çok acil yardım pls!

Konu sahibi son olarak 293 gün önce görüldü
arkadaşlar selam, bu sefer kaynatma niyetinde değilim ve konu benim için oldukça ciddi. şimdi ben sınıf öğretmenliği ikinci sınıfım, değerler eğitimi diye bi ders alıyorum. hoca tüm sınıfa birer değer verdi ve bu değerlerle ilgili materyal hazırlamamızı istedi. amaç; sevgi, saygı, hoşgörü, temizlik, bağımsızlık vs. gibi değerleri, hazırladığımız o materyalle çocuklara öğretmek. materyal çocukların oyun oynarken kullanabilecekleri bir şey olabilir mesela. benim değerim de bilimsellik. materyal tasarlama dersi henüz almadık, kafamda bir şeyler var ama aranızda öğretmen olan falan varsa ve bu işlerden anlıyorsa yardımcı olursanız süper olur. bilimselliği nasıl bi materyalle çocuklara kazandırabilirim? teşekkür ettim şimdiden.

Materyal derken çocuğun eline kibrit verip ateşi keşfetmesini beklemeyeceğiz değil mi? Yanlış anlamamışımdır umarım ama materali sizin üretmeniz gerekiyor?

1- Bilim ile ilgili birkaç vecize pankartı

Bilim, gerçeği bilmektir.
Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız.
Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. Atatürk

Bilim bütün dünyanın malıdır, ulusların sınırlarını tanımaz – GOETHE

Bilim, deneylerin düzenli bir şekilde sıralanışıdır – GEORGE HENRY LEWES

Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile, tek bir adımla başlamak zorundadır – LAO TZU

İnsan ancak anladığı şeyleri duyar – GOETHE

Sürekli yaptığımız şey neyse, biz o’yuz O halde, mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır – ARISTO

Bilim çinde olsa alınız -HZ. MUHAMMED vs vs gibi

2- projeksiyon, national cografikten birkaç cd, ulusal bir tv kanalına yayımlanan 2 dakikada bilimden alıntılar.

3- fizik kimya biyoloji derslerinde lisede iken yaptığınız herhangi bir deneyi sınıfa taşımak. (çocukların ilgisini çekebilecek güncel, uzay ve teknoloji de bilimin içinde. cep telefonun da materyal. senaryonu hazırla

yine banlanma ha ahhhahha

hocam saygılar. geçmiş öğretmenler günün kutlu olsun

İlkyardım anlatabilirsin videoyla falan

Materyal derken çocuğun eline kibrit verip ateşi keşfetmesini beklemeyeceğiz değil mi? Yanlış anlamamışımdır umarım ama materali sizin üretmeniz gerekiyor?

tabii ki öyle bir şey olmayacak. :p yani mesela çocuğa türkiye haritasını öğretmek için yapboz yaptırabilirsin. hazırlayacağım materyalin de bu tarz bir şey olması lazım.

1- Bilim ile ilgili birkaç vecize pankartı

Bilim, gerçeği bilmektir.
Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız.
Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. Atatürk

Bilim bütün dünyanın malıdır, ulusların sınırlarını tanımaz – GOETHE

Bilim, deneylerin düzenli bir şekilde sıralanışıdır – GEORGE HENRY LEWES

Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile, tek bir adımla başlamak zorundadır – LAO TZU

İnsan ancak anladığı şeyleri duyar – GOETHE

Sürekli yaptığımız şey neyse, biz o’yuz O halde, mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır – ARISTO

Bilim çinde olsa alınız -HZ. MUHAMMED vs vs gibi

2- projeksiyon, national cografikten birkaç cd, ulusal bir tv kanalına yayımlanan 2 dakikada bilimden alıntılar.

