‘Çocuklar senden mi, velayetlerini istiyorsun’ diyen karısını öldürdü

E
  • Kullanıcı Erin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Kendisini aldatan eşinden boşanmak isteyen ve üç çocuğunun velayetini isteyen adam, “Çocuklar senden mi ki onların üzerinde hak iddia ediyorsun” diyen kadını öldürdü. Mahkeme, adama 18 yıl hapis cezası verdi.

Ben bir avukatım. Bir Hürriyet okuru olarak köşenizi sık sık okurum.
Yazılarınızda tavrınız genellikle kadınlardan yanadır, ancak aşağıda anlatacağım gerçek olayda bakalım tutumunuz ne olacak... Size aktaracağım dava şu anda Yargıtay’da...
A. ile F. evlidir ve biri erkek üç çocukları vardır. F. hem tembeldir hem de içkiye düşkündür. Evin geçimini esas itibariyle gündelikçi olarak çalışan karısı sağlamaktadır.
Kadın, gittiği iki ayrı evdeki erkeklerle birlikte olmaya başlar. Bu durum uzun yıllar devam eder.
F. bir gün eşinin telefon konuşmasına kulak misafiri olduğunda gerçeği öğrenir.
Adam bu duruma çözüm bulmaya karar verir ve çocukları duymasın diye A.’yı dışarıda konuşmaya çağırır.
Durumdan şüphelen A. gerektiğinde kendisi korumak için mutfaktan bıçak alır ve kocasıyla konuşmaya gider.
F. eşine duruma vakıf olduğunu söyleyerek, çocukları kendisine bırakması şartıyla boşanma teklif eder. A. ise “Çocuklar senden mi ki onların üzerinde hak iddia ediyorsun?” diyerek hakaret eder.
Son derece gergin olan F. kadını dövmeye yeltenir. Kadın kendisini korumak için bıçağa sarılır. Fakat F. kadının elinden bıçağı alarak onu öldürür.
Mahkeme esnasında zaten sinirli olan F. kendisini savunamaz, fakir ve kimsesiz biri olduğundan avukat da tutamaz. Devletin atadığı avukat da durumu benimsemez.
Bütün bunlara ilaveten F. dava esnasında hakime bağırıp çağırır.
Hakim de DNA testi yapılması ve kadının sevgilileriyle yaptığı telefon konuşmalarının mahkemeye getirilmesi gibi haklı taleplerini dikkate almayarak onu 18 yıl ağır hapis cezasına çarptırır.
Cezanın bu kadar ağır olmasında muhakkak ki uzun zamandır güçlenerek süren kadın hakları kampanyalarının etkisi vardır.
Bilmem bu olaya köşenizde yer verir misiniz...
Rumuz: N.S.

Bu olaya gerçekten çarpıcı bir örnek teşkil ettiği için elbette köşemde yer vermek isterim.
Genellikle kadınlardan yanaymışım gibi göründüğüm için de aslında üzüntü duyuyorum. Çünkü yorumlarımda hep tarafsız olmaya gayret ediyorum. Hatta kadınlara karşı zaman zaman çok fazla hoşgörülü olmadığım için okurlarımdan uyarı da alıyorum...
Bu dava halen Yargıtay aşamasında olduğuna göre, bilmem yorum yapmam doğru olur mu...
Burada kadının büyük bir yanlışı olduğu, adamın da kendine hakim olamayıp ilkel bir saldırganlıkla cinayete kadar gidebildiği görülüyor.
Ne yazık ki ülkemizde sıkça rastlanan çok acı bir olay... Her zamanki gibi olan çocuklara oluyor...

Geri