Çocuklara Karşı Şiddetin Cezası

Konu sahibi son olarak 2622 gün önce görüldü
Uzun zamandır, kadınlara olan şiddetin Türkiyede boy gösterdiği fiyaskoyu sürekli olarak konuşuyoruz. geçen facebook'da şöyle bir haber gördüm ve dikkatimi çekti içtenlikle üzülmemek elde değil, Haberi sizlerle paylaşayım ;

http://www.facebook.com/photo.php?f....133039910149275.24047.100003298006114&type=1
6 Yaşındaki Çok Yaramaz Çocuk Eline Makası Alır Ve Yeni Alınan KoltukLarı Kesmeye BaşLar.
Babası Eve GeLir Çocuğu Görür,Elinde Makas Ve Koltuklar Paramparça...
Baba Deliye Döner Ve,Ceza olarak Çocuğun Ellerini Bir Sandalyeye BağLar Sabaha K...adar ÖyLe Bırakır.
Sabah oLduğunda Çocuğun Elleri Mosmor ve Kangren oLmuş.
Hastaneye GiderLer Ve,Çocuğun Elleri Kesilir.
Ertesi Gün Babası Eve Gelince Çocuk Ona Döner Ve;Babacığım Bak Bu Gün Hiç Yaramazlık Yapmadım,Ellerimi Geri Ver Lütfen.' Der.
Ve Babası Dayanamayıp İntihar Eder...
Unutma çocuklara şiddete hayır

Bu haberi okuduktan sonra soruyorumda kendime ne tür bir psikolojideyiz ne tür bir psikopatlık varki bu kadar şiddete meğilli bir ülke olduk. Kendini savunmaktan aciz 7 yaşında cocuğa şiddet uygulamak yada dayak korkusundan sesini çıkartmamaış Anneye şiddet uygulamak bunların cezası o kadar büyük olmalıdır ki bence. bu insanlara uygulanan normal cezalarla birebir değil ' HAYVANLARA ' uygulanan bir cezayla birebir tutulmalı. malum ülkemizde bir hayvanı öldürmenin cezası ne kadar düşükse bu insanlarıda Kökten temizlemeli..

Bu kadar duyarsız olmayalım , çocuğa şiddet konusunda yorumda bulunmamış kimse olmadı cix cix cix :)

çocuga ufak çaplı şiddetler uygulanmalı ama abartılmamalı. Babamdan hiç dayak yemeseydim ben böylemi olurdum. Babam dövdü de adam oldum :D

Doğru söz ancan boğaza düğümleniyor maalesef.İnsanlıktan nasibini almayan kişilere nasıl olup söz geçirebilirsiniz ki.Bilmem kaç kişi tarafından tecavüze uğrayan bir kız çocuğuna kendi rızasıyla yaptı plaketini veren bir adalet sistemi varken üstelik.

Ne yapabilirizki ancak boyle ve bu taraz yazıları okuruz anlık uzuruz.hepımız duyarsız ınsanlarız herkes duyarsız ınsan .
Sokaga cıkın bedava ekmek dagıtın izdiham olur.yine sokaga cıkın acil kan lazım olan hastanız için o izdihamı olusturan bireylerden kan vermelerını isteyin kac kisi gonullu verıcek .
Belescı toplumuz gunu kurtarma derdındeyız yarını dusunen yok.
Psıkolojısı bozuk toplumuz bunu kısılere mal etmıyorum sıstem geregı bozuk .ve bu tarz uzucu olayların olması kacınılmaz. Sonu hep pısmanlıkla bıtıyor tıpkı bu olayda ve buna benzer olaylarda oldugu gıbı
gercekten cıddı bır egıtım sart daha bılınclı bıreyle nesıller yetıstırmelıyız.

Guzel bır konuya degınmıssın emre bıraz gec oldu gormem:)

Ne yapabilirizki ancak boyle ve bu taraz yazıları okuruz anlık uzuruz.hepımız duyarsız ınsanlarız herkes duyarsız ınsan .
Sokaga cıkın bedava ekmek dagıtın izdiham olur.yine sokaga cıkın acil kan lazım olan hastanız için o izdihamı olusturan bireylerden kan vermelerını isteyin kac kisi gonullu verıcek .
Belescı toplumuz gunu kurtarma derdındeyız yarını dusunen yok.
Psıkolojısı bozuk toplumuz bunu kısılere mal etmıyorum sıstem geregı bozuk .ve bu tarz uzucu olayların olması kacınılmaz. Sonu hep pısmanlıkla bıtıyor tıpkı bu olayda ve buna benzer olaylarda oldugu gıbı
gercekten cıddı bır egıtım sart daha bılınclı bıreyle nesıller yetıstırmelıyız.

Guzel bır konuya degınmıssın emre bıraz gec oldu gormem:)

Tecavüze uğramış 13-14 yaşındaki bir kıza ''Utanmıyor musun 20 tane yaşlı başlı adamla yatmaya ?'' diyen bir hukuk sistemi varken biz vatandaşların yapabilecekleride sınırlı kalıyor maalesef.

Tecavüze uğramış 13-14 yaşındaki bir kıza ''Utanmıyor musun 20 tane yaşlı başlı adamla yatmaya ?'' diyen bir hukuk sistemi varken biz vatandaşların yapabilecekleride sınırlı kalıyor maalesef.
aslızatında sınırlı degıl hıcbırsey.senın gıbı,benım gıbı,bu konuyu acab gıbı,bu konuya yorum yapan gııbı.bu konuyu okuyup uzerıne dusunen dusunduklerını uygulayan hakkını aramak ıcın mucadele eden bır nesıl yetıstırırsek o zaman 20 kısının tecavuzune ugrayan kız kardesımız olmaz.
Bu bu ulkede adaletın hukukun olduguna ınanmıyorum .adaletın olmadıgı bır medenıyetı adaletsızlık yonetır nıtekım suan boyle.

Geri