Çoğunluktan yana olmak

Konu sahibi son olarak 2317 gün önce görüldü
Bir ortam da güçlü bir şahıs bir insanı sevmiyor diye bir başkasının hiç bi husumeti olmadığı halde güçlü şahısa yaranmak için ortamda ki güçsüz insana saldırması.

Burada da olmuyor mu bu ?

Allah'ım başlığı okuyunca neden aklıma hükumet ve yandaşları geldi yarebbim .s

Konu başlığı ile içerik farklı aslında içerikte güçlü güçsüz mukayesesi yapılmış, aslında başlık hayatın olağan akışına uygun ancak konu içeriğinde denildiği gibi bir kişi güçlü diye yaranmak için güçlünün yanında olup, güçsüzü ezmek gayreti içerisine giriyorsa bu hakkaniyete aykırıdır.
Ancak hakikat ne ise çoğunluğun aslında o yönde olması lazım. Çoğunluğun her zaman doğru olmayacağı gibi mevcut çoğunluğun verdiği doğru kararlara itiraz edip ''çoğunluk yanlış, bir ben bilirim, ben doğruyum'' diyen aksi kararlar veren tiplerde olacaktır.
Örneğin; Bir ailede babanın verdiği kararı anneden en büyük abiye kadar onaylaması ancak 18 yaşını geçmiş ergen birinin onaylamaması ve üstüne çok gelindiği, ruh halinden anlamadıklarını söyleyerek kendini aileden soyutlaması gibi. Aile gibi bir bütündür. Eğer çoğunluğun verdiği karar herkes tarafından onaylanıyorsa sıkıntı çoğunluktan yana değil aksi karar verendedir :)

Üniversite'deyken arkadaş ortamında yaşamıştım, aralarında sorun vardı biriyle biz konuşmuyoruz sende konuşma falan dediler. Dedim yarın barışırsınız ben kötü olurum, sorunum yok. Sonra barıştılar :D Ne düşünüyorsan onu söylemen lazım. Başkalarının dediğine "aynen" demek kendini de kötü hissettirir.

Başlıkla konunun içeriğinin farklı olduğunu zaten düzenleme notunda belirtmiştim.

kendini üste çıkarmak için birilerini ezmek kalabalığı arkasına almak gibi eylemler aklıma gelir

Forumda güçlümü olunuluyormuş,forumun güçlüsü olsa ne yazar :D

Reelde çok fazla var,işlerini yürütmek için yanaşırlar güçlülere

Bknz:çok uzağa gitmeyin, sevmeyenler bile yanaşmış işlerini yürütmek için yoksa işlerini yürütemiyorlar,

ne dediğimi anladınız ..

Sürü psikolojisi, dışlanmama çabası.

Kendim sogumamissam, gorusmemem konusmamam baskasi tarafindan istenmisse pek olmuyor bende bu isler. Biraz tersim bu konularda :aeg:

duyduğuma göre forumda güçlü olunuyormuşşşş - oldurtmaaaaaammm:p
her zaman çoğunluğa uyulacak diye bir kaide yoktur objektif düşünebilmeli
sizin kararınız neyse zaten ona uyarsınız başkalarının kararlarına gerek yoktur.

Coguluk piskolojisi kesinlikle dogru olsa bile düşünceleri cogunluk ne tarafta ise onların yanında olma yanlısı savunmak düşüncesi bir nevi koyun olma cabası işki tek basına olsan bile dogru bildigini sonuna kadar savunmak adaletli olmak konu acan arkadasa tsk ederim dogru bir konuya parmak basmıs sürü gibi güdülmedigi sürece bu millet cok iş yapar.

Gonlum el vermez, ezilenin yaninda olurum......

Örneğini yakın zamanda sizlerin de gözü önünde yaşadım. :torpu:

Algı propagandası oluşturmak adına haksız da olsa sorgulayıcı olmayan muhaliflik hali.
Düşünen insan kendi doğrusu ile davranabilir.

Geri