Çocuklardan Öğrendiğiniz Birşeyi Söyler Misiniz?

Konu sahibi son olarak 976 gün önce görüldü
Bebekken bile evde yaptığınız her şeyi, neyi nasıl kullandığınızı, huylarınızı, tepkilerinizi vs 7/24 hafızaya kaydeden birer kayıt cihazı olduklarını ve emeklemeye başladıkları gibi tek tek hepsini yapmaya başlayacaklarını, sizi defalarca test edeceklerini..
Asansörün düğmesine kati suretle onların basması gerektiği, yoksa eve gidemezsiniz..
Uyumadan önce (alıştıkları bir sıra varsa) su-tuvalet ve masal sırasını bozmamanız gerektiği ve masal kitabını onların seçmesi gerektiği..
Saatleri öğrenen bir çocuğa "nasılsa 4 yaşında yahu, anlamaz" diye düşünüp saati farklı söylememeniz gerektiği..
Kek yapmayı bilmeyen dedesine kek malzemelerin hepsini sayıp birlikte kek pişirecek inada sahip olduğunu..

ve daha neler neler.. Hangi birini anlatalım..

Sabırlı olmayı ve katlanabilmeyi. Aslında annelik duygusunu öğrendim yahu kısa sürede olsa. Çocuk yetiştirmek ve bakmak hiçte kolay değilmiş mesela.

Bugün komşunun çocuğu kum da falan oynamış üst baş pislik olmuş annesi pencereden bakıyor oğlum naptın sen dedi anne kızma bana tamam mı bak sana dua ederim kızmazsan dedi ben şok asdfjk
Allahım bu zamanın çocukları ne kadar akıllı ne kadar uyanık.
Ben bunu öğrendim yani zehir gibiler.

Bak oğlum beton arabası dedim,

Yok baba beton mikseri, beton arabası değil dedi.

4 yaşında sadece...

Anne olmayı öğreten ,öğretmen olmayı sevdiren ruhları.
Ruh hep gelişiyor.Dönüp bakıyorum ki bu ikisi de nimetmiş yaşamımda.

dalin dalin dalin şampuğannnnnnn :pppp

Diyorki "Uyuyunca tüm eşyaların hareketlenip oyun oynadıklarını düşünürdüm"

Muhteşem bir hayal dünyası :)

Gözünü dört açmayı öğrendim .Yoksa bahçedeki hayvanları çalmaya çalışıyorlar.Anaları sadece doğurmayı biliyor .

Dürüstlük bir tek o yaşlarda zarar vermiyor sonrasında çal 9. köyden çal 10. köyden.
Ya politik ol ya da yalnız.

Masumiyet,vicdan,karşılıksız sevgi, cesaret, umut,fedakarlık, empati, dürüstlük,koruma-kollama, emanete sıkı sıkı bağlılık, inanç, kararlılık, düştüğünde bile ısrarla kalkma dirençliği,anlayış, adil olma...Büyüyen insanın kaybettiği ya da kaybetmekte gönüllü olduğu her güzel şeyin toplamı gibi.Özümüzde saklı olan her şeyin aslı gibi. Perdelemek ya da büyümek denen şey, kötü bir uyumdan başka bir şey değil.Çocuk yüreği, insan olmanın şartı gibi.

Geri