Çocukların Sürekli Soru Sorması

E
  • Kullanıcı Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Çocukluğumu bilenlerden nakil, hiç soru sormayan, yaramazlık yapmayan, ağlamayan, huzursuzluk çıkarmayan, uyuyunca öldü zannedilen, kıskanmayan, konuşmayan bir çocukmuşum. Aynısından ben de istiyorum. Sahiden güzel bir şey.

Cevabini kendim bile bilmedigim sorular soruyorlar. Sonra beraber gidip anneme soruyoruz. Bazen o cevabi bilsem bile, nasil anlatacagimi bilmem. Dogru kelimeleri kullanmak gerek, dogru bilgi vermek gerek. Icten anlatmak gerek. Yanlis bise diyecegimden de odum kopar.

soruları beni çok güldürüyo, bıkmadan saatlerce cevaplayabilirim. :d

version1.2

[YOUTUBE]8E-K8OcT3MY[/YOUTUBE]

Sorusuna karşı soru sorarak onları yeniyorum.sokrat reisin karısıyla arası bozukdu.soruya soruyla karşılık verme metodununu karısıyla tartışmalarında geliştirdi.

Çok tatlı oluyorlar ısırmak istiyorum.

Arkadaşımın kızı var hiçbir şey sormuyor hatta ben anlatınca evet biliyorum diyor. Nerden biliyorsun diyorum annem her şeyi bildiğimi söyledi diyor kafa zehir.

Maruz kalınan kişi açısından genellikle güldüren, zaman zaman bıktıran türde eylemlerdir.

+amca bu ne?
-balık
+neden akvaryumda, elime alayım mı?
-hayır
+neden?
-ölür çünkü
-neden?
+oksijensizlikten, solunum yapamaz.
-ama biz ölmüyoruz
+kızım onlarla biz bir değiliz.
-nasıl?
+tamam kızım al eline al çıkar balığı dışarı.
-ama ölür??

Soruyu sorarlar cevabı alırlar sonra o soruyu farklı şekillerde tekrar sorarlar
Özellikle 3-4 yaş grubunun soru potansiyeli çok fazla (:

3 6 yaş döneminde girişkenlik dönemine girdikleri için hayatını anlamaya anlamlandırmaya çalıştıklarından folayı çok fazla soru sorarlar

K.Jaspers'ın deyimiyle dünyanın en iyi filozofları olmaları

Hepimiz çocuk olduk
Çocuk olmanın masumluğu ...

Sorucaklar ki ogrensinler.Hep büyümek işterler ama büyüdükcede teske kücük kalsak derler tıpkı bizler gibi.İnsan hep aynı.Hic olmiyecek gibi calısıyoruz bir bakıyoruz hayat bitmiş mal mulk bos.

Kişilik gelişimleri için her sorusu makul ölçülerde cevaplandırılmalı.

Bizimki sormuyor sürekli anlatıyor kızım bi sus diyorum boklu amca deyip anlatmaya devam ediyor.amcalık zor zanaat

Geri