler zaten uzaklaştırılmıştır. buna Vesile ne olursa olsun ben böyle bakarım.

Çok gereksiz bişey neticede herkes kendi işine geldiği kadar dürüst

Her şeyin çoğu zarar

Ciddi konularda dürüstlüğe önem veririm.

• Beğen
Tepkiler: ne
Bizim işte iyi yalan söyleyeni mesleğe kabul ediyorlar..

bence değil
hayatı yalan dolan olan kişiye gerçekler bile şüphelidir
kişisine göre şekil alacaksın

Kendinize karsi durust olmalisiniz sanirim. Once kendinize bir seyleri itiraf etmelisiniz. Gunun sonunda yine en buyuk dusmaniniz kendiniz.

Kesinlikle evet! kaybetmemek için gerekli olan bir şey. Yanından uzaklaşan zirzop'lara bakmayacaksın bileceksin ki onlar seni hak etmediği için yanından uzaklaştırılıyorlar.

En büyük zort çekilen siz olursunuz. İnsanlara dürüstlüğün, iyiliğin ve merhametin yaramadığını defalarca net şekilde gördüm. Fakat "artık böyle yapmayacağım" demeniz nafile kalır. Bunlar tıynet meselesidir.

Art niyetli insanlara karşı dürüstlük bir anlam ifade etmez ve birçok konuda yalan söyleyen birilerinin ilk önce kendilerine karşı dürüst olmaları gerekmektedir. Ahlak dışı birçok şeyi gizli tutup, dürüstlük vurgusu yapan kişiler her yerdeler maalesef.

• Öpücük
Tepkiler: ne
Geri