3- fizik kimya biyoloji derslerinde lisede iken yaptığınız herhangi bir deneyi sınıfa taşımak. (çocukların ilgisini çekebilecek güncel, uzay ve teknoloji de bilimin içinde. cep telefonun da materyal. senaryonu hazırla

yine banlanma ha ahhhahha

hocam saygılar. geçmiş öğretmenler günün kutlu olsun

edit: hocam bulunduğun ildeki EMLisesine git. durumu anlat. falanca tarihte sunum yapcam. Bir benzinli motorun çalışma prensibini anlatan maketi o gün üniversiteye istiyorum de. yahut sizin okulun otomotiv ya da makine bölümünden.

hocam teşekkürler senin de geçmiş öğretmenler günün kutlu olsun. :p üçüncü madden güzelmiş, onu bi düşüneyim. uzay ve teknoloji çok geniş bi konu. ama sınıfta deney yaptırma olayı sıkıntılı çünkü onun için bir sürü malzeme lazım. olayı tek bir materyalde bitirsem iyi olur. hoca toplayacak çünkü materyalleri ve not verecek. :/ konu ilköğretim dördüncü sınıf düzeyine uygun olmalı bi de, motorun çalışma prensibini de anlatamam. ağır olur onlar için. :p teşekkür ederim yardımlar için.

ilkyardım hiç aklımda yoktu, onu ilgi çekici bi şekilde nasıl sunabilirim acaba? :/

sansibl yani daha önce kullanılmamış olması şart değil ama evet biz yaratıcaz. hoca yaratıcı şeyler beklediğini söyledi ama. :/

Esaretin bitmiş haspam, hoşgeldin. Bilimsel bir buluş olarak pusulanın neye, nasıl sebep olduğunu anlatabilirsin. Elinin altında önceden temin ettiğin pusula, maket gemi ve dünya haritası olur. Geri kalan kısım da sözlü olarak halledilebilir. Resim ve videolarla kaşifler ve keşifleri üzerine güzel bir de slayt hazırlarsın. Olur, biter.

ilkokul 4 için saç kurutma makinası güzel örnek.
al eline kontrol kalemini sök yarım kapak
saçın kuruması için üflemeyi yapacak elektrik motoru
ısıyı verecek olan ısıtma terminali
elktrik

yahut duvar ya da masa saati

materyal üretimi dersi almamış bir öğrenciye bu ödev ağır hacı abla ahhhahhha

Esaretin bitmiş haspam, hoşgeldin. Bilimsel bir buluş olarak pusulanın neye, nasıl sebep olduğunu anlatabilirsin. Elinin altında önceden temin ettiğin pusula, maket gemi ve dünya haritası olur. Geri kalan kısım da sözlü olarak halledilebilir. Resim ve videolarla kaşifler ve keşifleri üzerine güzel bir de slayt hazırlarsın. Olur, biter.

eheh teşekkür ederim, hoşbuldum. :p
verdiğin örnek çok güzel ama çocuklar bu örnekle ders sonunda "bilimsellik" değerini tamamen kavrarlar mı o var. yani konu çok soyut olduğu için hocanın "olmamış bu, fazla detaya inmişsin" vs. demesinden korkuyorum ki ilk hafta anlatan arkadaşları bombaladı. :/

sansibl senin verdiğin örneklerin altından kalkabileceğimi hiç sanmıyorum. o dediklerini benim anlayıp, anlatmam çok zor çocuklar nasıl anlayacak? :D

eheh teşekkür ederim, hoşbuldum. :p
verdiğin örnek çok güzel ama çocuklar bu örnekle ders sonunda "bilimsellik" değerini tamamen kavrarlar mı o var. yani konu çok soyut olduğu için hocanın "olmamış bu, fazla detaya inmişsin" vs. demesinden korkuyorum ki ilk hafta anlatan arkadaşları bombaladı. :/

sansibl senin verdiğin örneklerin altından kalkabileceğimi hiç sanmıyorum. o dediklerini benim anlayıp, anlatmam çok zor çocuklar nasıl anlayacak? :D

Yapacak bir şey yok oyleysa. İki hafta uğraştığım tezin giriş ve özet bölümünden 13 puan aldım. Sizin hocanın da o potansiyeli varsa zaten, verdiğin emeklere küfür edeceksin illa ki. Özetle:

20trp09.jpg

arkadaşlar ben bu ödevden 100 aldım. :dDDD:dDd:d.d.D:dDDDD hoca yaptığım her şeyi çok beğendi, şu an o kadar enerji doluyum ki inşallah forumda bi taşkınlık yapıp banlanmam. asldkasşlfkşkasf.

Geri