Çocukluk Oyunları

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
ElSCu1RXYAAWcpa.png

Muhteşem bir çocukluk yaşayanların oyunları. Sokakta özgürce sabahtan akşama kadar oynadığımız oyunlar.
İp atlamayı pek beceremezdim, bir de uzun eşekten korkardım.
Bizim mahalle maçlarımız Süper Ligden daha adil geçerdi.

Hey gidi ya eve akşam 10 na kadar geçmezdik oyundan .. Çocukluğum iyi geçmiş ya güzel zamanlardı ..

Kızlarla ip atlardım.
İsveç, Norveç, Danimarka, Belçika, Belçika, Hollanda...

Akşam sekize kadar doyasıya sokakta oynayan çocuklardandık. Ne güzel günlerdi.
Saklambaç, is top, yakar top, ip atlama.

Geçenlerde kapı önünde toplanmış çocuklar gördüm, yaşları 9-10 olmalı.
Hepsinin elinde telefon, yaşayamadıkları sokak oyunları ile.

misket oyununa bayilirdim. cokta iyidim. evde 20-25 kiloluk misket cantasi duruyordu ve hepsi kazandigimdi. sonra kardeslerim cogunu baska oyunlarda kaybederdi. cok kizdigimi hatirlarim

haftasonlari camii'de ara verildigi zaman erkeklerin uzun esek oynadigini hatirliyorum :d biz de kizlarla ip atlardik ve tip tap top oynardik

Akşam sekize kadar doyasıya sokakta oynayan çocuklardandık. Ne güzel günlerdi.
Saklambaç, is top, yakar top, ip atlama.

Geçenlerde kapı önünde toplanmış çocuklar gördüm, yaşları 9-10 olmalı.
Hepsinin elinde telefon, yaşayamadıkları sokak oyunları ile.
aslinda simdi ki cocuklar halinden memnun. sevdikleri seyler farkli ve kesinlikle kendi zamanimizla kiyaslanmayacak seyler yasaniyo. yani o devre girdik. onlari teknoloji cekiyor. orda oynadiklari oyunlar, birbirlerine karsi yaptiklari yarislar. eger o tarz seyler benim zamanimda olsaydi belki ben de herkes gibi telefon, tablete yonelecektim

aslinda simdi ki cocuklar halinden memnun. sevdikleri seyler farkli ve kesinlikle kendi zamanimizla kiyaslanmayacak seyler yasaniyo. yani o devre girdik. onlari teknoloji cekiyor. orda oynadiklari oyunlar, birbirlerine karsi yaptiklari yarislar. eger o tarz seyler benim zamanimda olsaydi belki ben de herkes gibi telefon, tablete yonelecektim
Seviyorlar evet, çünkü diğer türlüsünü bilemiyorlar.
Artık her şey teknoloji üzerine.
Birçoğu da pc başında yapayalnız çocuklar. Tabi şimdiki sokaklar ne kadar güvenli, o da tartışılır.
Beden hareketleri ile yüz yüze sosyal ortama katılım duygusunu tam yaşayamıyorlar. Sokaktaki oyunun aslında artısı buydu.
Düşüp dizin kanaması, o acının bile hissedilememesi oyunun da bir parçasıydı.

yeşiiil ışııık kırmızı ışıııkkk….

Ben kum ve toprakta oynardım. Akşam annem erkenden eve çağırırdı. Oyunumuz hep yarım kalırdı. Tahtalardan ve taşlardan hayali arabalar, minibüsler yaratırdım kendime.

2 mahalle birleşip yakar top oynardık. Ndndnd goruntu resmen newyork ceteleri filmi gibi olurdu.
Elitler pejmürdelere karşı, herkesin onceligi bir kiz bulup onlan kacmakti ajsbdbhdjd lan ya
images (41).jpeg

bi kac tane barbi bebegim vardi ve oynarken onlar aslinda benim cocuklarimmis gibi oynardim. kocaman sepeti yatak yapmistim kendileri icin. anneannem mini yastik, mini yorgan dikmisti onlara. oyle bi ozenle bakiyodum ki kendilerine. hatta butun barbi bebeklerimin goguslerini bastirmistim gorunmesin diye. sonucta onlar benim cocuklarim ve benden buyuk duramazdi..

iste bir yengec burcu kiz cocugunun evcilik oynarken ufak bir ornegi :d

Geri