Çocuklugunuzdan Hatıralar

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Kovalamaca oynarken kuzenimi çöp konteynırına atmıştık. 1 hafta bize uğramadı.

Ateri salonları vardı biz çocukken parmaklara iğne batırıp gan kardeşi olduğum arkadaşım var idi sittitfaytır oynuyorduk onula oyunda hep beni dövüyordu oyun bitincede ben onu dövüyordum.bi jeton veriyordu barışıyorduk

Mahallede İki kardeş vardı onları döverdim anneleri gelir şikayet ederdi:) Ne cadıymışım.Kızın saçları elimde kalırdı.

Atari oynamayı çok severdim, Mario favorim. :D
Elime tarak alır Mustafa Sandal şarkılarıyla dans ederdim. Çok hiperaktif bir çocuktum. :asd:

Teyze kızım annesinin yatağında oyuncak bebek oynardı. Bende bağırır ağlardım. Kapıdan kaç kovulduğumu hatırlamıyorum. Ayrıca oyuncaklarını hiç paylaşmazdı. Oysa bir sindiy bebek idi. Nolmuşş bende oynasaydım hııı.:somurt::sırıt::sırıt:

Az paylaşımcı olun yahu.:sırıt:

Tabii şimdi şöyle aplam böyle aplam diyor ama naağfile.:d

Ben okula baslayincaya kadar annemle babamin arasinda uyumusum.

Bir gun yatagi degistirmisler, ustalar gelmis yatagi yerlestirirken bu yatak kac kisilik diye sormusum usta iki kisilik yatak demis benim cevap su, olsun bir gun annemle bir gun babamla yatarim demisim :)

Annem bu olayi hep gulerek anlatir.

Yine bir mahalle hatırası.d

Tam bizim evin çaprazında bir ev baştan aşağı tamiir olacak idi. Beton karma mikseri idi sanırım heh işte onun yanında beton kumu vardı neredeyse 1 katı geçecek kadar. Sonrasında boş anlarını bulduk mu 2.kattan tekrar tekrar atlardık. Sıramız karışırdı tabii ki.pp. Ve bir ses oldukça yaşlı asabi bir amca yürüyün gidin eşek sıpaları dedi.:somurt::somurt:

1 kanepe ve odunluk olarak yangın vukuatlarım var.

Tabiki dizlerimdeki yara izleri :)

Savaş ve göç çocukluğumdan kalan hatıra..

Hatırlamıyorum ama, çok şımarıkmışım. :) Evin küçüğü olmak öyle olmayı gerektiriyormuş galiba?

Bahsettiğim yıllar; düşünün, 2. cihan harbi yılları... Öyle böyle değil. :D

Bütün benim yaşımdaki kuzenlerim erkek yazları mahalleye gelen çocuklarla ve kuzenlerimle beraber hırsız polis oynardık ağaç dalından silah yapardık:D hırsızlar cami de bekler polisler baskına gelirdi :d

evimizin önündeki parktan çıkmazdım abim okuldan gelene kadar , o gelince ben de girerdim eve, annemle ödev yapmalarını izlerdim .
Öyle öyle okumayı sökmüşüm.
1. sınıfta herkesin gözünde 'okumayı bilen kız'dım , çok havalıydım ya,sonra sönüyo . p

komşu kızı kamile ayakta işiyordu*
-en akılda kalıcı anım bu-

Eskiden ne güzeldi; Kadınlar utanır, erkekler kıskanırdı.

simdi soyle ki; aylardan ramazandi ve biz cocukluk hevesi ile butun mahalle oruc tutuyorduk
mevsimlerden yaz oldugu icin gun oldukca uzun geliyordu bize
ve oyunlarla avunup aksami ediyorduk, ama oyle bir iki kisi degil oyunlarimiz, mahallenin tum cocuklari
ben alti yasindayim daha, buyuk bir sevinc ve hevesle topu alabildigine havaya atarak bagirdim "abla"
kalabaligin bir ucundan bir ablam diger ucundan obur ablam havadaki topa bakarak firladilar
ve ortada bir ses "tock!" iste o zaman Tommiks ve Teksas'taki efektleri daha iyi anladim.
ikisi kafa kafaya carpismislardi oldukca siddetli bir bicimde
baslarina ususup ne olduguna bakarken top patladi ve biz cil yavrusu gibi ciglik cigliga eve kosusturduk

insan ozledigi her seyin ozledigi gibi kaldigini zannediyor, heyhat ne buyuk yanilgidir :)

Büyük nenemizin eskilerin eskitme dolaplarından olan açık kısımda gözüme sokulan ama kokusunu sevdiğim katran..Düşsek bir yerimiz berelense sürülürdü. Korkardık işte..

Birde köye gittiğimizde çocuğuz nede olsa çayır çimende tulumbanın önünde soğuk su ve güğümle beraber leğen içinde yıkanmamız..Köylerdeki yüklük içindeki banyolarda da az komedi geçmedi. Ah ah..

Balkon demirinden bahçedeki tamir odasının damına atlayıp erik toplardım. :kaç:

Geri