Çocukluğumuzdan kalan oyunlar

Konu sahibi son olarak 1059 gün önce görüldü
Tabletin , bilgisayarın yaygın olmadığı zamanların çocuklarıyız biz seksenli doksanlı yıllardan gelen. :)

Sokaklarda seksek , birdirbir, çinçon, dokuz aylık oynayan :)

Sizin çocukluğunuzda çok oynadığınız oyunlar nelerdi ?

Volfied aslında 1989 yılında çıkış yapmıştı; fakat oyun 90'lı yıllarda bir hayli popülerdi. Hemen hemen her bilgisayarda çalışabilen bu DOS oyununda uzay gemimizle dev canavarları küçük alanlara hapsetmeye çalışıyorduk. Çeşitli power-upları topladığımızda hızlanabiliyor, ateş ederek düşmanları yok edebiliyor ya da zamanı durdurabiliyorduk. Okulda bilgisayar derslerimiz bittiğinde Volfied oynayabilmek için can atardık.

Az mı oynardık.

Mehmet bey bu oyundan hiç haberim yok benim ;d ben balon patlatmaca oynuyordum bilgisayar dersi sonrası bir de bilgisayar örtmeni çok yakışıklıydı o geldi aklıma şimdi ;d

Elimizde ekmek arası salça ile oyun alanlarımıza koşarken, kalbimizdeki heyecanı, titreşimi hangi bilgisayar verebilir ki? mahalle maçı yapardık saklambaç sonra misket yuvarlardık
istop neler neler yakar top topacım bile vardı Tv programı olarakta en sediğim ALF olurdu ağabeylerimin zamanların da sonra zaten teletabiler şirinler çıktı piyasaya olive and tom
cam gibi çocuklardık biz kırdılar keskinleşik... :)
yaSmin tepki butonu salla :D

Annemin sıkı sıkıya tembih edip sakın yeni aldığımız koltukların üstünde zıplamayın dediğini hatırladım

Haliyi büyük bir su koltukları kayalıklar hayal ederdik

Eğer kardeşimle kaçirşirken koltuktan yere düşersek timsah bizi yıyecekti

Oturmak yasaktı ayaklarımızı yiyebilirdi
Değişik oyunlar kurardık

Çünkü değişiktik shsh

Sabahtan akşama kadar PVC borulardan yaptığımız silahlarla birbirimize ucuna iğne takılmış külahlardan üflerdik. Acayip şanslı bir çocukluk geçirmişiz ki herhangi birimize bir şey olmamış yahu.

Bknz. Tam otomatik PVC Boru

boru-ile-kulah-firlatmis-nesil_1261087_m.jpg

Geri